Sladká báseň

jen tak ujetinka... ;-))
» autorka: Lilith
Namočila jsem maličkýho skřítka do čokolády.
Jé, ten je sladkej!
A k tomu přikusuju náměsíčný leknín
snad jen tak pro vůni.

Tak hezky trčím a jsem v náladový rovnováze
odobutá s ťapkama na vrcholcích noh
pozvednutých do výše modrýho polštáře.

Skřítkův křik… můj lek a…
náhle ztratila jsem rovnováhu… na podlaze.

Čokoskřítek olízal mi nos
a položil mi leknín na prsa: „Spi sladce!?“
Strašlivě se chechtá…
a já taky… s hlavou rozbitou.
V cestě pádu stál totiž stolu ostrej roh.

Strop se poulí a nadouvá a naklápí
úměrně ztrátě krve.
Splaskla mi hrdost, splasklo mi srdce
vykoulím slzu a pak už spím sladce…

.

… moje vina má hnusně šedivý tepláky
a velkej zadek, co v nich na mě sedá.

Posmrtně přeslazená jsem až běda.
Duše moje jak náměsíčný leknín
voní, voní k uzoufání.

V rovnováze nálady stavím se do řady
před bránou do pekel.

Čerti se radují, jak sladce mý hříchy voní.

V mysli mám poslední sladký verše…
ale to zas někdy v jiným životě.
Příště.

;-)


.
Tipů: 13
» 08.06.23
» komentářů: 8
» čteno: 157(13)
» posláno: 0


» 08.06.2023 - 22:20
Krásně ujetý.
» 09.06.2023 - 01:03
To je hustýýý. A ani ne moc sladký. No, jako správná čokoláda. Až se chce být leknínem... ;o)
» 09.06.2023 - 01:28
Musím se někdy podívat do cukrárny, jestli tam žijí čoko-skřítci. :-) Na leknínech se dá i plout jak na lodi. Kolem nebezpečných skalisek rohů by snad i nějaký okousaný stačil. :-) Ještě se vrátím. :)
» 09.06.2023 - 08:22
Psavec: Radostně děkujuuu ;-)
» 09.06.2023 - 08:23
M.A.Rek: Nakousnutým leknínem? :-)) Díkuju moc :-)
» 09.06.2023 - 08:24
Kajuta: Tvá fantazie se nezapře, hihi ;-) Kujikujuuu za milý komentíček ;-)
» 10.06.2023 - 15:19
:-)---bezva
» 10.06.2023 - 19:16
Květka Š.: Děkuju velmimoc :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.