Generál Pavel by rád bránil

A já nevím
» autor: umělec2
Musím si klást otázku zda mám připravit moji ženu, děti a vnuky na úprk před válečným konfliktem. Přemýšlím zda tento bývalý komunista a voják přísahající: Já občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa.

Slibuji, že budu vojákem statečným a ukázněným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských řádů, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně, svěřené mi pracujícím lidem a připravovat se na boj, abych mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou vlast a její socialistický řád proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.

Tak přísahám!),
narozený v rodině vojáka a rozvědčíka špehující Nato, následně zřeknuvší se strany, aby mohl zastávat vysokou funkci v Nato má právo rozhodovat o našich osudech. To, že se války bojím je možná zbabělost a nebo taky uvědomění si rozložení sil. Při válce již neexistuje možnost svobodné volby, ale jen branná povinnost. Je otázkou zda se pak jedná o hrdinství. Věřím, že obyčejní vojáci válčit už z podstaty touhy po životě nechtějí. Plní jen ambice různých zájmových skupin a vyšinutých jedinců. Konečné důsledky válek vidíme snad všude okolo nás. Jsem pro nepříjemné vyjednávání a sdělení všech okolností válečného konfliktu. Takto předkládaná věc může vést bohužel k destrukci celého světa. Ukrajincům pomáhám finančně, moc tyto lidi lituji. Vím, že je to málo, ale alespoň něco. Taky vím, že jsem laik, ale zatím mám právo na názor. Bojím se o osud náš i lidstva. Hrdinů jsou plné hřbitovy.
Tipů: 3
» 10.03.22
» komentářů: 2
» čteno: 268(4)
» posláno: 0


» 12.03.2022 - 19:53
Děkuji ti za tento příspěvek, generála Pavla neznám osobně, jen vím, že ho jeden čas lidi zbožňovali a chtěli za prezidenta. Možná mám důvod si myslet , že dokáže nad věcmi uvažovat dost reálně , ale to je opravdu něco jiného, než co mu přísaha schvaluje a dovoluje. Už jednou byl v čele voják, generál Svoboda a už je to pár pátků zpátky, lidi nejen že nepřivykli ani morálce ani reálnému myšlení, pokud bylo podmíněno prací a ne líbivými zisky, ale dnes vidím jak jim hraje do karet , že útočníkém, tím koho byli schopni svoji nerozumnou mocí lidu zbavit smyslů je Rusko, Rusko dlouho vyjednávalo, a položilo by jen tělo jak už tomu bylo mnohokrát za čisté neviditelné bláznoství, neb jejich rozum , nejen nedoceníme , ale často nechutně lidi odmítají. Nezastávám se jich, nechci válku, taky bych za každé situace vyjednávala, a vyjednávám, ale já jsem já ČEŠKA žena a těžko mne přesvědčí miliony ukrajinských uprchlíků o tom , že Bůh je na jejich straně, když zbaběle prchli před vyjednáváním, zemi díky Zeleněvskému uvrhli do bídy , jejich milovaný pořádek je konflikt a žena nemá cenu bytosti. Promiň lidi jsou různí v každém národě , a ne každý umí prohrávat , ale pokud se neuměli o sebe postarat doma, a spoléhají na další úlitby na krev jejich psychických obětí, nevím ,která válka je krutější. Jsem ráda , že mnoho z nich se zapojilo do pracovního procesu, ale všichni moc dobře vědí, že to neřeší jejich národnostní problémy a Ukrajinci jsou velice svý, nepřispůsobyví a spoléhají na moc síly. To chceme, to je nám milejší než vlastí láska k rodné zemi? Nechápu, kde vláda bere tu odvahu páchat takovouhle vlastizradu pro nesvobodu vlastního národa. Ano mírnost mnoho problémů ztiší, ale když se budeme dál bát problémy řešit , nepřežijeme. Zcela s tebou souhlasím, a nejsem z těch , kdo se rád šťourá ve svědomí druhých lidí, v tomto případě Ukrajinců.
» 24.03.2022 - 19:04
tajemství přírody: Ahoj, moc děkuji za komentář. Tomáš

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Nezávislost energetická | Následující: Manipulace

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.