Ředitel ZOO aneb co bych dělal na místě ředitele ZOO

Literární pokus mého prostředního syna
» autor: Kaj
Na začátku své kariéry bych jako první pavilon postavil malý domek asi s 20-ti terárií po různu propojenými průsvitnými hadičkami. Tento pavilon by sloužil jako příbytek pro mravence lesní. V prvním teráriu by byly listy, ve druhém jehličí a ostatní materiály na stavbu mraveniště. Třetí terárium by bylo na potravu. Další dvě terária by byla prázdná. Sloužila by jako volné místo na stavbu mraveniště.

Pak bych zakoupil malé občerstvení, potom pozemky obehnal zdí obsahující pokladnu. Tento útvar je uzpůsoben tak, aby nebylo vidět bez projití útvarem. Toto opatření jsem udělal proto, aby nikdo kdo, kdo nezaplatil vstupenku, neviděl do mého nového pavilonu. V něm by přebýval Rosomák Sibiřský. Rosomák je příbuzný s jezevcem. Kdysi asi v době kamenné a v době ledové žil u nás, ale dnes už tomu tak není. Nyní se vyskytuje v severských zemích.

Dál bych pokračoval rozlehlým hřištěm v podobě menších budek na sobě ve tvaru věží různé velikosti. Po různu propojenými rourami, provazy, napříč s klacky, kladinami, skluzavkami a tobogány.

Dále bych postavil vodní svět obsahující 5 obrovských akvárií. V prvním akváriu by byly okouzlující korály, v druhém akváriu jsou piraně, do třetího akvária je plánovaná obrovská muréna, ve čtvrtém akváriu by přebýval perutýn a v pátém akváriu pro změnu obrovský sumec.

Jako další pavilon bych vytvořil rozlehlý dům, ve kterém by rostly tyto kaktusy: Klimpelianum, Variiflarum, Violaceum, Uncinatus, v. Wrightii, spec, skupina Heliosa v. Condorensis, Terezae KK 1924 Pedicellata, Haselbergi, Ingens, Grusooni. Potom tam rostou banánovníky. V mém novém pavilonu by létali tyto druhy papoušků: Alexandr Malý, Amazoňan Kubánský, Amazoňan Modročelý, Andulka Vlnkovaná, Ara Aracanda, Ara Hyacintový, Ara Ararauna, Ara Zelenokřídlý, Ara Žlutokrký, Aratinga Rudočelý, Lori Mnohobarvý Horský, Papoušek Červenokřídlý, Papoušek Nádherný, Papoušíček Modrohlavý a Rozela Slámožlutá.

Po celém areálu bych umístil WC a odpadkové koše v rozestupech 100 m. Dál bych pokračoval s pavilonem kamzíků. Kamzík Horský je horská koza, která má silné nohy a na rozdíl od kozy běhá po prudkých svazích a dokonce i po skalách.

Potom bych věnoval čas mému nejoblíbenějšímu zvířeti. Další pavilon bych věnoval Varanu Komodskému. Varanu Komodskému se přezdívá komodský drak asi díky jeho úžasným schopnostem, jako je například: rychlost, velikost, jed v zubech a dokonalost v lovu. Varanův jed způsobuje ochablost svalů a zabraňuje krvi, aby se srazila. Varan komodský měl předchůdce, jenž žil v pravěku. Hlavu měl dlouhou jako ležící dospělý muž. Hlava Varana komodského je dva a půlkrát menší, ale přesto je obrovská. Varan komodský je největší ještěr světa. Varani jsou velice rychlí, mrštní a dovedou dobře skákat.

Varan Komodský má výbornou taktiku boje a pomocí jí dokáže ulovit i Bůvola Domácího ( bůvol domácí je druh, domácí není, je to divoká zvěř). Varan Komodský loví tak, že první Varan oběť vyprovokuje a druhý varan oběť zezadu kousne, pro varana je typické místo nad kopytem, asi proto aby oběti ochabla jako první noha, proto aby oběť neutekla.

Pak bych vystavěl pavilon Krokodýlu Americkému. Na Krokodýlovi Americkém mě zaujalo to, že má bílou barvu. Krokodýl Americký je největší krokodýl světa. Dál bych udělal velký pavilon pro Pandu Velkou. Panda bývala masožravou, ale dnes jí bambus. Panda má silnější skus než lední medvěd, používá ho k drcení bambusu.

Další pavilon by byl podlouhlý a přebývali by v něm Chvastoskoci. Chvastoskoci jsou jeskynní brouci. Jsou něco jako sviňka, saranče, mravenec a blecha.



Kvalifikace:

ŘÍŠE: živočichové

KMEN: členovci

PODKMEN: šestinozí

TŘÍDA: skrytočelistní

ŘÁD: chvostoskoci

Dále bych udělal písečnou dunu pro děti, stavěly by tam hrady z písku. Dále by tam šlo vzít sazenici aloe (tu mám já), agáve a opuncie. Pak bych postavil 2 budovy ve tvaru O, před nimi by se nacházelo Z. Tyto budovy by sloužily jako místa na terária. V první budově by byl hmyz. V druhé budově jsou ropušníci, agamy a chameleoni. Budova Z by byla pro hady. V prostředku óček by byly voliéry s orly.

Potom bych vyhloubil pavilon pro Mantu Obrovskou. Manta Obrovská je rejnok, který má rozpětí křídel 7-8 metrů, ale nemá elektrošokový ocas. Manta má vpředu dva ústní laloky a na břiše mají černé fleky. Každá manta je má jiné. Její pavilon by byl čtvercový se zaoblenými rohy uprostřed s ostrovem , na který vede lávka na pozorování.
Tipů: 9
» 08.12.21
» komentářů: 4
» čteno: 254(6)
» posláno: 0


» 09.12.2021 - 13:23
Nevím přesně, jak dílko ohodnotit co by povídku, ale jinak je to nádhera - syn má evidentně jasno.. :)
» 09.12.2021 - 14:07
Děkuji moc, milá "Libuše"
» 11.12.2021 - 20:44
Moc mně to bavilo:-)třeba jednou ten ředitel ZOO bude
» 14.12.2021 - 10:33
divoženka1: Díky, vyřídím, syn bude mít radost

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Karlův most | Následující: Přesýpací hodiny
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
jaroušek [1]
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.