Hazentla

» autor: Protos1182
Ó děkuji já Tobě,
Ty trpělivost máš.
Na dotazy moje,
že čas si uděláš.

Tak korekturu děláš,
však hodně toho znáš.
Všechno, co tu píší,
Ty jistě dobře znáš.

Tak ještě jednou díky,
za texty včerejší.
Žes opravila věty,
tak díky, díky, díky...
Tipů: 4
» 03.09.20
» komentářů: 21
» čteno: 615(10)
» posláno: 0


» 03.09.2020 - 12:25
Hazentla
1
:D Rádo se stalo, báseň jako poděkování nebyla nezbytně nutná.
:D
:-)
A ech, nechci být rejpal (no, dobře, jsem, je to můj nejmilejší trpaslík), ale na konci první sloky ti chybí tečka, v prvním verši druhé sloky máš zbytečnou mezeru před čárkou, no a v posledním verši je špatně velké písmeno.
;-)
» 03.09.2020 - 15:22
1
Já odpuSTim ti jistě
nějakou malou tečku
chybka se vloudí lehce
i tak
si báseň ráda přečtu:-)))
» 03.09.2020 - 15:51
1
:DDDD

no, tak... snad už teď všechno bude česky... jsem jí včera říkal, že by měla vzít korekturu pro celej Libres, aby to dělal někdo, kdo má tu češtinu študovanou... (míněno úplně vážně)

ono tu teď tedy není moc zájem o to, mít dílo jazykově v cajku... ale když tu bude mít hezký básně Protos, možná se k tomu přidají i zergové :)
» 03.09.2020 - 20:06
Paulmatthiole
1
drsnosrstej kokršpaněl: Upřímně, osobně bych to přivítal, a to hned z několika důvodů - předně, byli bychom tady na to se Slávkou tři. Za druhé, já mám, co se jazykové korekce týče, z holek nejnižší kvalifikaci - nejsem češtinář a riziko, že po korekcích budou v dílech chyby, je u mě největší; nemá cenu si cokoliv nalhávat. Za třetí - a tos zmínil sám - není tady (bohužel) příliš zájem o to, mít dílo v pořádku po pravopisné stránce. Jsou oblasti, kde se to asi "ztratí", ale na literárním serveru (českém) se to prostě neztratí.
No a za čtvrté, pokud chce někdo udělat něco pro server, je to v dnešní době skoro zázrak a je vítán :-)
» 03.09.2020 - 20:40
1
Paulmatthiole: no, já v tomhle se svojí technickou kvalifikací a řekněme biologickou nadstavbou pomoc nenabídnu... troufnu si opravovat jen sebe - češtin je můj kůň amatérský, takže něco vím, ale abych ručil za správnost cizích děl - do toho nejdu - když ostuda, tak jen moje... :)

Slávku jsem tu právě už dlouho nepotkal, profesní češtinu má myslím i hloubavá (teď, když jsem to napsal, tak si nejsem vůbec jistý...), kterou už tu taky nevídávám... takže... přišlo mi to nabíledni...
» 03.09.2020 - 20:48
Hazentla
1
drsnosrstej kokršpaněl: Paulmatthiole:
Já s tím nemám problém... :)
Stejně tady furt do někoho reju, ať si to opraví... :)
» 03.09.2020 - 20:55
Paulmatthiole
1
drsnosrstej kokršpaněl: I kdyby byly editorů mraky, když autoři, co vědí, že jejich čeština není nejlepší, do Konceptů díla posílat nebudou, je to o ničem. Tady (narozdíl od Literu, kde to byla fakt sysifovská práce) je možnost se zeptat, dílo si nechat projít... zdarma.
Nebudu se tady rozplývat nad tím, jaké nádherné dílo se tu objevilo, když to kolem češtiny proběhlo širokým obloukem. Mno, a to včetně vlastních výtvorů. Když mě někdo upozorní na chybu, nedělá to rozhodně pro sebe :-)

A lidi mají tak hrozně rádi to Modro, že ano... -)
» 03.09.2020 - 20:56
Paulmatthiole
1
Hazentla: Rytí do lidí je moje práce, post největší svině na serveru patří mně :-)))
» 03.09.2020 - 20:57
Hazentla
1
Paulmatthiole:
Ale jen kvůli tomu, že máš pár let náskok... :)
» 03.09.2020 - 21:19
1
Paulmatthiole: druhou část toho komentu jsem zas asi stoprocentně nepochopil, ale neva... k té první můžu dodat několik pohledů:
1) je to pravda
2) myslím, že my, co tu "válčíme" už od založení Libresu jasně víme, k čemu koncepty slouží... ale nově příchozí mohou být často cimrmanovský typ "vy nečetli a rozmrazili?" - tedy vůbec je nenapadlo, že by jim v nějaké rubrice někdo mohl zdarma kontrolovat díla a Libres používají jako všechno - bez koukání do manuálu (děláme to často všichni)
3) radši bych si ukousl nohu, než abych tu posílal své dílo na korekci - mám za to, že tahle práce (čtení si po sobě a opravování si chyb před zveřejněním) patří k tomu řemeslu psaní, takže - to je jako bych stavěl modýlky letadel, ale vrtule si nechal lepit někým jiným - to nejde! ... a takhle může uvažovat víc lidí - problém je samozřejmě v momentě, kdy má jejich maketa Supermarine Spitfire vrtuli přilepenou na ocase a v čumáku směrovku - to se zákonitě ozývají ostatní modeláři, že se jim to moc nelíbí
» 04.09.2020 - 06:05
Paulmatthiole
1
drsnosrstej kokršpaněl: V pohodě, při psaní druhé poznámky jsem toho měl na mysli víc, než by se sem vešlo :-D

Takhle: já bych dílo do konceptů neposílal taky, ale zase na druhou stranu... kdybych neměl jistotu, tak se třeba aspoň zeptám přes vzkaz. Neříkám tím, že dílo bude bez chyb, protože šotek se čas od času najde, je ovšem hodně velký rozdíl mezi náhodným překlepem na klávesnici při psaní a …. řekněme, těmi dalšími jevy; záměnu i/y sotva vysvětlím nějakým mechanickým překlepem, na to jsou na klávesnici dost daleko od sebe :-)

Navíc, když má někdo s pravopisem potíže, tak to o sobě zpravidla ví, čili zrovna v těch případech bych asi neváhal. Číst tady potom nářky, že mi někdo něco nehezkého napsal, když mám tohle či tamto, je o ničem. Autor by měl pro svoje dílo udělat maximum, když chce po ostatních, aby se k němu vyjádřili.

Ohledně nově příchozích a jejich nevědomosti ohledně Konceptů máš i nemáš pravdu. Když někam vlezu (a leckdy i předtím, než někam vlezu) se kouknu, co se smí, co se nesmí, kam se obrátit, když jsou potíže a nebo si nevím rady. Já se po těch letech v administraci přikláním k tomu, že jde prostě jen o obyčejnou pohodlnost a aby bylo všechno honem, honem...
» 04.09.2020 - 06:06
Paulmatthiole
Mimochodem, doufám, že tahle diskuse Protosovi pod jeho dílem nevadí... kdyby ano, stačí naznačit :-)
» 04.09.2020 - 06:06
Paulmatthiole
Hazentla: Jsem stoprocentně odhodlán si ho udržet :-D
» 04.09.2020 - 07:28
Hazentla
Paulmatthiole:
challenge accepted... :P
» 05.09.2020 - 15:22
Jedním z několika aspektů, proč autoři zveřejňují své básně a jinou tvorbu by mělo určitě být to, aby "si to čtenáři užili" a nehrozil jim kolaps ze spousty špatně užité interpunkce, vyjmenovaných slov atd. :-)
Žertuju, ale někdy mi bývá fakt nevolno ani ne tak z hrubek jako z troufalosti a bohorovosti autorů, s jakou předpokládají, že čeština je něco zcela okrajového a netřeba se ji učit používat... neomluvit se, neopravovat. Ráda bych znala jejich pohnutky díla publikovat, když na rodný jazyk kašlou. Nebo raději neznala!
V poslední době se zde setkávám s něčím dříve těžko představitelným - s tím, že někoho okomentuji a nic, žádné - hele, dík... prostě ticho. Asi bych z toho měla pro sebe něco vyvodit. /?/
» 05.09.2020 - 21:48
Paulmatthiole
Tara: A proč by nepředpokládali, Taro? Čeština je něco, za co by se měl podle některých slušný člověk pomalu stydět :-) Takže já tady veřejně prohlašuji, že nejsem slušný člověk, protože mám češtinu rád :-)

A to děkování je samo o sobě také na delší řeč: kdo má vlastně komu děkovat - autor čtenářům, nebo čtenáři autorovi? Když se podívám jako čtenář do děl, jsem zvědavý na díla, kde se něco děje, kde to žije. Potom to otevřu a vidím ":-)", "líbí", "hezké",... no a potom druhou půlku komentů "Díky", "Díky", "Díky". Jasně, svoboda a to všechno kolem, ale pro mě to má hodnotu rovnu nule. Líbí jako proč? Nelíbí jako proč? Co se na tom líbí? Co se na tom nelíbí? A tak by se dalo pokračovat.
» 05.09.2020 - 22:50
Paulmatthiole: stačilo by poděkovat najednou:-)
» 06.09.2020 - 06:58
Paulmatthiole
Tara: No jo, najednou - a kdy přesně? Nemám problém to napsat do anotace, kde by to hromadně asi jedině mělo smysl, jakože děkuji všem, kdo četli a napsali komentář. Mám s tím ale problém jiného druhu - děkovat za komenty předem, budu si připadat jako loudil :-)
» 06.09.2020 - 09:02
Paulmatthiole: nemyslím tebe, ale pár jiných... s tím děkování typu loudil jsi mne po ránu rozveselil:-)))
» 06.09.2020 - 09:08
Paulmatthiole
1
Tara: Tak to mě těší, protože moje příspěvky většinou lidi rozesmutní nebo přímo namíchnou :-DDD
» 07.09.2020 - 19:25
To zas tak úplně pravda být nemusí. Jen to chce umět přijmout kritiku...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Jak dál...? | Následující: Co víc?

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.