Poezie beze slov

Malé poděkování k velkému dni...
» autor: Luboš
» POEZIE BEZE SLOV «



No one stands as upright as a man who bends down to help a boy.
Nikdo nestojí tak zpříma jako muž, který se skloní, aby pomohl hošíkovi.

Řád Pythagorových rytířů


Anyone can be a father, but it takes someone special to be a dad.
Otcem se může stát každý muž, ale jen někteří se stanou tatínkem.

Wade Boggs (1958)



Nedělní odpoledne,
nebe blankytné,
slunce hřejivé,
v městském parku,
v červnovém vánku,
s dobrotami tucet stánků,
lákavé vůně v povětří,
kapely na provizorním jevišti,
hodně dospělých v hledišti,
hejna dětí se zvědavýma očima,
od cukrové vaty zalepenýma rukama,
balonky, se zvířátky zahrada,
veselí, legrace a dobrá nálada.

Stranou, pod stromy, plné radosti,
dvě blízké lidské bytosti,
jen oni dva, v tichosti,
na opravdovém života jevišti,
nikým nepovšimnuti,
fascinující představení:
velký táta s malým synkem,
smích a společné dovádění,
hošík utíkající před tátou,
táta utíkající za hošíkem,
hošík na tátových ramenou,
tátovo pevné objetí,
bezpečí v tátově náručí,
šťastný smích hošíka,
láska sršící z tatínka,
nepřehlédnutelné pouto,
spojující ty dva:
tak jednoduché,
tak prosté,
tak krásné.

Líbezný pocit u srdce,
nejhezčí zážitek toho dne.

Kouzelné nedělní odpoledne,
do duše lehce slunce sedne.



Děkujeme vám, tátové.
Vaši milující synové.


———————————————————

Kéž by každý hošík měl takového tatínka, s kterým by mohl dovádět nejen v tu jednu červnovou neděli - na Den otců.
Tipů: 11
» 10.06.20
» komentářů: 10
» čteno: 465(12)
» posláno: 0


» 10.06.2020 - 22:48
Joj, pěkný je to. Takový tatínkovsky něžný.
» 11.06.2020 - 00:31
Safra, být tatínkem asi fakt není úplně špatný… lehce si hlodla závist… (a i lehký úsměv)
» 11.06.2020 - 04:45
ttragelaf
kéž by
» 11.06.2020 - 07:08
Paulmatthiole
Hej, jak k tomu přijdou tátové od holek? :-)
» 11.06.2020 - 08:49
ST
» 12.06.2020 - 14:54
M.A.Rek: Paulmatthiole: Ringo: ttragelaf: vavaoko: Děkuji všem za přečtení a za komentář. Přeji hezké letní dny, užijte si zejména den otců a vůbec všechny chvíle s dětmi. Nejvíc pro ně uděláme, když je budeme milovat. Naši lásku si dozajista zaslouží.
» 12.06.2020 - 15:07
M.A.Rek: Věřím, že jsi taky něžný, nebo přinejmenším moc hodný tatínek...
» 12.06.2020 - 15:08
ttragelaf: Jo, kéž by...
» 12.06.2020 - 15:09
Paulmatthiole: K čemu? :-)
» 13.06.2020 - 16:39
Paulmatthiole
No, přece k tomu přání :-D Holky si snad taťku taky zaslouží ;-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.