Báseň a básnik, Pohreb básnika

---
» autorka: annav
BÁSEŇ A BÁSNIK

Uteká básnik k básni
cíti, že ju stráca.
To hľadané a nájdené
ho behom k nej vracia.

Zažíha čo hasne
náhlivo a chvatne,
aby z nej uchvátil
jej najvlastnejšie vlastné
kým sa to nestratí
kdesi v nenávratne.

Prijíma ju v úžase,
pokore a bázni.
Tak prijímajú dary
deti, chudobní i blázni.

Dar - pointa básne
vnímanie vraví hlasne.
Nevysloviteľné vdýchne v slovo.

Slovo má okovy.
Myšlienka podkovy.
Čo človek v sebe nosí
málo vypovedia z toho.

Mnohokrát je skoro.
Mnohokrát neskoro.


POHREB BÁSNIKA

Umrel básnik.
Z veršov jeho knihy
myšlienky, slová
čo v ňom žili
číta ktosi iný
v prednese.

Umrelo telo.
On - básnik je živý.
Hovorí i mŕtvy z hliny.
Ten, kto mu rozumie
v srdci si ho odnesie.


Anna Vodičková
Tipů: 5
» 09.11.19
» komentářů: 4
» čteno: 430(7)
» posláno: 0


» 09.11.2019 - 15:39
byron
Pěkné...líbí se mi...
ST
» 09.11.2019 - 15:54
líbí st
» 10.11.2019 - 15:25
ST...
» 18.12.2019 - 11:21
Rada si čítam vaše komentáre. Ďakujem za ne.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.