Cvrkot města v roztřepených obrázcích…

;-)
» autorka: Lilith
Dvorek útulné hospůdky, přesně v poledne v tomto úžasném městě – Českém Krumlově:

Maličká stařičká Japonečka si dává klobásu, která je pomalu větší než ona a vidličku držíc v pravé ruce se vší silou snaží do ní zapíchnout. Povedlo se. Levou rukou uřízla špičku klobásy a statečně žvýká. K tomu vyžužlává střídu chleba z krajíčku. Po půlhodině má v sobě celou půlku klobásy… hurá!

Hubená paní středního věku cucá džus a pozoruje okolí, zatímco její nabouchaný manžel v černém triku a kalhotách ověšených řetězy, tělem i inteligencí bodyguarda či barového vyhazovače snad pětkrát těžší než ona, do sebe láduje hromadu knedlíků s masem.

Cizinci přisednuvší k našemu stolu se nás ptají: „Ingliš?... Dojč?“ kroutíme raději hlavami, že ne, i když nějaká ta němčina by tam byla. Nejraději bych se jich zeptala: „Česky?“
To si asi moc nepokecáme…

Mladý dlouhovlasý Angličan hledá po kapsách a vytahuje jednu propisku za druhou, aby je zas postupně zastrkával zpátky do kapes kapsovité vesty, ze které vyndá na stůl mobil a kapesníčky a pak vše zase vrátí… a jak zpomalená figurka bloumá nad jídelním lístkem. Později zkoumá placatý smažený řízek. Hojně zalévaný pivem ho nakonec snědl.

Mezitím nám číšník očuchal přinesené panáky, co je slivovice a co je hruškovice, aby nám je rozdělil správně. Zvládl to.

Na terásce nad naší dvorkovou restaurací sedí u stolečku pán a přes ten stoleček od nás zezdola mu není vidět hlava, jen oblaka kouře vycházejí jakoby z bezhlavého těla. Sedí a kouří tam už hodinu.

Najedení, napití a spokojení popojdeme ulicí dál a pak pozorujeme Japonce na vyhlídkové terase s krásným výhledem na zámek. Tlupa asi deseti Japoneček švitoří jak kačenky a jedna z nich stojí na lavičce a fotí je různě v řadě u zídky s výhledem. Teda viděla jsem tady už kdeco, ale jejich pózy jsou úchvatné. Všechny za sebou jak vláček zprava a pak zleva a pak předem a pak zády se zdviženýma rukama… prostě parádní přehlídka. I jakýsi nejaponský vysokánský rozesmátý děda s nimi na konci řady pózoval. Musím se smát a později jen lituji, že v tom okouzlení jsem taky nefotila. Je.

A na první pohled starší drsná rocková mánička prodává žužu všech barev a tvarů… i tvarů zubní protézy a mrkve a zmrzliny a oka a pavouka a žížal… vystavené a načinčané na tácech a sudech v ohromné prodejně. Hodil hovor o ACDC, že ty jsou dobrý, ale Ozzy že je blázen… atd… hodil dlouhým černoprošedivělým culíkem a rozloučili jsme se. Hodilo se to.

Město je krásné a zajímavé, ale tentokrát jsem si prohlížela lidičky všech národností, hlavně Japonce, jejich krásně barevné oblečení a selfíčka… a neskutečně nacvičené ksichtíky pro foto.
A španělskou mnohočlennou rodinu se spoustou papírových tašek od Bati… asi ve Španělsku nemají boty… hihi

A tak si procházím ulicemi a prousmívám se až do večerního odjezdu.

Toto město, pokud jste ho náhodou někdo ještě nenavštívili, o čemž pochybuju, doporučuji moc. Neb nejen prostředí, ale i cvrkot lidiček je opravdový zážitek.

;-)


.
Tipů: 5
» 15.08.19
» komentářů: 12
» čteno: 610(17)
» posláno: 0


» 15.08.2019 - 19:46
Krásné postřehy, Japonci umějí být opravdu velcí a nadšení jedlíci. Směju se hned u popisu toho ,,zápasu" :-)
Inteligence bodyguarda, hi hi. :-)

Měla jsi zkusit cizincům nabídnout znakovou řeč, nebo Morseovu abecedu :-p

Zkoumání řízku..žvanec to je věda :-)
Ty panáky byste určitě zvládli poznat jako znalci i sami. :-) ;-)
Kouřící bezhlavec-mlhovec. Už jsem ho pojmenoval. :-p

Ta žužu byla opravdu úchvatná, to se musí vidět :-p

ST a Z. Bezva postřehy :-)
» 15.08.2019 - 19:49
1
Kajuta: Jůůů, kujůůů za fajný komentík a pojmenování bezhlavého hihi ;-) Žužu nejen na pohled, ale i mňamka, od dětství jsem se jím tak nenacpala... hihi :-)
» 15.08.2019 - 20:03
1
Oceňuji, že jsi u seniorky ze Země vycházejícího slunce taktně přešla vystříknutou šťávu a fleky na kimonu. ;-)
» 15.08.2019 - 20:12
Ringo: Se smíchem ti hezky poděkuji :-))
» 15.08.2019 - 21:01
byron
1
Juch...fajn story a zážitky. A vo tom to je....heeeeeee.
ST
» 16.08.2019 - 22:31
Elisabeth.S
1
Očuchaní panáků
pobavilo doST vítej
v Českém Krumlově
vážený jsi host:-D:-D:-D:-D
» 17.08.2019 - 09:14
1
To byl jistě Hong- Kong. Japonec by si v Evropě klobásu jistě nedal. Ti si vozí i vodu. Ale je to moc hezká reportáž. Inteligence bodyguarda mne také zaujala.
ST
» 17.08.2019 - 10:03
Kde je cvrkot a kde to žije a kde Lil hodí nenápadně očkem, může s velkou pravděpodobností vzniknout fejeton, nebo dílo veršovné. :) .)
» 17.08.2019 - 19:17
byron: Óbrdíkujec ti :-)
» 17.08.2019 - 19:17
Elisabeth.S: Juchajdákuju a kujů :-)
» 17.08.2019 - 19:18
vavaoko: Vono se to těžko pozná, ale vono je to vlastně jedno, vono to fakt bylo srandovní hihi a díkujík ti veliký ;-))
» 17.08.2019 - 19:19
Kajuta: Nojo, jsem nenapravitelný pozorovatel ;-p
Díkujík za návratík a fajný komentík :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Vzory | Následující: Zívy

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.