Sonety já neumím
Sonety já neumím a tak ...
» autorka: Romana Šamanka LadyLoba |
Vařenou ve varných sáčcích v nouzi si dej,
však je to příloha ne moc valné chuti.
Malá změna v přípravě nejednoho nutí,
že žlutá rýže mizí a bříškům je hej
Prvně na oleji osmahni ji
z levé - pravé strany
kurkuma a koriandr
šmrnc těm zrnkům dají,
Na sto gramů připrav si
tak dvě deci vody,
pak mražený přidej hrášek,
bujón zeleninový
a štipku soli
Cca patnáct dvacet minut vař
za občasného míchání
Dej pozor! Ať se ti nepřipálí!
A pak hurá! Papání!
Sonety já neumím,
alespoň zatím,
místo nich
získávám rutinu
ve vaření pro rodinu
Mám světloplaché oči
a hlava se mi
pořád točí
Ale není to tak zlé,
bylo i hůř
a bude zase líp
však je to příloha ne moc valné chuti.
Malá změna v přípravě nejednoho nutí,
že žlutá rýže mizí a bříškům je hej
Prvně na oleji osmahni ji
z levé - pravé strany
kurkuma a koriandr
šmrnc těm zrnkům dají,
Na sto gramů připrav si
tak dvě deci vody,
pak mražený přidej hrášek,
bujón zeleninový
a štipku soli
Cca patnáct dvacet minut vař
za občasného míchání
Dej pozor! Ať se ti nepřipálí!
A pak hurá! Papání!
Sonety já neumím,
alespoň zatím,
místo nich
získávám rutinu
ve vaření pro rodinu
Mám světloplaché oči
a hlava se mi
pořád točí
Ale není to tak zlé,
bylo i hůř
a bude zase líp
Tipů: 5
» 03.06.19
» komentářů: 6
» čteno: 494(13)
» posláno: 0
» nahlásit
» 03.06.2019 - 12:12
„Cca patnáct dvacet minut vař
za občasného míchání“
Tvoje dílko mne nenamíchlo, natoz aby privedlo k varu. ;-)
za občasného míchání“
Tvoje dílko mne nenamíchlo, natoz aby privedlo k varu. ;-)
» 03.06.2019 - 17:17
byron
Já už vařím skoro dvacet let a myslím, že toto dílko je dostatečně dovařené...:-).
ST
ST
» 03.06.2019 - 20:44
ttragelaf
já taky ne
a miluji rýži
a miluji rýži
» 05.06.2019 - 03:12
Dej někdy míSTo vody pivo. A ke koriandru hřebíček. A podtrhni to jemně krájenou cibulí...
» 05.06.2019 - 16:45
M.A.Rek: moje máma hrebicek a cibule dava taky ale oni by mi to nejedli - Jarda neji cibuli, rajcata ...
» 10.10.2019 - 21:08
Vzhledem k tomu, že umím uvařit jen čaj a usmažit vejce na cibulce, se hluboce skláním před tvým uměním to uvařit i ve verších. Bezva!
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: V půlce května | Následující: to je taky krása