Sonety já neumím

Sonety já neumím a tak ...
Vařenou ve varných sáčcích v nouzi si dej,
však je to příloha ne moc valné chuti.
Malá změna v přípravě nejednoho nutí,
že žlutá rýže mizí a bříškům je hej

Prvně na oleji osmahni ji
z levé - pravé strany
kurkuma a koriandr
šmrnc těm zrnkům dají,
Na sto gramů připrav si
tak dvě deci vody,
pak mražený přidej hrášek,
bujón zeleninový
a štipku soli
Cca patnáct dvacet minut vař
za občasného míchání
Dej pozor! Ať se ti nepřipálí!

A pak hurá! Papání!

Sonety já neumím,
alespoň zatím,
místo nich
získávám rutinu
ve vaření pro rodinu

Mám světloplaché oči
a hlava se mi
pořád točí

Ale není to tak zlé,
bylo i hůř
a bude zase líp
Tipů: 5
» 03.06.19
» komentářů: 6
» čteno: 494(13)
» posláno: 0


» 03.06.2019 - 12:12
„Cca patnáct dvacet minut vař
za občasného míchání“

Tvoje dílko mne nenamíchlo, natoz aby privedlo k varu. ;-)
» 03.06.2019 - 17:17
byron
Já už vařím skoro dvacet let a myslím, že toto dílko je dostatečně dovařené...:-).
ST
» 03.06.2019 - 20:44
ttragelaf
já taky ne
a miluji rýži
» 05.06.2019 - 03:12
Dej někdy míSTo vody pivo. A ke koriandru hřebíček. A podtrhni to jemně krájenou cibulí...
» 05.06.2019 - 16:45
M.A.Rek: moje máma hrebicek a cibule dava taky ale oni by mi to nejedli - Jarda neji cibuli, rajcata ...
» 10.10.2019 - 21:08
Vzhledem k tomu, že umím uvařit jen čaj a usmažit vejce na cibulce, se hluboce skláním před tvým uměním to uvařit i ve verších. Bezva!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: V půlce května | Následující: to je taky krása
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
1 skrytých [1]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.