Vše je tak, jak má být

» autorka: Naia
...nic není jak má být... to jsou jenom prázdná chlácholivá slova o tom, jak to je všechno pro tvé dobro, protože ty, ty más na víc a musíš 'vyrůst' a bez bolesti to prostě nejde, no pain, no gain.

Nikdo z těch 'náhoda neexistuje a všechno má svůj důvod' lidiček se nikdy nezamyslel nad doživotními následky toho, že všechno bylo 'jak mělo být'.

Neschopnost navázat (další) vztah, neschopnost plně důvěřovat druhé osobě, rýpání se v minulých křivdách, zvláštní jistota, že 'takhle to přece být nemělo' objevující se v těch nejméně vhodných okamžicích, problesky do minulosti či paralelní současnosti, a když už máš pocit, že všechno tohle jsi v sobě dávno zvládnul a prožil, tak přijdou živé sny... noční můry, ve kterých se všechno snaží 'být, jak mělo'. Zradí tě vlastní podvědomí.

Nejednou máš pocit, že jsi vypadl z jedoucího vlaku, do ztichlé noční krajiny. Všichni už jsou dávno na párty a ty sedíš v zablácených šatech na okraji lesa, je ti zima a más jedinou neodbytnou myšlenku... že ses na cestě někde ztratil, že máš být dávno jinde a všichni tě tam netrpělivě čekají. I ty se tam netrpělivě očekáváš.
Jenomže jsi kdesi uprostřed prázdné krajiny a koleje se sbíhají až v nekonečnu.
Tipů: 4
» 23.01.19
» komentářů: 1
» čteno: 543(12)
» posláno: 0


» 23.01.2019 - 18:30
Hádám, že podobné pocity známe všichni. To je prostě ten lidský úděl.
ST

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Každá taková noc | Následující: Myšlenky

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku