Letní lásky samý vrásky

:)
» autorka: gigy
Je zima. Za oknem se válí sníh, mráz se mi vtírá do bytu a večer je brzo tma. Jímá mě nostalgie. Snažím se zahřát myšlenkou na poslední léto. Vzpomínám na vyhřáté zápraží domu, na teplé letní večery strávené na terase s nějakou tou deckou bílýho. No co si budem povídat, je mi trochu teskno.



Vzpomínka na léto zažehává další asociace. Léto, to jsou prázdniny. Čas volna, odpočinku, pohody a taky čas lásky. Kdy mě vlastně naposledy potkala letní láska? Pousměju se. Snažím se sama sebe přesvědčit, že mi tehdy bylo ještě náct. I když...



Tenkrát jsem jela na tábor poprvé jako vedoucí. A jelikož jsem kdysi i já bývala lehce oplácaná a v kolektivu nepříliš populární, přirozeně jsem tíhnula k dětem podobného životního osudu i vzezření.



Myslím, že se jmenoval Pavel. Bylo mu asi tak deset, měl značnou nadváhu a s železnou pravidelností ho večer co večer bolelo bříško. Sotva na tábor padla tma, bylo slyšet jak se šouravým a velice lenivým krokem plíží na marodku. Nechtěl spát na chatce. Ostatní se mu smáli.



Tehdy jsem sama sebe titulovala do role rytíře na bílém koni. V den diskotéky jsem se odhodlala a pro věčně sedícího Pavla jsem směle vykročila. On po mně ale vrhl pohled plný opovržení a odmítavého pohrdání.



A přesně taková ta letní láska bývá. Nesnesitelně krátká a ukrutně trapná. Asi do bytu pustím trochu mrazu, abych to letní šimrání včas utla. Na další zklamání se zatím necítím připravená.
Tipů: 6
» 07.01.19
» komentářů: 6
» čteno: 526(9)
» posláno: 0


» 07.01.2019 - 21:00
byron
1
Možná krátká a možná někdy i trapná, ale co jsi udělala, bylo moc pěkný. A otylý Pavlík tehdy ještě dozajista neznal rčení...nesuď knihu podle obalu:-).
ST
» 08.01.2019 - 21:10
1
Nezáleží na tom jak vypadáš spíš co v sobě máš..ty evidentně dobro:-)
» 09.01.2019 - 19:11
až se oteplí...
» 12.01.2019 - 16:35
Všem děkuji! :)
» 09.02.2019 - 06:29
Líbí, ST
» 16.02.2019 - 14:42
jaj, to je tragi-komedie života, a koukám že nás postihuje všechny, někdy prostě druhé nepřesvědčíš že máš dobré úmysly, žijou si ve své ulitě.. taky nemám nějak extra dobrou vzpomínku na letní lásku, vlastně na žádnou :D..
ale léto mi teď taky často přijde na mysl, ta zima je moc smutná, chladivá, jen když padá sníh je to paráda :) snad ale i v zimě dá se najít kousek léta :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Vadí nevadí | Následující: Poutavá

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.