Básne o vlasti pre deti 1., 2.

...
» autorka: annav
BÁSNE O VLASTI PRE DETI 1.

Polia,háje, lúky
kvetenstva krásny rast,
kryštálové vody
rozprávky vedia priasť.

Rajom je táto zem.
Slovensko nazvaná.
V obdive môjho srdca
ľúbená, maznaná.

Zaháňa smútky, trud,
šťastím ma vypláca
jej rozospievaný ľud.
Jeho tvorba, práca.

Robotný, krásny ľud!
S ním chcem žiť, s ním chcem rásť.
V ňom a s ním milovať
Slovensko - drahú vlasť.


BÁSNE O VLASTI PRE DETI 2.


Tak veľmi rád ťa mám
rodná obec moja,
potôčik, topole
čo na vŕšku stoja.

V tvojom náručí
ma život učí žiť,
ľúbiť a pracovať,
o smelých plánoch sniť.

Potom, keď vyrastiem
jak na vŕšku topole
pobozkám obce zem,
háje, lúky, pole...

Moje detské srdce
navždy tebe patrí.
milujem Slovensko,
kvety, rieky, Tatry.
Tipů: 3
» 14.11.18
» komentářů: 2
» čteno: 508(5)
» posláno: 0


» 14.11.2018 - 17:07
byron
Velmi pěkná báseň. Slovensko je krásná zem...já mám rád Turčianskú kotlinu:-).
ST
» 16.11.2018 - 19:36
ST.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Nič sa nestalo | Následující: Európa / báseň pre deti /

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.