Úklid

XII.
» autor: publicenemy
Ranní sex je úžasná věc. Zvláště když ho máte se svým šéfem. Zjebal mě na tři doby. Můj dosavadní výkon se mu zjevně nepozdával, zvláště věta "nemám skoro žádné důkazy ani kloudný motiv" ho bůhvíproč přivedla skoro do extáze.
A já se včera mýlil, když jsem se bál permoníkova sóla. Vzal si na svou produkci ještě partu kamarádů.

Provedl jsem tedy zhodnocení nastalé situace a brilantní logickou úvahou dospěl k závěru, že v kanclu se žádný předmět doličný ani stopa nenacházejí a vyrazil znovu do terénu.

Nejprve na místo činu. Pomalu jsem se prošel na konec lesa až tam kde podle videí mělo stát auto předpokládaného pachatele, rozhlížel se a doufal v nějaké osvícení. Žádný zázrak se ale nestal, jen mi začla být zase zima.


Ve vesnici mě záhadným magnetismem přitáhla otevřená hospoda na návsi. Uvnitř seděli jen tři místní borci u stolu spolu s výčepním. Vidouc kočku spokojeně spící na okně objednal jsem si gulášovou polívku s rohlíkem a doufal v nové informace. Marně. Honza prima kluk, starosta se snaží, ale doba je zlá. O odpadu se mluvilo asi před čtvrt rokem, teď to nějak usnulo. To víte, prachy se utrácej za blbosti a na důležitý věci pak nejsou. Nezbylo než zaplatit, poděkovat a vypadnout.

Ještě jsem se rozhlížel zda cikánská parta nedorazí házet lopatou a nebo bude třeba znovu prozkoumat taje místní ubytovny. Bude. Skvělé. Došel jsem na druhý okraj vesnice, za plotem se nějaký dědula ochomýtal pod oknem své chalupy a pomalu zametal. Kouknul jsem na číslo domu do poznámek a zjistil, že s ním nebyl proveden výslech. Eh. Pravděpodobně někdo z místních cajtů bude mít zítra zase pro změnu ranní sex se mnou.

„Dobrý den, pane Hloušek můžu na chvíli dál?"
„Dobrý dobrý, copak byste potřeboval chlapče? "
„Já vyšetřuju tu smutnou událost jestli víte a vás nikdo ještě nevyslechl pokud mi sedí záznamy."
„Pojďte dál, jen pojďte, já byl v nemocnici týden, dneska mě pustili víte? "
Zase nic, aspoň jeden svědek kdyby byl. Nemusel by vidět všechno, stačilo by úplně jen něco. Cokoliv, ale něco.
„Tak to vás asi opravdu moc nezdržím."
„Honzík byl moc fajn kluk. Ale já to věděl že se něco stane, já to věděl. Já to hned věděl."

Sednul jsem si vedle něj na zápraží.
„A jak jste to věděl? "
„Protože Richard přináší smůlu a neštěstí. Já to Honzíčkovi říkal, ale on mě neposlouchal. Říkal že to nemá nic společného."
„A kdo je Richard? Jak dál, příjmení? "
„Vy jste tu úplně nový mladíku, že? "
„To jste poznal podle toho, že se chci seznámit s tím Richardem? "
„Tak. Protože se nemáte ptát kdo ale co je Richard. "

Už nebudu pít. Zjevně má chlast na moje mozkové buňky zhoubnější účinky než jsem myslel.

Děda vstal od stolu a šoural se ke skříni. Přitom mi přes ramenou dopovídal to nač jsem se neptal.

„Víte já jsem býval učitel. No a tak tu v důchodu píšu naši místní kroniku. Ale kromě toho" a sáhl do police a vyndal opravdu silný sešit - „kromě toho ještě sháním všechno o Richardu. Richard je taková moje láska. Už dlouho."

Položil fascikl na stůl a začal v něm listovat.

„Richard není kdo, ale co. Byla to obrovská nacistická podzemní továrna mládenče. Obrovská. Na konci války tam SS navozili spoustu beden bůh ví s čím a pak to odpálili a zasypali. Tedy částečně, ta největší nálož nevybuchla. Ale i tak hodně nuceně nasazených vězňů od té doby nikdo neviděl. "

Jasně, pohádky o nacistech, to mi tak ještě chybělo. K tomu přidáme tajný velkoněmecký řád jehož prsty sahají až sem do Malíče odněkud z Orlího hnízda.

„A víte, že před týdnem, než jsem šel na tu operaci jsem tu viděl jezdit černé auto s německou značkou? Jelo pomaloučku, otočilo se a jelo zase zpátky. A já to hned věděl, věděl, že si ho ohlídají. "

„ Espézetky jste asi nevšiml? Nebo alespoň co to bylo za auto? BMW? Mercedes?"

Děda se nasupil, jako by poučoval žáčka, který nemá základní přehled o tom, v jakých vozech se zásadně pohybují členové spikleneckých organizací.

„BMW. Ale SPZ nevím, já už na dálku hodně špatně vidím. To víte."

Takže bůh ví jestli to vůbec bylo BMW. Před odchodem mi dědula vnutil ještě krom skleničky pravého domácího medu složku s nadpisem Richard abych přečetl a vrátil.
Historie umí být docela ironická a sarkastická, takže jsem ani moc neprotestoval. Slíbil jsem, že si doplním vzdělání a vrátím.
Tipů: 1
» 20.11.17
» komentářů: 0
» čteno: 714(4)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Úklid

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.