Úklid

IX.
» autor: publicenemy
Přeskočil jsem rozkopaný chodník a zazvonil na zvonek u branky. Přišla mi otevřít opravdu kočka. Kdyby na ní nebylo podle zarudlých očí vidět, že toho za poslední den nabrečela opravdu hodně a vzala si něco trochu víc šik...kruciš, jsem úchylnej, když myslím na sex s manželkou zavražděné oběti? Asi ne, až budu myslet na sex se zavražděnou obětí, teprve pak to bude v loji.

Rozhovor byl podle očekávání dlouhý, místy přerušovaný tichem, kdy se Majda potřebovala rozdýchat a srovnat myšlenky. Honza takhle chodil běhat pravidelně, určitě to věděla většina lidí ve vsi. A určitě i kluci co s nimi občas zašel do posilky a na fotbálek. Hmmm...není nad to, když je podezřelých naprosté minimum. Kdybych byl detektiv z románu, už bych měl na stole zašifrovaný vzkaz od pachatele a spoustu nápověd.

Ne, o žádných nepřátelích neví, nikdo mu nevyhrožoval, všechno bylo úplně v pořádku. Idyla. Měl pokoj za života a má ho i teď. Neměl bych mu začít závidět?
„A co Mrázek? Prý spolu měli nějaký konflikt asi před týdnem."
„No jo, Pepa. Pepa je jak čertík z krabičky, všechno se ho dotkne. Ale druhej den se omluvil. Nic to nebylo. Vážně. To byste ho musel znát."

Díval jsem se na její dlouhé blond vlasy lesknoucí se ve slunci. Romantika ty vole co? Každopádně, mohla by být motivem ona? Je žena, pro kterou by někdo vraždil? Nedá se říct, že by NE byla jasná odpověď...

„Ale on by to Honza fakt už všechno nestíhal. Práce, pak dodělával po odpolednech co mohl na baráku aby bylo hotovo až se to narodí, k tomu zkoušel jestli by se daly sehnat peníze na ty sondy..."
„Jaké sondy? " přerušil jsem ji.
„Za to může vlastně můj táta. Jsme byli s Honzou asi před půl rokem u našich na obědě a já jsem měla strach aby až se to narodí to bylo v pořádku a plácla něco o chemičce, jestli nemůže škodit. A táta se jen zasmál, že teď to přece nic není, kdybych jen věděla kolik sajrajtu se kdysi odvozilo a zakopalo do země jen tak. On tam v šedesátých letech dělal víte? A Honza se toho nějak chytil, snažil se o tom něco zjistit, protože tady jsou zdroje pitný vody pro naši oblast. Co se tam vlastně vozilo, kolik a kam. Jenže už je to dávno a..."

Si dovedu představit, že k takové věci se nikdo hlásit nebude a dokumenty pokud může skartuje nebo zlikviduje.

„A jak to dopadlo? Skončilo to na financích? "
„Honza jen říkal, že kdyby věděl jaký to bude boj s úřady, že by se do toho nikdy nepustil. Že si myslel jak mu pomůže náš starosta. On byl dřív starosta Litoměřic, jako za komunistů, on byl velkej straník, ale po osmadevadesátým se přestěhoval sem a teď ho tu zase lidi zvolili. Víte? Ale ani ten, že to nikoho nezajímalo prej."
„A věděl teda kde to je? A kolik tam toho je? A čeho?"
„Moc přesně ne. Obešel lidi z fabriky co mu na ně dal tip táta, ty mu něco řekly, ale ... proto zjišťoval jestli by šly udělat ty sondy."

Prima. Takže kromě radikální feministky a nadrženého neukojeného erotomana si můžu zapsat na seznam podezřelých ještě militantního odpůrce strany Zelených.
Tipů: 1
» 11.11.17
» komentářů: 0
» čteno: 721(7)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Úklid | Následující: Úklid

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.