Já o nas

Jak vidím mezi nas
» autor: vilipetr
Vše co mam ti dám. Jen pro ten pocit,že tě mám. Holka co umí dát i brát a všechno zatajit,pro ty dvě slova co říkám ti jen já. Milovat je snadné,možná i trochu marné,vždyť víš. Srdce z poutě co najdu uprostřed pouště a přeci jen nebude to pravé. Tisíce slov co plynulo jak cas a stejně s větrem marně bojuješ pro svou ješitnost. Daleko nám to zmizelo a toho času nás to u srdcí bolelo. Možná se nám vrátí to krásné,co milovaní mají. Už jen čekat na slunci,co tvůj lesk ze rtů vysouší a vlasy tvé rozpouští. Možná je to všechno jen hra,kterou naše ega už dávno rozhodla. Jen stát a v očích vidět ten kouzelný strach. Životem jdeme a kde zastavíme,nebo uhneme,někdy víme předem. Volba každého z nás,koho budeme milovat. Jména do sněhu psát a prokrehle tváře polibky zahřívat. Nech oči zavřené a já ti povím,co ti nikdo nikdy nevezme. Nech je otevřené a já vím,že utopit se je tak snadné. Co všechno je ještě tak snadné? Řekni,než zazní konec a opona bez potlesku dolů spadne. Slova říkat smíš,zvas však,jak moc chceš ublížit. Síla stáda koní ve mě utichá a strom co jsi obejmula pomalu usychá. Nevím zda smutno mi je,když ruka tvá tu mou kryje. Pořád hledat a nevědět co,to je ironie. A pro to mám zas pocit,že tlukot tvého srdce ten můj už nepřebije. Ty teď spíš a ani netušíš,jak bojuju sám se sebou. Pro myšlenky co jsou dávno pryč a já můžu jít spát a ne si s tebou na papíře hrát. Tak už podívej.....nevidíš? Ruce za hlavu si dej a vzpominej,když bylo nám hej....než řekla jsi,tak se měj.
Tipů: 3
» 23.10.17
» komentářů: 13
» čteno: 760(15)
» posláno: 0


» 23.10.2017 - 07:07
ST *************************************************
» 23.10.2017 - 07:47
Hazentla
Nechtělo by to ještě trochu dopracovat? Například opravit chybějící interpunkci? Takhle je to dost rušivý ke čtení.
Chápu, že každý nějak začíná, ale zkusit si pohlídat, aby to bylo správně napsané, je naprostý základ.
» 23.10.2017 - 09:30
Asi ano,netuším a opravdu neznám pravidla pro psaní veršů atd. ;) Ale děkuji za nazor
» 23.10.2017 - 10:16
ttragelaf
jsou pravopisné nepřesnosti

ale mám nápad: nechat je tam

tomu, kdo chce napsat
dobrou věc
by pravopis neměl bránit
» 23.10.2017 - 10:31
Hazentla
vilipetr:
Já ale nemluvím o psaní veršů, tohle ani verše nejsou... Tady jde o pravidla českého pravopisu - chybí tam háčky, čárky a kdybych byla velkej hnidopich, tak i mezery... Co píšu není názor, ale rada....
Tomu, kdo chce napsat dobrou věc, by pravopis možná neměl bránit, ale čtenářům by bránit mohl ty "dobré věci" si pak číst.... :-)
» 23.10.2017 - 10:43
Paulmatthiole
V nabídce na pravé straně je odkaz na "koncepty", kde si můžeš dílo nechat zkontrolovat, případně můžeš přímo oslovit některého z editorů, který Ti pomůže s pravopisem. Odkaz na ně najdeš v Kontaktech - podle Pravidel Libresu máš právo se obracet na editory se žádostí o částečnou jazykovou korekci svých příspěvků (tj. děl, nikoliv komentářů, atd.) ve smyslu oprav i/y, mě/mně, s/z, velkých písmen, čárek v souvětích.

Pokud tu autor napíše, že neví a netuší, jde podle mého názoru tak trochu o alibismus. Koupil by sis knihu nebo četl webovou stránku napsanou podobným stylem - třeba?
» 23.10.2017 - 10:45
Souhlas s Hazentlou. Jako kdybys na to kašlal. Ale proč to potom zveřejňovat? Poslat svou věc do světa takto nedbale, je neúcta k vlastní práci.
Ale piš. Zřejmě máš o čem.
» 23.10.2017 - 12:01
Adramelech
Nedivil bych se, kdyby autor s touto úrovní písemného projevu dokázal odmaturovat. Typický produkt porevolučního školství. To, jak se vyjadřuje, je dnes už obvyklé. Výjimkami jsme my.
» 23.10.2017 - 12:17
Hazentla
Adramelech:
Já jsem taky produkt porevolučního školství a pravopis umím...
PS: Myslím tím revoluci v roce 1989 :-P
» 23.10.2017 - 12:34
Adramelech
Hazentla: Samozřejmě existují výjimky, vždyť to říkám. Chceš-li vidět současný standard, tak sleduj třeba Novinky na stránkách Seznam. Je neuvěřitelné, jaká pravopisná a stylistická zvěrstva jsou tamější redaktoři schopni spáchat. A to jsou lidé, kteří se psaním živí!
» 23.10.2017 - 13:41
...já už dílo v noci četl, ale uvázl ve třetině...
...chtělo by kromě gramatiky i kapku rozčlenit do odstavců a pak by bylo mnohem "jedlejší"...

...jistým kladem ale je, že dílo opravdu zaujalo, což se nováčkovi za necelý den ještě nestalo...:)

...tak piš, polehounku na sobě pracuj a budeme Tě číst rádi...
» 23.10.2017 - 13:50
Adramelech: ...na Novinkách jsem často a někdy to vypadá, že to tam redaktorští hází vidlemi, bez ohlédnutí...o mnohých komentujících nemluvě ...
» 23.10.2017 - 14:57
o nas - pišeš kratce, vitej oatravaku

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Následující: Svěží

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.