Básně

Básnikova touha...
» autor: Schwalbe
Moci básně psát
tryskající z nitra,
a rozum nechat stranou.
Slyšet hudbu hrát,
jež zaznívá z jitra,
když květy ze sna vstanou.

Kéž ruka letí po papíře
a duše sbírá světlé nitky
pro zdar toho díla.
Tak jak struny patří k lyře,
ať jsou verše jako kvítky,
jejichž barva bude bílá.

Ať jen slova duše hladí
zkroušené a smutné
a jen radost kolem sejí.
Neboť když nás temno svádí,
povzbuzení nám je nutné,
klesáme-li v beznaději.

Však bez výtky to někdy nejde
a je třeba strhnout masku
chybám svým a sebeklamu.
Světlý zítřek tomu vzejde,
kdo má v sobě čistou lásku
jako křišťál v zlatém rámu.
Tipů: 7
» 11.09.17
» komentářů: 6
» čteno: 637(12)
» posláno: 0


» 11.09.2017 - 09:38
ttragelaf
krásné
» 11.09.2017 - 10:09
Strhávám ty spousty masek,
tvrdé krusty drolím, lámu
u tvých chyb a sebeklamu,
je to drina jako prase... ;-)
» 11.09.2017 - 11:41
Ringo:
Kdybych sčítal vlastní hříchy,
byl by toho plný sešit.
Však nepomohou vzdychy,
je to třeba řešit.

Je to třeba řešit hned,
a ne za rok, nebo zítra.
V dobrém chtění taje led,
po zlých nocích přijdou jitra. :) 
» 12.09.2017 - 00:16
Básně, co se s hudbou snoubí,
vždy se snadněj v náš svět troubí.

Dosti mne rušila nepravidelná struktura rytmu básně napříč slokami.
» 14.09.2017 - 00:35
Moc pěkné....ST
» 14.09.2017 - 15:51
STouto touhou se ZTotožňuji

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Dvě pastelky | Následující: Kam nemůže SL.UN.CE

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.