Králova báseň

» autor: Jay Madison
Toužil se králem stát,
svou milou vynášet do schodů,
od rána do noci pracovat,
k nohám ji snést noční oblohu.

Časem však zapomněl,
že přála si muže.
Nechtěla bohatství,
šperky ni růže.
Usíná den co den pod drahou peřinou,
ač touží jen v náruči milého spočinout.

Postavil královně hrad,
převeliké stavení.
Královna tvrdila však,
že dal pro ni postavit vězení.

Časem král zapomněl,
že chtěla mít přítele,
nač je jí stavení
od něho vzdálené?!
Tisíce místností, kde marně se hledají,
dvě duše zbloudilé, jež dávno se neznají.

Teď všichni si šeptají,
co stalo se králi,
že vzdala se přepychu a zmizela v dáli.
Ani pak nepoznal,
co vskutku chtěla.
„Proč utekla ode mne,
když všechno měla?“

Své bohatství na odiv
všem okolo dával
a nejdražší poklad měl skrytý.
Zatímco každý den šperky ji střádal,
uzamkl v srdci svém
laskavá slova
a city
Tipů: 12
» 15.05.17
» komentářů: 5
» čteno: 555(10)
» posláno: 0


» 15.05.2017 - 00:19
To nošení do schodů je super...jen ji unéST:-)
» 15.05.2017 - 16:51
No jo - král, moc práce měl
pro třpytivoSTi
což je k zlosti
na oblohu zapomněl...
ST
» 15.05.2017 - 19:02
„Proč utekla ode mne,
když všechno měla?“
Moc pěkní, líbí :) ST
» 16.05.2017 - 15:10
Pán král, potreboval by som vedieť miloSTný cit na päť?
Nie, bohužiaľ, nič mi to nehovorí, človek rýchlo zabúda ;)
» 18.05.2017 - 13:07
Hezká, ST.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Zátiší smutku | Následující: Osud lidstva

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.