Supermartonátorova knižní bilance roku 2016

Reklamní sdělení: Ta nejlepší bilance, jakou byste mohli číst. Hodně štěstí do Nového roku 2017:-)
Dobrá, chtěli jste mou knižní bilanci, tak tady ji máte.
Aha, asi jste ji nechtěli…ale stejně tu je…muhaha.
Knihy nejsou řazeny podle toho, jestli se mi líbily nejvíce, ale prostě jsem je tam nějak naflákal, jak mě napadlo. To víte, jsem pečlivka.
Tak jsem zvědav, jestli máte na ty knihy stejný názor jako já, případně se nestyďte napsat do komentů, jaké knížky se letos líbily nejvíc vám.



David Hidden – Děs + Děti boží
Letos vyšli dvě knihy tohoto literárního parchanta, který mi několikrát přivodil při čtení záchvat vzteku. A proč je tedy v mém výběru nejlepších knih? No protože je kurva zatraceně skvělej!!! Jeho thrillery jsou lekce z čtivého psaní a syrovosti. Zároveň jsou neskutečně drsné a s ničím se nemažou. Hidden své hlavní postavy nechá trpět a vy jako čtenář si ho chcete najít a vykostit ho. Každopádně pokud nejste másla, tak si tyhle knihy pořiďte!

Dmitry Glukhovsky – Metro 2035
Dmitry to dokázal!
Třetí závěrečný díl o postapocalyptickém životě v Moskevském metru je naprosto strhující. Nejsou tu mutanti, ale příběh sází na jiné věci. Na lidi.
Je v tom dost politiky, ale hlavně životních věcí a posledních sto stran je čirý literární orgasmus. Dmitry vám tu pořádně zamotá hlavu a připraví nejedno překvapení. Takhle se ukončují trilogie! Glukhovski je borec!

Pavel Renčín – Vězněná
A nejlepší „Kingovkou roku se stává“…tadá, Vězněná Pavla Renčína.
Dělám si trochu srandu, ale nejnovější dílo českého spisovatele může Kinga trochu připomenout. Hlavně ale Renčín napsal zatraceně dobrý příběh inspirovaný skutečnými událostmi (až mrazově hodně inspirovaný), který vás nenechá chladnými. Kurnik, já jsem doslova hořel! Bombasticky napsané a destruktivně napínavé. Místy i hodně nechutné, takže nic pro milovníky sametu a knížek o růstu kapradin. Po dočtení jsem nelenil si hledat informace, nakolik byl Renčín věrný původním událostem a…najděte si to sami

James Rollins – Labyrint z kostí
Je to kniha od Jamese Rollinse, co jako chcete ještě víc vědět? Prostě kupujte a čtěte.

Tim Lebbon – Trilogie Bouře ve Vesmíru
Už vloni jsem o něm psal, protože napsal skvělou „Vetřelčí knihu“, což mu evidentně nestačilo a sepsal celou trilogii z Vetřečího a Predátořího univerza. Ano, Bouře ve vesmíru je o těchto dvou populárních a sympatických mimozemských rasách. Zatím vyšli první dva díly „Predátor: Vpád“ a „Vetřelec: Invaze“ a je to žrádlo dámy a pánové. Akční, drsné, temné a zábavné. Lebbon má pořád tomuto univerzu co dát a rozhodně nečekejte nějaké natahovaní již vyčerpaného tématu. Lebbon totiž skutečně překvapuje.

Ursula Poznanski – Slepí ptáci
Moje platonická láska vydala další knihu a opět krimi s vyšetřovatelkou Beatrice. Poznanski tentokrát sice úplně nepřekvapí, ale prostě a jednoduše přesvědčí silou příběhu. Jako vždy nabízí zajímavé téma….tentokrát jde o tajemnou facebookovou skupinu básničkářů….dobře, básníčkářská skupina nemůže být tajemná, ale nějak se mezi nimi množí sebevraždy. Všichni z PP si tohle musí přečíst, ostatním okamžitě smazat účty!

Hugh Howey – Turnus
Na jednu stranu je to prequel, na druhou stranu plnohodnotný druhý díl Sila. Nečetli jste Silo? Tak to jste věru bambulové a koukejte to napravit! Kdo má rád sci-fi a takové to post-apo, tak honem maže do knihkupectví.
Turnus prozrazuje, co se dělo před první knihou a hlavně vysvětluje vznik samotných Sil. Zajímavé čtení a já se přímo megalomansky těším na závěrečný díl s názvem „Prach“. Se těším jak eskymák na lov tuleňů.

Kevin Costner, Jon Baird – Cech objevitelů
Knižní podoba Tance s vlky…
Dobře, zase srandička.
Tohle je pocta starým dobrodružným příběhům!! A panečku vizuálně je ta kniha prostě skvost. Navíc je psaná velmi nestandartně. Psané části jsou totiž střídané komiksovými.
Chvílemi je vyprávění chaotické, ale stojí to rozhodně za to.

Joe Hill, Gabriel Rodriguez – Zámek a Klíč
No a jsme v komiksu.
Letos vyšli zbývající díly této skvostné komiksové série. A ten poslední šestý vám vžene slzy do očí. Jednak pro to, že je to fakt silná káva a také protože by člověk i chtěl další pokračování. Jeden z nejlepších komiksů vůbec!

Jaane Ahonen – Sojčák
Skákat jako Ahonen…dobře, tak ne))
Tenhle komiks bylo velké překvapení. Minimum textů, nádherná kresba a mrazivá atmosféra. A ten příběh ani nepotřebuje slova. Krásně vymyšlené a velmi silné. Hodně silné, to by položilo i nejdrsnějšího sloního motorkáře.
Tomuhle říkám umění.

Jako mohl bych přidávat další a další knihy, protože tohle zdaleka není všechno, ale zas nemám čas. Protože ty další knížky od Ježucha se sami nepřečtou, že jo)
Hlavně vám všem přeju nezlomné zdraví, hodně lásky a splněných snů (pokud máte noční můry, tak to beru zpět). Dále vám přeji spoustu kvalitního sexu (myslím dospělým) a abyste si vážili těch důležitých životních hodnot. Prostě mějte se rádi, buďte k sobě tolerantní (ale nenechte si sejřit na hlavu) a pomáhejte si.
No a samozřejmě nezapomínejte číst. Knihy totiž dokáží povznášet mysl i ducha (pokud se nejedná o kuchařky Ládi Hrušky).

Bonus:

Michal Březina – Měsíční deník
Bonus jak fík..Maxipes Fík.
Měsíční deník je čirá zábava. Je to prdel, bžunda, srandička, humorná sci-fi a celkově natolik zábavná kniha, že se stala tou nejprodávanější v roce 2081.
Kdo si knihu nekoupí, na toho Březina sešle Měsíčnany...nebo měsíčky? Nevím, nějak tak prostě.
P.S. Kniha nejlíp chutná na rohlících.
Tipů: 1
» 25.12.16
» komentářů: 8
» čteno: 664(8)
» posláno: 0


» 25.12.2016 - 16:49
Adramelech
Já bych doplnil ještě toto:

H. P. Lovecraft + A. Derleth: Strážci z hlubin času
» 25.12.2016 - 17:19
Adramelech: bezva...
Loecrafta miluju, ale tohle vydání nemám.
» 25.12.2016 - 17:31
Adramelech
Supermartonátor: Vyšlo to v prosinci 2016 (Volvox globator). Jde o příběhy, které napsal Derleth podle Lovecraftových poznámek. Ty nejzdařilejší jsou srovnatelné s Lovecraftovými texty a ty méně zdařilé jsou pořád ještě natolik dobré, že rozhodně stojí za přečtení. Kniha je příjemně tlustá a její jedinou nevýhodou je, že stojí něco přes 500 Kč.
» 25.12.2016 - 17:34
Adramelech: ok, děkuji, mrknu na to. Jinak od Lovecrafta mám vše:-))
» 25.12.2016 - 17:38
Adramelech
Supermartonátor: Též já patřím k obdivovatelům Lovecraftova díla. Pro pobavení připojuji limerick:

Z Providence pan H. P. L.
velikou fantazii měl
Chapadla a sliz
mají dodnes říz
Sám sobě však nerozuměl
» 25.12.2016 - 17:43
Adramelech: :-))
» 25.12.2016 - 22:00
Ahoj, už jsem tě tipla na Písmáku: ráda jsem se dozvěděla o autorech, které neznám, něco z toho jistě seženu a přečtu, měj se:-)
» 25.12.2016 - 22:55
Tara: Děkuji pěkně :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Autobus | Následující: Prázdný dům

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.