napsat báseň jak polovičního sirotka

a dohodit do vesmíru co by kamenem
» autor: Kajuta
chtěl bych napsat báseň
polosedě, pololeže
kouřit orientální dýmku s dlouhým ambrovým troubelem
napěchovanou prstýnky snění

o tom co je a co není

chtěl bych napsat báseň jak svítící vteřiny v hodinkách z tritia,
barvy oranžovočerveného plamene

vesmírnou, kam dohodil by kamenem

chtěl bych napsat báseň jak polibky na opuchlá víčka
a pohlazení bledosti

jak dech, v němž roztančená svíčka
kde vášně slova přerostly

chtěl bych napsat báseň jako polovičního sirotka
co najde vlastní oceán
s budoucností vloženou do lásky

chtěl bych napsat báseň co neklade otázky
a odpovídá dětským písmem

ve slohu laskavém, ni přísném
Tipů: 20
» 28.11.16
» komentářů: 13
» čteno: 862(16)
» posláno: 0
Ze sbírky: pocitopochody


» 28.11.2016 - 17:58
Jéé, kouřové voňavé prstýnky snění ... krásné... ;-)
a u dalších veršů se mi zatajil dech... jen tiše nechám se jimi unášet... unášet v pocitech...
Nádhernost!!! :-)
ST***+Z
» 28.11.2016 - 18:25
ttragelaf
1
napiš báseň inkoustem a perletí
vyslov zazpívej ji dítěti

napiš báseň perem ze slonové kosti
odevzdej ji tomu kdo se postí

napiš báseň jak se tobě žije a jak lidé žijí
jak ti srdce bije, jak vám srdce bijí

napiš báseň o lilii
» 28.11.2016 - 18:43
No to je paráda....ST
» 28.11.2016 - 18:43
nejtěžší je psát básně pro děti
ST ti;-)
» 28.11.2016 - 19:14
ST
» 28.11.2016 - 19:47
Básníkova přání jsou k pohledání... :)
» 28.11.2016 - 20:14
Já (úplný sirotek) bych ti to chtěl pochválit.
» 29.11.2016 - 00:27
Máš to pěkné, ST:_)
» 29.11.2016 - 07:01
Velké a hlasité ď všem ;-)
» 29.11.2016 - 13:11
Povedlo se... ST
» 29.11.2016 - 18:20
krizekkk
Já bych vůbec chtěl umět napsat báseň. ST
» 29.11.2016 - 20:57
ST...
» 03.12.2016 - 12:08
Ve slohu laskavém piš dál, ST.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
narozeniny
JHB [11]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.