že by už Haiku?

Pro Adramelecha: už budu poslušný haikupisec, konečně jsem se naučil počítat do sedmi :-)
» autor: pavel 3,14159
Ve vůni deště
zvoní v kostele při mši
-zavírám okno.

Carpe Diem, příteli.
Tipů: 9
» 12.06.16
» komentářů: 14
» čteno: 1055(15)
» posláno: 0


» 12.06.2016 - 19:41
Adramelech
Ne tak docela. Zkus to udělat tak, aby se první verš rýmoval s posledním, a hlavně vypusť to "Carpe Diem", příteli! Myslíš to dobře, působí to tam hrozně. Na konec haiku se už nic dalšího nepřilepuje.
» 12.06.2016 - 19:50
Adramelech: To není v kontextu s Haiku, přidávám to tam spíš jen tak pro pokus o osobitost. A pokud vím, tak se prví řádek s posledním rýmovat nemusí?
» 12.06.2016 - 19:58
Adramelech
pavel 3,14159: Nemusí, ale bývá to dobrým zvykem. Znovu opakuji, že na konec haiku se už nic nepřidává. Sedmnáct slabik ve třech verších - a je vymleto. Kromě toho přilepit tam notoricky známé úsloví není žádným projevem osobitosti či originality, zvláště když to tam nacpeš skoro pokaždé.
» 12.06.2016 - 22:02
Adramelech: To úsloví je tam něco jako doslov u knihy. Nemá s dějem nic společného. Je to tam jako symbolika myšlenky, kterou (mimochodem) Haiku také zachycuje-plné prožití přítomnosti. Ale právě proto, aby si někdo nemyslel, že to tam lepím navíc, tak jsem to oddělil vynechaným řádkem a pro jistotu kurzívou.
» 12.06.2016 - 22:19
Adramelech
pavel 3,14159: Jenomže na konci haiku už nic přidaného být nemá: ani v souvislosti, ani bez souvislosti, ani kurzivou, ani jinak. Prostě tam už nic nepatří, a pokud tam budeš bez ohledu na pravidla této básnické formy furt něco mastit, tak tvůj výtvor nebude možné označit za haiku. Copak necítíš, jak se to tam nehodí? Mně to koneckonců může být jedno, piš si jak chceš, vždyť to nemusím číst, ale kdyby tvé argumenty slyšel Japonec, asi by už sahal po meči.
» 13.06.2016 - 05:20
pavel 3,14159: Tak to dej do "anotace"… Vymalováno.
» 13.06.2016 - 07:59
Špáďa: To vůbec není špatný! Díky :-)
» 13.06.2016 - 09:58
Líbí se mi, jak s tím bojuješ. Držím palec.
ST
» 13.06.2016 - 10:39
ST za odvahu. :-)
» 14.06.2016 - 16:56
krizekkk
Jseš správně drz, toho se drz... ;-)
» 15.06.2016 - 21:32
1
Jen piš dál, každý názor ti něco dá, ale zůstaň svůj, inovuj, vymýšlej, tvoř sám za sebe, ať vznikají díla nevšední a nová a inspirativní! Moc ti fandím!
ST
» 15.06.2016 - 21:33
Lilith: lajk. .)
» 16.06.2016 - 09:18
Ale mě se líbí...hlavně, že má srdce ST
» 16.06.2016 - 09:35
Lilith: děkuji :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Haiku | Následující: Haiku

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.