Zkáza zlínské zoologické zahrady (příběh na písmeno Z)

» autorka: Marianne
Ztemnělá zákoutí zlínské západní zóny zvolna zarůstala zelení. Zrovna zde se zvečera zjevil záhadný zloduch. Zdálky zdál se zachovalý, zblízka zas zanedbaný a zarostlý. Zamířil k zinkovým záklopům zastřešujícím zdejší zoologickou zahradu. Zamaskoval se znamenitým způsobem. Zdejší zaměstnanci ho znali, ale začernalým závojem zmátl i zkušeného.
Zase ten zatracený Zdeněk Zouhar! Zaměstnanec zdejšího zemědělského závodu zdál se zoufale zamilovaný do zvěrolékařky Zuzany Zahradníčkové. Zuzana se zvečera zdržovala zásadně v ZOO – zahraňovala zraněnou zebru Zorku. Zdeněk zoufal: „Zuzana mě zanedbává! Zasraný zvíře, zabít ho, zmetka!“ Zašel za zlodějem Zlámalem a zaplatil za zapůjčení zadovky.

Zde zvečera Zdeněk zdolával zeď zahrady. Zašel za zebrou, zamířil zadovkou a zvolal se zápalem: „Zhebni, zrůdo!“ Zastřelil zvíře zblízka. Zasažená zebra zoufale zahýkala a zvrátila se na zem. „Zabitá! Zabitá! Zase si zpátky zabírám Zuzanu!“ zaradoval se Zdeněk.

Zatraceně se zmýlil. Ze zastřelené zebry se zčistajasna zrodila zebra – zombie! Zvedla se na zadní a začala zlostně zatínat zuby.
„Zdeňku, Zdeňku, za to zaplatíš!“ zařvala zuřivě.
Zdeněk ztuhl, zesinal, zavrávoral a zaječel zděšením: „Zachraňte mě! Zrůda!“ Zaznamenal, že zřízenci ZOO zapomněli zavřít závoru. Zahodil zadovku, zaběhl za závoru, za zuřícím zombie závoru zaklopil a zdrhaje ze zahrady zahlédl zrezivělý Zetor. Zázrak! Záchrana!
Zdeněk, zohledňující zebřiny zuby, Zetor zevnitř zamknul a zatočil v zapalování. Zetor zachrčel a Zdeněk zajížděl za zatáčku.

Zebra zatím zburcovala zřízence zoologické zahrady. Zřízenci zalarmovali zvonkem zástupce zřizovatele. Zahradu zalila záplava zvuků. Zvířata zurčela zděšením. Zaměstnanci ZOO se zajíkali zoufalstvím. Zpanikaření zubři zvrhli zábradlí a zaběhli se po zahradě. Zadupali zoborožce a známý ze zpráv zjistil, že i zanedbatelný zlomek zdejších zaměstnanců.

Zbylé zaměstnance zavedla zebra – zombie za závoru. Zahlédli za zatáčkou se ztrácející Zetor. Zajel za zlínský zámeček a znenáhla zpomalil.
„Za ním!“ zahýkala zebra, „Zapříčinil zkázu ZOO!“
„Zrychli zase!“ zuřil Zdeněk.
Za zbrojnicí Zetor zachroptěl a zcela zastavil. „Zřejmě závada…“ zanadával Zdeněk, „Zatracený závozníci, zapisovat závady Zetorů zapomínaj, zato zlít se zelenou zvládnou!“

Zpanikařená zvířata zpacifikovaly a zneškodnily až zálohy způsobilé zacházet se zbraněmi, zavolané zdejšími zvědavci a zodpovědnými zaměstnanci zlínského závodu na zušlechťování zinku. Záchranáři zavezli zraněné záchrankou do zdravotnického zařízení a zdrceného Zdeňka zatkli zřízenci zákona. Zebra – zombie zmizela.

Záhada zaujala zemské i zahraniční zpravodaje. Zoologickou zahradu zabrali záhadologové. Ze zasedání zlínského zastupitelstva zazněl zdrcující závěr: „Zoologickou zahradu zavřít, zrušit.“

Zhrzený Zdeněk Zouhar, zavřený za zabití zebry a zapříčinění zkázy zoologické zahrady ztratil zábrany a zavraždil zrůdným způsobem zdejšího zpovědníka záchodovým zvonem. Zastřelili ho u zdi.

Zoufalá zvěrolékařka Zuzana zaplakala za ztraceného Zdeňka a záměrně zhltala zdravotně závadné zelí. Záhy zemřela.

Zapamatováníhodná zásada zjištěná ze zdejší zkazky zní:
Zemědělci a závozníci! Zahlaste závady zmiňovaných zánovních Zetorů záhy po zjištění!
Tipů: 9
» 05.03.16
» komentářů: 9
» čteno: 865(11)
» posláno: 0


» 05.03.2016 - 02:58
Takováhle slovohraní
berou mi chuť ku uspání
sebe sama, byť pryč půlnoc.
Žes nás chtěla smíchem utlouct?!
» 05.03.2016 - 16:39
Já kritický nebudu a usměji se na tebe. :-)
» 06.03.2016 - 16:10
krizekkk
Zatraceně zvrácená ztory. :-))) ZT
» 15.03.2016 - 08:12
Zdeněk,Zuzana ze záhrobí znovu zlobí
.-))))))ZT
» 04.04.2016 - 07:33
Zdárně zvládlas zánik zlínské zoologické zakrady i když se ti sem tam připletlo nepatřící slovíčko... přesto STíčko!
» 04.04.2016 - 10:34
Vážně? :o A kde? Znovu to po sobě čtu a ne a ne ho najít, asi ho vždycky přehlédnu! Kdo ho najde, dostane metál, pomozte! :)
» 04.04.2016 - 16:29
Marianne: V 1.odstavci: se, ale, i,ho, se,ten, se,a,
V 2. odstavci: 2x se, 2x a, atd.....
Všude něco málo vězí, koukni se sama dál, je mi líto.Jinak ale opakuji: velmi pochvalné!
» 04.04.2016 - 17:09
Tomáš: Ach tak! Tyto slovní druhy jsme měli ve slohovce povolené - bez nich by se snad nedalo napsat vůbec nic :) Hledala jsem nějaká podstatná jména, přídavná, slovesa... atd
» 05.04.2016 - 11:12
zabit zvonem?...zajímavé...zasloužil by zebřím zubem...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Zeď | Následující: Kdo chce kam, pomozme mu tam

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.