Smutný poeta

Smuténkování.
» autor: Psavec
Já hledám něžná slovíčka,
jak oslavit dívčí krásu,
však nedaří se básnička,
ač něhu mám ve svém hlasu.
Tak skládám tklivé balady,
jsem mnichem nebo mladíkem,
přidávám taje, záhady,
přesmutným teď jsem básníkem.

Jestli mě múza políbí,
poetou známým se stanu,
možná mi také přislíbí,
že velkou lásku dostanu.
Marně však hledám veršíky,
zas usínám nad slovníkem,
prázdné jsou moje šuplíky,
přesmutným teď jsem básníkem.

Zatím mě múza nelíbá,
lepších básníků zná moře,
myslím, že ráda zahýbá,
netrápí ji cizí hoře.
Zas mnohé básně pročítám,
jsem poetickým poutníkem,
svou neschopnost si vyčítám
přesmutným teď jsem básníkem.

Má dívka s jiným zmizela,
nechce se trápit s chlapíkem,
protože, pravda kyselá,
přesmutným teď jsem básníkem.
Tipů: 23
» 21.03.15
» komentářů: 12
» čteno: 985(18)
» posláno: 0


» 21.03.2015 - 11:20
Smuténkuju s tebou, neb někdy tyto pocity také mívám...
Poetovi štěstí přejí... jejda... múzu přilétat už vidím... :-)
ST*
» 21.03.2015 - 11:39
nebuď smutný...jaro je tady.....ST
» 21.03.2015 - 13:23
.
Taková tklivá balada
není k zahození
to aby lidé věděli
že pláč či smutek
k životu patří
jako koření do vaření
.
;-)
» 21.03.2015 - 13:29
Básníkem jsi skvělým, nebojím se o tebe v tomto směru:-) A pokud bys nepohrdl dala bych ti tu moji hyperaktivní hrůzu- múzu :-)
Tak zatím jen ST.
» 21.03.2015 - 16:53
doufám že to je jen básnička a ne tvoje zpověď, každopádně palec hore ST
» 21.03.2015 - 17:56
Není nutný býti smutný
s jarem múza rozverná
nebude ti nevěrná :)
ST
» 21.03.2015 - 18:22
Múza je holka toulavá
když ji ale pozveš na skleničku
vrátí se ti za chviličku:-)ST
» 21.03.2015 - 18:43
Co to tady křídly mává?
To se vrací Múza hravá...
ST
» 21.03.2015 - 20:19
J.F.Julián
hezká je
St
» 21.03.2015 - 21:48
taky se mi někde zatoulala.....ST
» 22.03.2015 - 01:07
Múza dáma nestálá
» 22.03.2015 - 10:44
Adama
:-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Zatoulaná | Následující: Neboj se milovat

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.