Bůh,všemohoucí

Inspirací k této úvaze pro mě byla jednoduše jako vždy nuda :) Doufám že se bude líbit, váš Charlie.. :)
Kdo nebo co je bůh?
Podle mně je všechno i nic..

Všechno, protože celý svět jako kdyby se sám řídil, jako kdyby byl sám vesmír jedna osoba která se skládá ze všeho co je, vpodstatě když pak mluvíme ať věřící či nevěřící "Proč bože." tak k bohu mluvíme, protože mi jsme jeho součástí.
Tohle z boha teprve dělá všemohoucího, protože všechno může vlastně dohromady dělat všechno a tahle teorie jako kdyby byla přímo nabízena, když se zamyslíte nad spojení vědy a náboženství.. Náboženství tak nám dává sílu věřit že všechno má smysl protože po smrti se něco stane nebo když uděláme něco dobrého tak bude náš život ovlivněn, zatím co vědy nás nutí nevěřit protože má něco do sebe tím že je má důkazy, na člověku jen záleží jak si vybere, protože je to jak vybrat si mezi možností která na vás doléhá nebo ta která se lehce nabízí, někdo tak se spíš řídí ostatními a zas ten druhý v tom co se nevnucuje něco vidí a to ho láká.
Tímhle by si vlastně bůh udělal dokonalou obranu, vlastně skryl a zveřejnil svoji veřejnost, ikdyž mu může být jedno jestli někdo jeho pravou identitu odhalí..

Nic, zase s toho důvodu že s touhle vlastně teorií i neexistuje, protože nejde i jde prokázat, jde díky tomu že vše co my(část boha) vidíme je bůh a nejde protože lidé berou boha jako jednu osobnost což tahle nevystupuje a nemůžeme tak s ním jako s jedním celkem mluvit, je i to co se nám vybavuje v hlavách, což abstraktní věci jsou vlastně nic...

Ps.: Ano vím je to hodně zmatené, dělá mi kapku problém vyjadřování..
Tipů: 3
» 01.10.14
» komentářů: 2
» čteno: 836(12)
» posláno: 0
Ze sbírky: Zamyšlení z nudy


» 01.10.2014 - 16:46
krizekkk
Jsi mladý. Ale moudrostí odkojený. Fandím...
» 01.10.2014 - 17:18
.
ani starý mudrc nemusí mít vždycky pravdu
ale je dobré se umět nad vším zamyslet
...
taky ti fandím
:-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Návrat | Následující: Darkness

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.