recept na kaktusovku…

aneb jak si zavařit s ujetou sobotou…
» autor: enigman
nedaří se vám přemýšlet?
nemáte žádné plány?
máte depku?
už máte dost zelňačky gulášovky nudlovky česnekačky či vývarů?

pak je tu zaručeně skvělý povzbuzovač na posílení mozku...



co budeme potřebovat
kaktus
hrnec...nejlépe prádelní
citron nebo limetku

mokrý postup

pokud má kaktus trny odřežte je
některé mají drobné
ty lze přecedit
kaktus nasekejte jako cuketu na suflé
čím jemněji tím lépe
připravte si hrnec
použijte dostatek vody
bohatě stačit stačit
asi tak deset litrů
na kaktus vysoký 2,5 metru
zvolna povařte až bude měkký
ne ten hrnec ale kaktus samozřejmě
pak polévku zceďte
a proces opakujte
přidejte citron nebo limetku
ne vcelku
zahřívejte
dokud nezesirupovatí
skoro jako želé
potom vymačkejte
přes dvě prkna nebo plátýnko
nechte odpařit pár minut

a podávejte v šálku

čím hustší tím silnější


někdo se však nerad máchá takže

suchý postup
kaktus
síto mixér nůž
lis

kaktus nařežte na zhruba 30cm kusy
oloupejte
tyto pak podélně naporcujte na pruhy
kaktus vám bude napovídat jak silné
pokud s vámi nemluví
asi tak 1 cm
odložíte na sušící rám
nejlepší je vysušit do křehka
to když vás přejde chuť
abyste je mohli použít
jako zvonkohru do větru

když je vše suché a křupavé
rozemelte to na prášek
lze použít primitivní nástroje
hmoždíř nebo váleček
ale nejlepší je výkonný mixér
necpěte tam toho moc
a nemixujte moc dlouho
aby se nepřehřál motor
hotový prášek prosejte
jako mouku přes síto
větší kousky vraťte zpět
opakujte dokud nebudete hotoví

potom prášek slisujte do úhledných kostiček

a podávejte na talířku

garantuji vám
že narážky na vinu
i kudrlinky očekávání
mizí do kosmu

začínáte tančit
každý stín je jedním z vašich poslů
a na Velké otázky
nabízí Odpovědi

komentáře žerty
poděkování
vás obklopují krásou
sdílíte lásku

prosté jasné a snadné
vyzařování

tak to má být

Dobrou chuť!
Tipů: 16
» 27.09.14
» komentářů: 11
» čteno: 738(14)
» posláno: 0


» 27.09.2014 - 18:01
Myslíš "tamten" kaktus?? :-)
Ta polífka,milej zlatej, by se měla podávat povinně.
Děkujem;-)
» 27.09.2014 - 18:03
dík za tip na nedělní oběd;-)
ST
» 27.09.2014 - 19:22
Hruško, žes vydal kuchařku? :-)
» 27.09.2014 - 19:34
Recepty čtu nerada, ale tenhle je opravdu delikátní... hned jdu shánět pořádně velký kaktus, chci zářit ;-))
ST*
» 27.09.2014 - 22:40
mňam
» 28.09.2014 - 11:25
Dnes tady čtu o samých dobrotách - rum, jabka..a teď ještě tohle. Dobrýýýýý.
» 28.09.2014 - 21:19
hmmm... pokud to má takový dopad na člověka, měl by si každý z nás dát lžičku po ránu... i když... :-)
» 29.09.2014 - 12:25
zvířenka: anooo tamten od Tamtoho...
» 29.09.2014 - 12:25
básněnka: ještě ne...ale třeba někdy...
» 29.09.2014 - 14:09
enigman: ..Já jsem si to myslela...
A nemá On náhodou takový.. a potom Takhle?
» 29.09.2014 - 16:26
krizekkk
Na Novu s tím. ,)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.