~Barevné básnění~

..ano,bude se barvit,bude,bude..a taky se o barvách pěkně píše..:-))
» autorka: Květka Š.
~~~~~~~~~
Na stromech už listí
módní trendy vyznává
ve světě teď frčí
barva žlutá,rezavá
mahagon a tizian je hit
ten musí i ta bříza mít.
Chce se ti javore
chce se jen tobě zalíbit.

A kdyby bříza vlasy měla
bílou chryzantémou
by si své vlasy ozdobila
kolem krku šípkové korále
měkké střevíce z mechu
sukni z husté mlhy
knoflíky třeba z kaštanů
ona dobře ví
že javor ji chce za ženu.

Krásná by jsi byla
taky v dlouhém bílém šatu
a ještě v pelerínce z jíní
to by jste pak svatbu měly
mezi těmi zamrzlými
z toho by však nic nebylo
všechno kolem by studilo
na zimu je fůra času
napřed máme
podzimních barev krásu.

~~~~~~~~~
a budou korále
parádnice
Tipů: 24
» 11.09.14
» komentářů: 16
» čteno: 701(15)
» posláno: 0


» 11.09.2014 - 10:10
.
barvy podzimu jsou úžasné
mám jich doma plnou vázu
a kochám se, když zrovna nejdu ven
.
ST
» 11.09.2014 - 10:22
ST
» 11.09.2014 - 16:43
krizekkk
Podzim je umělec, to jo. ST
» 11.09.2014 - 17:00
2
poznáš mě už jistě z dáli
šípky když mám za korály
víčka v světlé hnědi krému
ve vlasech bílou chryzantému
ze zlata listí jasanu
mám plášť s knoflíky kaštanů
na polštářích z mlh spočinu
že nevěsta jsem podzimu
*
» 11.09.2014 - 18:39
jc senior: ...jsi nevěsta jak se patří...
a já ti děkuji za komentíky---za tři...:-))
» 11.09.2014 - 18:53
Jsi Květuško nejen poetka ale i malířka..ST:-))
» 11.09.2014 - 19:03
ST malované;-)
» 12.09.2014 - 07:24
:-)krásně vymalovaná nálada
» 12.09.2014 - 11:32
Bříza bílá, jako víla, STromy = krása.
» 12.09.2014 - 11:44
divoženka1: zenge: HANKA: ...ten podzim je vždycky malovaný..:-))...děkuji...,
» 12.09.2014 - 11:45
Kapka: ...ano...stromy jsou krásné v každé době...:-))..Ď..
» 12.09.2014 - 22:31
Autumn móda momentálně frčí. .) ST
» 13.09.2014 - 18:00
Ano... krááása :-)
ST
» 14.09.2014 - 12:55
Stromy se parádí, ST.
» 14.09.2014 - 17:21
osobně jsem pro kaštany:-)
» 14.09.2014 - 19:15
básněnka: ...-kaštánci jsou krásní...:-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: ~Švestky,kadlátka a tak~ | Následující: ~Obluda ve skříni~

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.