Protože lidé

Lidé si budují jeskyňky, v kterých chtějí přežít. Já tuhle iluzi nesdílím. To mám společné s undergroundem. Jim nestačí být vlastníky věcí. Jsou nám blízcí vůlí vyslovit to, co člověk vyslovit musí. Než by promluvil jinak, je lepší mlčet. Oni žijí ve společenství, ale každý je jiný, každý je samostatnou osobností. Spojuje je potřeba složitějšího, nekonzumního, nezprostředkovaného, nepřežvýkaného poznání. (Olga Havlová 1979)
Domnívám se, že každý člověk je jiný a má jiné potřeby. Například někdo může toužit po moci, jiný po štěstí a další po tom, aby si jej hlavně nikdo nevšímal. Vždy záleží na samotném člověku, na jeho povaze, touhách a taky na jeho snech. Každý přece sní, aspoň určitou část svého života. Někdo delší, někdo kratší dobu, ale všichni máme nějaký ten tajný sen.
Posuďte však sami jak málo stačí k tomu, aby se naše potřeby změnily, či k tomu, aby se náš sen rozplynul. Lidé jsou velmi ovlivnitelní. Ovlivnit nás může cokoli. Stačí podívat se na televizi, přečíst si nějaké noviny a náhle už je všechno jinak. Samozřejmě netvrdím, že to tak je vždy. Nebo že to platí o všech lidech. Určitě jsou totiž i světlé výjimky, potvrzující pravidlo.
Můj názor je takový, že ve svém životě hodně krát změníme své potřeby. Někdy kvůli někomu jinému, jindy kvůli nám samotným. Třeba jen proto, že jsme dospěli a stali jsme se rozumnějšími, nebo protože jsme o někoho, něco přišli a ztratili iluze.
Častokrát jsem slyšela větu: ,,Svět je zlej.“ Taky si myslíte, že to tak je? Podle mě, to tak není, a jestli ano, tak za to rozhodně nemůže svět, ale lidé. A vůbec nebude záležet na tom, jestli to řekne člověk z východní nebo západní polokoule.
Na druhou stranu i tento pojem jsem slyšela často: ,,Ráj na zemi.“ Určitě jste to slyšeli. Třeba od známých co přijeli právě z kouzelné dovolené. Ale opravdu musíme jezdit do Amazonských pralesů, abychom tento pojem mohli použít? Zase se přikláním k názoru, že cestovat netřeba. Že tento ráj můžeme poznat i když budeme třeba ,,JEN“ v náručí člověka, kterého milujeme. Možná jsem jen snílek, ale proč by to tak nemohlo být? Odpověď je jednoduchá. Protože lidé.
Tipů: 9
» 03.08.14
» komentářů: 5
» čteno: 709(15)
» posláno: 0


» 03.08.2014 - 21:22
J.F.Julián
Nevim-na ženy pry plati hůl...
co si o tom mysliš?
» 04.08.2014 - 08:27
máš pravdu - ráj lze najít všude, chce to jen optimismus, víru v někoho o koho se můžeme opřít ST
» 04.08.2014 - 08:54
1
super zamyšlení... každý jsme jiný a každý sníme a každý sníme o něčem jiném... já to se sny mám takhle, samozřejmě sním, ale nevysnívám si..sním o tom, co si mohu splnit a co může být skutečné, co mohu následně žít... mám divnej pocit, když se bavím s lidma, co si vysnili kupu věcí, ale nejdou dát do reality... a ty lidé samozřejmě po tom touží...moje známá sní o jednom muži, dotáhla to daleko, všiml si ji, usmál se na ni, obejmul ji, milovali se, ona svítí jako sluníčko, má to však jednu chybu, on je ženatý a má tři děti...v pár chvílích, kdy jsou spolu, září jako slunce, nemá jediný problém a společně si vysnili dům, sportovní auto, dovolenou, milování na pláži, svatbu, ale nic z toho nemá pevnej základ, jsou to jen sny, co jí zaměstnávají hlavu... on od rodiny nikdy neodejde a za další mně přijde dost smutný zakládat si štěstí na někom jiném neštěstí... ona to ví, dál sní, miluje se a dál plánuje s mužem, co podvádí svou rodinu...proti gustu, ale někdy moc pochybuju, zda tyto chvilky stojí za to - ale respekt, já u ní budu i v tom opačném pólu, jako již tolikrát... nyní je pro ní život rájem následně bude svět zlej - ona je příkladem, ale slýchám tohle často... každej máme svůj život a máme ho prožít a užít si... vnímám to jako dar a tak se snažím mít ve svém světě lidi, co mám ráda, na které se mohu spolehnout, nemusím cestovat nikam, pro mě je hezky v našem domě... a z toho domu se dívat ještě kousek dál, účastnit se akcí a věcí, které pomohu těm, které neznám, ale potřebují to... každý to má jinak a respekt je dalším článkem našeho spolubytí... díky zamyslela jsem se také...život je dar a je jen a jen na nás, jak s ním naložíme a jak se v něm budeme cítit... :-)
» 06.08.2014 - 11:43
1
Vše dobré pro lidi je hlavně v nich samých. Rovněž jako mnoho zlého.
» 14.04.2020 - 13:05
dobrá úvaha; a souhlas s komentáři Špádi a zelené víly

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Slepé odchody | Následující: Lásko...

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.