Prastaré Svitky: Kapitola 1.

Přišel si pro pomstu a zachránil při ní celý svět...
» autor: Oscuro
1. kapitola

Arthis prošel kolem neobvykle pokrouceného stromu. Když přišel blíž, zpozoroval na jeho kmeni značku, která označuje hranice Cyrodiilu se Skyrimem. Arthis přejel prsty po značce na zelenohnědém podkladu stromové kůry. Něco je ale špatně. Jestli tahle značka označuje hranice, jak je možné, že tady nejsou žádné stráže, které by hlídaly hranice. Léčka, problesklo elfovi hlavou. Instinktivně položil ruku na jílec svého meče, který mu jako ještě mladičkému vyrobil jeho otec. Najednou Arthisovy bystré uši zachytily slabé zařinčení. Bleskurychle se otočil s vytaseným mečem a pak ho někdo uzemnil pořádnou ránou do hlavy.
Arthis se probral s nepříjemným hučením v hlavě. Když otevřel oči, jako první věc, kterou uviděl, byly jeho vlastní spoutané ruce. Zděsil se a rychle zvedl hlavu. Byl s dalšími vězni na dřevěném povozu, taženém hnědým koněm. Pokusil se osahat si velikánskou bouli na hlavě, ale přivodil si jen další zbytečnou bolest. Arthis se rozhlédl kolem, aby zjistil, kde jsou. Byli stále v nádherném skyrimském lese. Všude na pokraji cesty rostly majestátní jehličnaté stromy. Tu a tam byla vidět skalka či skalnatý vršek. Náhle na Arthise vypálil ve zbroji oděný nord: „Už ses probral? To je dobře."
Arthis ani nestihl odpovědět a černovlasý otrhaný nord promluvil ustrašeným hlasem: „Hej, ty, my dva tu vůbec nemáme co dělat! My jsme tu nedorozuměním! Že je to tak?" a chrlil ze sebe jednu urážku za druhou na úkor císařských vojáků.
Když už konečně přestal, zadíval se na dalšího norda s roubíkem v puse, který seděl vedle Arthise: „A tohle je kdo?" zeptal se.
Ve zbroji oděný nord se náhle rozzuřil a vyjel na černovlasého: „Tohle je Ulfrik Bouřný Háv! Jediný pravý král Skyrimu!"
Černovlasý nejdřív vzpurně semkl rty, ale pak se vystrašeně podíval na Ulfrika a potom na oděnce: „To ale znamená….“ hluboce nasál vzduch, jakoby ani nemohl dýchat „že tohle je náš poslední den," posmutněl.
Chvíli bylo hrobové ticho, až se nakonec oděnec zeptal: „Jaké je tvoje rodné město, zloději?"
Černovlasý se na něj ztrápeně podíval a opáčil: „Proč se ptáš?"
Oděnec se na něj usmál: „Každý nord by měl před smrtí myslet na svůj domov".
„Jsem z Rorikova Dvorce," stroze odpověděl černovlasý. Oděnec se podíval úkosem na Arthise a řekl: „Jmenuji se Ralof. A tvé jméno, elfe?" Arthis se na Ralofa dlouze zadíval přejímaje, jestli mu může věřit. Nakonec si uvědomil, že to nemá cenu řešit, přeci jenom zanedlouho by měl přijít o hlavu. „Arthis" hlesl tiše.
Koně rychle cválali krajinou a vozy znenadání vyjeli před branami nějakého města či vesnice. Když koně projížděly bránou, jezdec, který celou kolonu vedl, se oddělil a zamířil za vznešenou elfkou stojící opodál. Elfka si jen pohrdavě prohlížela jedoucí vozy a s odporem nakrčila nos.
Vozy zatím dojeli na malé náměstíčko, které bylo postavené u kamenné pevnosti dominující celému městu. Všichni vězni vyskákaly z vozů a mladý císařský voják začal vyvolávat jména vězňů.
Tipů: 7
» 01.07.14
» komentářů: 5
» čteno: 911(8)
» posláno: 0


» 01.07.2014 - 21:06
začíná to VÍCE než slibně. .) ST
» 01.07.2014 - 21:17
Kajuta: Děkuji ti :)
pokusím se aby to bylo ještě lepší...
» 03.07.2014 - 00:38
Pěkné, velmi čtivé a pritom jednoduše elegantní!!
» 03.07.2014 - 00:40
evča13: velmi děkuji za pochvalu :) jsem rád za každý krásný komentář...
» 03.07.2014 - 00:42
Pěkné, velmi čtivé a pritom jednoduše elegantní!!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Následující: Bezesná
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
nováčci
intuista
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.