Dvojsonet jarního cvrlikání

...už je slyšet!
» autor: jc senior
tam v kraji chladu za přívozem
kde ryby šimrá dolarový prut
a sešlápnutý révy hrozen
váhá zda demi sekt či brut

vítězným již Vesna mává losem
v oranici nerozmrzlých hrud
nesmělým že vykukuje nosem
první sněženkový liliput

skřítek tepla, druh svatého Jiří
šípem mrazu snad již nezamíří
do času bran, klín kam bývá vrážen

rok i cela rohy mají čtyři
v jeskyni, kde spali netopýři
Morana bdí v obklopení stařen
*
tak do vesela vyhrávají braši
strom otřepal se po jekotu dud
šmírák křovím nechtě zaharaší
veršovníků rozepsal se klub

podkov pár, ten bývá čím dál dražší
(jak vyšlápnout si jinak na osud)
dál suchem či povodněmi straší
věštkyně – kachny z rákosových bud

tím mumrajem v semeni život kvasí
v závoji, s ohledem na počasí
přimyká se Vesna vstřícně k tyči

a satyrové, divně plavovlasí
o své právo překotně se hlásí
jen lončák v šoku ani nezakvičí
*
Tipů: 31
» 28.03.14
» komentářů: 16
» čteno: 753(23)
» posláno: 0


» 28.03.2014 - 15:59
moc pěkné!
» 28.03.2014 - 16:01
jsem pro ten brut...:-)
» 28.03.2014 - 16:40
básněnka:
Dávám přednost demi, ale přizpůsobím se...
» 28.03.2014 - 16:41
zenge:
Děkuji za návštěvu i milá slova.
Jiří
» 28.03.2014 - 19:53
krizekkk
Hezkýýýýýýýýýýýýýý. .-) ST
» 29.03.2014 - 01:30
Super, ST.
» 29.03.2014 - 09:08
1
Hledám v rozechvění , stopy Vesny políbení. Konečně je tady! Super.
» 29.03.2014 - 09:18
Mám jen ST
» 29.03.2014 - 09:54
Umíš se kolem sebe podívat, jen co je pravda, ST.
» 29.03.2014 - 11:14
opravdu....SUPER...ST))
» 29.03.2014 - 19:32
zajímavé hry
» 29.03.2014 - 19:33
Ráda dávám ST.:-)
» 30.03.2014 - 23:18
Krásně jarně Ti to ladí... :-)
» 02.04.2014 - 21:37
Moc pěkné cvrlikání.....ST
» 10.04.2014 - 21:32
já octnu se tam
o čem tady píšeš
a vidím zrovna tu, co ty.
Však ty vidíš víc,já sleduji tě
holt, ty máš své psavé vrtochy.
Jsi jak včelka pilá,
že závidím ti?
to byla by vlastnost mylná.
» 08.05.2014 - 08:43
..hezká:-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Cimbál a píseň | Následující: Beze spěchu
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
narozeniny
Dueta2 [3]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.