Síla slabin aneb pár rad cynické ženské

Moc mi to poslední dobou nepíše, šuplík mám plný, ale přepisuji a přepisuji. tak snad tohle trochu pobaví, budete-li to brát s rezervou :-)
» autorka: Erma
Jsem ženská a jako taková, mám své slabiny. Kdyby jen jednu, tak mi snad ani nestojí za to, se jimi zabývat. Ale je jich víc než dost. Například: Pořád mám pocit, že nevypadám tak jak bych si přála, tedy dobře. Když vidím foťák, beru roha, zatímco má ne příliš krásná přítelkyně, začne okamžitě pózovat. Na fotkách vypadá jako modelka. Já, za kterou se ještě pořád chlapi občas otočí, vypadám jako vlastní prababička.

Každá z nás touží po lásce. Ne po sexu, ten nám stačí jednou za čas, ale po něze, ochraně a pozornosti. To potřebujeme všechny a stále. Je to naše slabina, pro kterou jsme ochotné dost obětovat. Tedy aspoň ty z nás, které mají v těle estrogen a ne testosteron. Sex můžeme mít, kdy chceme. To ostatní jen výjimečně, většinou jen v době, kdy muž je do nás zamilovaný.

Další naší slabinou je stárnutí. Jen málo žen stárne do krásna, tímto postiženi chlapi nejsou. Je spousta krásných dědků. To je jedna z nespravedlností přírody. Když si vezmu takového Seana Conneryho coby Agenta 007, byl to libový frajírek, nic moc. Ale pak zestárnul. Do krásy. Vezměte si třeba filmy „Jméno růže“, „Highlander“. Nádherný dědek. Nakonec i to, co mám doma je docela pěkný dědek. Myslím, že leckterá mladá by ho brala, zvlášť kdyby znala výši jeho konta. Tedy peněz, které on vydělal, ale jsou v mé správě, tedy moje.

Překážkou tomu najít si mladší a hezčí jsem já, finanční ředitel své rodiny. Chceš mladší, hezčí? Prosím, ale připrav se na to, že tě připravím i o to co nemáš. Nemůžeš mít vše, velkou novou mladou lásku a prachy k tomu. Buď lásku, nebo peníze, obojí v žádném případě. Dokážete-li tohle, vezměte jed na to, že jste vítěz. Jestli muž nerad o něco přichází, pak jsou to jeho „statky“. To už pomíjím, že nerad ztrácí své hračky. Sice již dávno zapomenuté, ale jeho.

Slabinou mnoha žen je, že hlídají své manžely v panické hrůze, že budou opuštěny pro nějakou mladici. Stávají se Sherloky Holmsy. Sledují, kam chodí, kdy přichází, pronásledují je mobily, prohrabávají kapsy, kontrolují límečky košil, pátrají po cizím parfému. Otravují si život a stárnou závodním tempem. Přitom stačí tak málo, pevně držet finance pod svým palcem. O chudé byť krásné muže či dědky, zase takový zájem není, je-li vůbec jaký.

Jenže na tom musíte zapracovat v době, kdy jejich vražednou slabinou jste vy. V době, kdy vás bezmezně milují a jsou ochotni udělat pro vás cokoliv. Tato doba trvá tak maximálně do pěti let. Pak jejich láska a oddanost začne pomalu vyhasínat. Takže chytrá ženská je odtáhne do kostela, nebo na úřad hned v prvních dvou letech známosti, kdy jsou ještě přesvědčeni, že to s vámi vydrží do konce života.

Chytrá ženská také ví, že žádné děti ještě manželství nezachránily, takže ty rozumné odrodí maximálně dva potomky. Je-li první dítě syn, pak můžete klidně zůstat jen u jednoho dítěte. Pokračovatel rodu je zajištěn. Nemusí se vám to líbit, ale jsou to prastaré pudy mužů a platí stále. A taky, když vás opustí, je mnohem jednodušší starat se o jedno dítě než o dvě a více. Největší hloupostí žen je po manželské krizi, beztak přijdou nutně i další krize, porodit na „usmířenou“ potomka. Ani deset dětí chlapa neudrží, když nechce.

Hospodaření s příjmy rodiny (ty, kterým to myslí) převezmou na sebe v samém začátku manželství, později už to dost dobře nejde. Starostlivě a s láskou v očích vyslovená věta: „Přeci se nebudeš při tvé práci ještě starat o takové prkotiny, jako je rodinný rozpočet, už máš starostí víc než dost,“ fungovat nebude. Pak už se nemusí starat o šminky na límci košile, protože manžel prostě na milenku nemá. Jistěže nastane čas, kdy tento stav přestane vašemu muži vyhovovat, ale to už se dá obhájit. Když to nepomůže, pak zabere vybrat všechny peníze, založit si konto a tam je převést. Hnusné, ale jednoduché a účinné.

Ženská, které to myslí se nebude rozvádět kvůli nevěře, protože ví, že pro chlapa je sex bokem něco jako návštěva fitka. A když trváte na tom, že si klidně může prosouložit státní příslušnost, ale rodinu to nesmí stát ani orla, a vy se to nesmíte dozvědět, máte téměř jistotu, že ho přejde chuť.

Blbé je, když se zamiluje, ale to už je zase na vás. Ono začínat od nuly není pro nikoho jednoduché, a pokud správcem majetku jste vy, pak mu klidně můžete spočítat, jestli na nový začátek bude po rozdělení majetku mít. Budete-li hodně mazané, tak nebude.

Je hezké být samostatná, nezávislá persóna, ale není hezké se plácat životem sama a hledat. Zvláště, když roky ubíhají tempem roličky toaletního papíru, čili, čím je rolička menší, tím rychleji se točí.

Máme hodně slabin, ale některé jsou vražedné.
Tipů: 28
» 07.02.14
» komentářů: 25
» čteno: 1043(23)
» posláno: 0


» 07.02.2014 - 16:34
Tak to je fakt super. Dám to v pondělí přečíST holkám v práci. I chlapům.
» 07.02.2014 - 16:59
Ty první dva odstavce jako bych četla o sobě. Už jsi tu chyběla...ST
» 07.02.2014 - 21:10
po přečtení téhle pěkné povídky jsem dostal ze ženských strach - naštěstí nemám peníze, takže se zase až tak moc bát nemusím ST
» 07.02.2014 - 21:35
matousekKkrejca: Jé tak to se omlouvám, nechci strašit, to opravu de. Děkuji za zastavení.
» 07.02.2014 - 21:37
Ardina: No ono mi to nějak nepíše a když, tak se to pak bojím vylepit .-)). Díky moc.
» 07.02.2014 - 21:38
svetlana astachova: Tak oko není vůl, oko vidí a když se člověk toulá život trochu déle... Děkuji moc a komentář, potěšil.
» 08.02.2014 - 09:27
Holce mazané ST
» 08.02.2014 - 11:05
vavaoko: že děkuji za zastavení :-)
» 08.02.2014 - 11:19
ST hurá že jsi zas tady:-)))
» 08.02.2014 - 11:30
přidávám se k těm cynickým a přesto milujícím ženským...
» 08.02.2014 - 11:31
la loba: Jé, děkuji moc, tak múzy mě opustily co nadělám :-))). Potvory.
» 08.02.2014 - 17:05
krizekkk
Kurde, fajně si to popsala. .)
» 08.02.2014 - 17:39
Je to skvělé, múzy jsou s tebou :-)
ST
» 08.02.2014 - 18:35
Lilith: krizekkk: Díky vám za zastavení i komentáře.

Jen se mužům předem omlouvám :-)))
» 10.02.2014 - 11:45
i muži mají své slabiny a bývají cyničtí...
» 10.02.2014 - 12:10
enigman: vím, vím, tak sepiš rady cynického mužského :-). Děkuji.
» 11.02.2014 - 05:29
Pohled muže jsem už napsal...
Jinak, jako literární dílko *
» 11.02.2014 - 09:49
Zvolená strategie, jak naznačuješ - brána s rezervou, není vůbec špatná. Ale ještě by to chtělo dostat pod kontrolu neřízenou střelu, zvanou ČESKÁ JUSTICE. Jak známo, spravedlnost u nás leckdy neměří podle práva, nýbrž podle výše bankovního konta a konexí. Kdo vyřeší tohle, stane se v naši zemi nesmrtelným.
» 11.02.2014 - 11:28
bameka: tak dostat pod kontrolu tuhle slepou dámu se v naší kotlině asi nepovede nikdy, takže nehrozí, že by se tu ten jeden spravedlivý stal národním hrdinou. Také se obávám, že k těmto závěrům dojde jen ženská, která si už něco odžila :-). Děkuji za komentář.

jc senior: ano vím a děkuji
» 13.02.2014 - 22:15
Když vidím foťák, vzpomenu si na ten, co mi někdo ukradl. A pak na Dakar.
» 14.02.2014 - 10:48
umělec2: já zase nabírám třetí kosmickou, abych utekla před objektivem :-). Jestli ti ho ukradli na Dakaru, tak se ani nedivím :-). Díky za komentář.
» 19.07.2014 - 15:01
dobrá rada nad zlato......zlepšila si mi náladu.....ST***
» 20.07.2014 - 10:57
jitka.svobodova: děkuji za zastavení a jestli jsi se aspoň trochu zasmála, pak jsem moc ráda.
» 01.10.2014 - 18:47
No, jo. Je to jeden, dobrý způsob. K slohu a textu není připomínek, napsáno pěkně. Jasně, stručně logicky.
A k možnostem života? Jsou i jiné a vůbec né k zahození. Ale i tak dávám ST, protože nejdůležitější je, nesedět v slzách někde v koutě a rvát si cokoliv, protože...
» 02.10.2014 - 22:49
AMG: Víš je tam víc nadsázky než jsem měla původně v úmyslu. Ale, téma bylo dané, tak jsem se jen snažila ho splnit. I když si myslím, že když píšeme, tak se nevyhneme tomu jít se svojí kůží na trh. Vždy, někde v pozadí jsme to my, náš způsob, možná i zavrženíhodný, jak pojímáme svět kolem sebe. Jsem jen pozorný pozorovatel života kolem sebe a zapisovatel :-). Díky za komentář i za zastavení.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Láska kvete v každém věku | Následující: Pošetilý dědek

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.