Je to možné (v ČR)

©Jan Švehla ...
» autor: Rusell McDonald
Úvod

Jistě se ptáte, proč jsem se rozhodl psát svoji další úvahu ... Odpověď je jednoduchá a prostá - chci, aby lidé a společnost se nad sebou zamysleli.
Je opravdu velmi důležité vědět co jako společnost i lidstvo děláme ... A tyto a další věci, bych se velice rád pokusil v této úvaze popsat.

Je to vůbec ještě slušná a čestná společnost, když ze všech stran a téměř ze všech médií slyšíme, že zase někde vypukl nový konflikt, a když se neválčí, tak se pro změnu krade a nejen již v politice, ale v řadách obyčejných lidí a občanů.

Lidstvo a vlastně sama společnost by se měla opravdu velmi hodně zamyslet a taktéž hodně si sáhnout do svého svědomí. Kde jsou ty doby, kdy lidé chodili do divadla, galerií, za kulturou či si povídali s básníkem, který zrovna sice tvořil, ale oni mu třebas dodali ještě lepší nápad než měl. Tato doba je bohužel pryč.

Pokládám si však další velmi důležitou otázku. Proč tolik mladých lidí, nečte knihy a raději svůj čas tráví u sociálních sítí? Nebo mám ještě další otázku. Proč mládež třeba neposlouchá vážnou hudbu? Odpověď je jednoduchá, tato hudba už je pro dnešní mládež, velmi stará a není tedy moderní ... ( není in jak mladí říkají).

Ovšem co je škoda je to, že v ČR byla doba, kdy jsme měli světoznámé skladatele vážné hudby jmenujme: Dvořák, Smetana či Janáček ... co bude s vážnou hudbou v ČR za 50 let a bude v ČR někdo za 50 let také takového velkého formátu jako byli tito skladatelé ? ...

To samé je škoda i v literatuře či sportu... V dnešní době se totiž velmi málo lidí věnuje sportu. Kde jsou ty doby, kdy jsme z olympiád vozili i třebas 10 a více medailí. Ty doby jsou bohužel pryč, ty doby byly za ČSSR a ČSFR.

Avšak co je ještě horší je to, že česká mládež nečte, tedy přestala číst české klasiky (což je škoda) jako jsou například: Jaroslav Seifert, Božena Němcová, František Holan, František Kožík, Karel Čapek či Alois Jirásek anebo ještě také i František Palacký ...

Místo těchto autorů, čte současná mládež komiksy či různé fantasy od zahraničních autorů což je opravdu škoda ... Že dnešní mládež ztrácí zájem o české literární velikány.

Jedna věta na závěr: " Ať mládež začne více číst českou klasiku, poněvadž tyto knihy mají mládeži co dát a mohou jim dát i nějaké rady do života".

A nyní bych rád mluvil o posledním tématu v této úvaze, avšak toto téma je opravdu velmi důležité jedná se o patriotismus tedy vlastenectví.

Toto téma bych zde rád zmínil hned z několika důvodů, první důvod je ten, že v dnešní době se hodně naň zapomíná a lidé by měli být nejen hrdí na to, že jsou například: Češi či Němci, měli by být též hrdí na to, že jsou z České republiky či SRN, měli by být prostě hrdí na svůj původ, na to odkud pochází.

Již bohužel nejsme takoví vlastenci jací byli naši předci a prapředci, kteří se nebáli a byli ochotni i za svou vlast zemřít ... Přičemž každá země toho tolik dokázala a ve všech směrech včetně té naší České republiky ...

" Vzdělávejme se, čísti hodně české literární klasiky budeme a hlavně vlastenci čeští jsme a lásku ku sportu máme"
Tipů: 0
» 28.12.13
» komentářů: 0
» čteno: 917(15)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Vánek | Následující: 2013
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
Marťas9 [1]
narozeniny
Eyrekr [12], Tamara J [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.