Dyk more solidarita

co na to říct ? Komentujte, prosím ...
» autor: Marcone
Je to úvaha na základě vlastních bohužel zkušeností.


Tak prej máme mít rádi " rómy ", protože i sebemenší zmínka o nich, je rasismus. Oni brečí, že jich je menšina, ale neuvědomují si, že sedí většina.
Zažil jsem to, protože jsem to s nima musel v base, za težko definovaltekných podmínek vydržet. Několik let.
Dva běloši na osm " rómů ", to je poměr v českých věznicích. Tři roky jsem s nimi strávil a vsaďte se, žádný medík.
Nechtějte po mně shovívavost a solidaritu, když jsou to všichni skoro do jednoho a jedné šmejdi, kteří pro své vlastní dobro udělají cokoliv. Ne téměř, ale skutečně cokoliv.
Obečně se dnes mluví o tom, jak je pobyt ve vězení vlastně dovolená, která nemá s kriminálem nic společného. Tak si tam běžte dobrovolně dřepnout a potom mluvte.
Samozřejmě, že si za to můžu sám. Nikdo mě nenutil dělat kraviny, ze kterých vzešel kriminál.
Vezmu to z jiné strany.
Někoho v krimu pobodat, to se cení. Zmlátit ? Normálka.
Ukaž sílu, nebo budeš celý trest hulit( ano, myšleno orálně ). Takhle se to bere.
Je jedno, v jakém jsi zařazení.a,b,c,d. Ukaž se, nebo trp celý trest.
Málo bílých tohle dělá, nebo tak funguje. Etnikum " rom "- všichni. Přizpůsobujeme se jim, protože jinak to přežít nejde. A vypadá to, že i venku se začínáme přizpůsobovat menšině. Nátlak nic není, můžeš se přece bránit přes OPAS ( oddělení prevence a stížností ), což je něco, jako kriminálka uvnitř.
Vetšinou je to na h..no, ale občas mají dobrý den a pomůžou.
Já si udělal jméno, protože jsem tahal telefony a dodnes nikdo neví jak.
Nezlobte se, že nepopíšu způsob, ale chtěl bych si to tajemství zachovat, protože nikdy nevíte, kdy se tam dostanete a je to fajnový způsob obživy uvnitř.
A pustili mě na " půlku "takže jsem byl asi fakt hodný.
Když v kriminálu dostaneš práci, ale jsou na tebe nějajé exekuce, dostaneš asi tak 400 kč kapesného, z platu 4500 hrubého, za normálně odpracovaný fond.
Když nemakáš, dostaneš stovku na měsíc.
Dobrý ne ?
Mě ta bokovka nesla tak 5 tisíc měsíčně a s tím se dá přežít, ale hlavně nejste závislí na nikom. To oni jsou závislí na vás. To je oč tam kráčí.

Když se veřejností prohnala vlna emocí po " Duchcovské "akci, a následně í budějovice a dlší, vylila se plazma vzteku českého národa napříč netem. Na spoustě webů jsme si mohli přečíst o zasr. cigánech a spoustu dalších ekvivalentů slov, jako je výkal, dámské i pánské přirození, sexuální zaměření a tak dál a hlouběji. Na webu jednoho rádia byla taky jedna taková debata, a odvážila se tam napsat jedna ramka, pardón, rómka, že oni alespoň nevraždí svoje děti, jako my bělouši.
Tak to je snad jasný, že si nebudou zabíjet způsob obživy, ne ? More.
No ale "smrt čechům", " smrt bílým " už rasistické není, když jich je tolik, že na kameře není vidět oběť.
.
Pointu to nemá, protože tohle změní jen a pouze donutit je vrátit se k jejich kořenům, na které jsou tak hrdí. Kočovnictví.
No, tak kočujte z Čech kamkoliv, hlavně pryč.
Třeba do prdele.
Tipů: 9
» 10.11.13
» komentářů: 17
» čteno: 1150(24)
» posláno: 0


» 10.11.2013 - 16:45
Komentujte? Tak jo.
Není to ani fejeton (chybí nadsázka a vtip) ani úvaha (chybí argumenty a pohledy z druhé strany). Je to jen prezentace osobního názoru (navíc s překlepama).
Ačkoliv s některými fakty nelze nesouhlasit, trčí z toho rasistický podtón jako sláma z bot.
Ale bylo by to asi prima čtivo někde na stránkách Dělnické strany nebo nějakého neonacistického uskupení. Hotovo. Tečka.
PS. Zajímalo by mě docela, jak se k textu postaví administrátoři toho webu.
» 10.11.2013 - 16:52
Bastet: Je to jen zážitek. A dost očesaný o osobní názor, který byl dost propírán. Ač by se mnou souhlasila súpousta lidí, veřejně skoro nikdo. !!!
Vtip ani nadsázka nechybí. TO je jen úhel pohledu. Z hlediska prožitku a zkušenosti, myslím, že jsem ještě mírnej. Čeřím stojatou vodu. A je to fakt dost očesaná práce. Upustil jsem od kontroverzních, až právně napadnutelných výroků. Teď už je to jen názor a zážitek.
» 10.11.2013 - 16:58
1
Sorry, ale najdi mi jediný vtipný místo...
Jo, názor to je.
Zážitek by se dal popsat daleko autentičtěji.
Frustrace evidentně přetrvává. No nic, je to tvůj boj.
Já hledám na literárním webu texty, který se aspoň podobají literatuře. Tenhle to fakt není. Ale chtěls koment, máš ho.
» 10.11.2013 - 17:01
Bastet: Mraky parfrází vtipů, které evidentně neznáš.
» 10.11.2013 - 17:05
To je dost možné. Jsem zvědavá, kolik čtenářů tohoto textu je znát bude. I vtip, parodie nebo parafráze by měl být srozumitelný tak nějak obecně - pokud ovšem není text apriori určen pro úzce vymezenou skupinu lidí.
» 10.11.2013 - 17:10
Bastet: Není apriori. Je to jen názor. Můj specifický názor vs zážitek. Kontroverzní, uznávám. Ale čitelný. Myslím.
» 10.11.2013 - 17:24
Anonym
Gde bidliš more?
» 10.11.2013 - 17:26
Anonyme, more, hvězdo z lidu, kdož nechceš být známý. V Kolíně. Chceš adresu ?
» 10.11.2013 - 18:42
Ehm no jistě. Člověk projeví svůj názor(který není souhlasným nenávistným přitakáním) a hned je nezkušenej,nezdravej, nenormální. POdle mě tyhle debaty nepovedou k ničemu,když se hledá jen viník. Ty seš takovej,bílej ,černej,proužkovanej, a děláš tohle ,tohle tohle a mě se to nelíbí. já,já,já....pořád samý ego ,herdek. Tohle mě strašně (administrátor a outlocitné dámy prominou) ALE STRAŠNĚ SERE.
Si piš, že tě tyhle nenávistný postoje budou sžírat zvnitřku,dokud budeš živ,když s tím něco neuděláš.
Vrána k vráně sedá.....nezamyslel jsi se někdy taky proč tě to potkává ? Co máš uvnitř, že ti menšiny "ubližují" ?
» 10.11.2013 - 18:50
krizekkk
Malí cikáni mi sebrali na ulici kolo. Byl jsem malý. Velcí cikáni se mnou byli za komára na vojně u lopat. Jeden, jmenoval se Duna, obr, mě dokonce chránil před největšími pitomci šikanisty. Proč? Protože jsem s ním mluvil jako bych neviděl jeho barvu pleti. Problémy jsem měl spíše s bílými. A víš proč? Že jsem té jejich černé duši rozuměl. Opravdu jsem bolševickej výcvik přežil mezi nespolehlivými, odsouzenými, dokrucujícími si vojnu, feťáky, a jinou smetánkou. Dnes jsem za to vděčný, že nemusím v hospodě vykládat, jak jsem strážil vlast. Taky výpověď. Ovšem, že vím, co jsou místní Bronxy atd. Taky, když vidím víc cikánů pohromadě, zpozorním. Zatím, a to musím zaklepat, no problem. Řešení? Žádné není, planeta je jen jedna, musíme žít společně. Dám ti Tipa, i když třeba o něj ani nebudeš stát, za rozvíření diskuse. Jo, a měl jsi cikánku? Já mladej. Byla nádherná i chytrá. Trošku vzdělanější. Když tak teď na to vzpomenu, říkám si, čím se to lišilo od ,,normálu"? :-)
» 10.11.2013 - 20:01
Dobrý, to sem nečekala. Pak ale nechápu proč jsi to psal tak, že se tam "ten náhled " fakt těžko hledá.
To je jedno. Jestli jsi aspoň trochu pobral,co jsem chtěla říct,pak už končím.
Dík.
» 10.11.2013 - 20:10
...jo jsou to šmejdi ostatně jako kerejkoliv bílej, modrej zelenej, ale poslední dobou mi připadá, že tady ty půtky , hádky a cigánská problematika se někomu náramě hodí do krámu . A když vidím pochody a demonstrace mám na zádech mráz a nápadně mi to připomíná doby minulé. Ale za mě na cigána přísnost! Mám bohaté zkušenosti;-) Sieg
» 10.11.2013 - 20:11
n
» 10.11.2013 - 20:19
zvířenka: zenge: Bastet: krizekkk: Bastet: Vyjádření právníka z online poradny :Napište komentář...
Právní Pohotovost: Je to věc náhledu. Takovýchto projevů je na netu desítky a mnohem horších. Líčíte své zkušenosti, bylo by dobré, kdyby to v úvodu bylo zdůrazněno. A pak asi vynechat tu poslední větu. Ne pro to slovo, ale někteří by to mohli brát jako výslovný atak. Takže závěr. Na hraně to je, ale na kriminál ne, nikde tam není výzva k nenávisti, spíše vlastní emotivní vnímání konkrétní situace a určitého životního období.Problém je v tom, že pokud jste se "zbylou půlkou" trestu venku a zkušební doba Vám trvá, může Vás to víc ohrozit. Přeci jen je to období života na tenkém ledě. Ale i s přihlédnutím k tomuto, to jako porušení nevidíme. Ale jedno nezaručíme, do hlavy konkrétních lidí v taláru nikdo nevidí a soudce je v rozhodování nezávislý ....
» 10.11.2013 - 20:45
krizekkk
Marcone: Asi tu všichni spojujeme nespojitelné. Jen jsem se ujistil, že je to horký kobzol, tady tohle téma.
Kdo může rozsoudit nerozsouditelné? Člověk určitě ne.
Nenapsal jsi nic rasistického, číst snad umí většina zde zúčastněných.
» 12.11.2013 - 10:18
žiju v Karlíně,pracuju v centru Prahy,mám mnoho zkušeností dlouholetých s romy-již ze základky.Můj přítel je ze severu kde dodnes jeho rodiče žijí...vím dobře o čem Marcone píšeš a souhlasím s tebou...a každý slušný cikán by to podepsal že to je pravda,protože ti hodní,slušní to mají sakra těžký...
Poslední zážitek před pár dny-vrazilo do mne na ulici romské dítě a místo omluvy -Kam čumíš bílá píčo?-a jeho matka místo aby ho pokárala tak se smála ...
Mohla bych tu napsat další a další zkušenosti o tom jak kradou,jak se chovají atd.Nejtěžší věc je nepodlehnout rasismu je to jak pavlovův reflex vidím černýho a už si tisknu kabelku k hrudi...:-)))inu Karlín má černou duši:-D
» 04.12.2013 - 16:20
Ahoj Marcone. Mým životním krédem je nebýt rasista, ale přiznávám, že vzhledem k této skupině obyvatelstva je to někdy velmi těžké. Žiju na malém městě a s cikány problémy zas tak velké nemám. Denně jich několik potkávám pozdravíme se a vím, že kdyby jim bylo těžko pomohl bych jim a asi oni mě. Ale chápu, že lidé, kteří bydlí v sousedství těch nepřizpůsobivých asi budou mít jiný názor a chápu i tebe, který jsi s nimi několik let žil. Myslíš si, že my běloši máme čisté svědomí? Co války, otrokářství, vyhlazení Indiánů, atd...? Na první pohled jsme lepší, kultivovanější, ale když se hlouběji zamyslím tak vlastně ani nevím... Ale i ty máš pravdu a hodně.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: deprase | Následující: center, center

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.