Medvídek - Prolog

Zpracovává se. Dávám to sem, abyste si nemysleli, že jsem usnul a nechal tu jen jedno dílo. Tohle bude asi napsané, co nejdřív. Mám v plánu další 3 povídky a nebudou jen válečné ;)
» autor: Mr. Nobody
Během 2. světové války zemřelo nespočetné množství lidí. Nacisti posílali Židy a i normální lidi do koncentračních a pracovních táborů, hromadně popravovali a znehodnocovali jejich žití. To, co se dělo za ostnatými dráty koncentračních táborů a vůbec vše, co nacistická armáda napáchala v tomto období, bylo roku 1946 označeno tribunálem v Norimberku, jako válečné zločiny a zločiny proti míru. Nejen pro celý svět, ale hlavně pro lid židovského vyznání to byla temná doba. Tento příběh vypovídá o dětské nevinnosti, síle odhodlání, brutalitě nacistů, ale také o naději, víře a hlavně o síle bratrské lásky. Kam až jsme schopni zajít, abychom ochránili to, co je pro nás nejdůležitější?
Tipů: 3
» 06.10.13
» komentářů: 7
» čteno: 953(7)
» posláno: 0


» 16.10.2013 - 19:42
krizekkk
Pracuj na tom. Zatím jen všeobecně známá fakta. Ale je dobré, že se tím zabýváš.
» 16.10.2013 - 21:10
Tohle tu pracuje jenom jako obsah té další povídky, kterou chystám, abyste si tu nemysleli, že sem usnul. Ale dík
» 17.10.2013 - 22:47
Tvoje první povídka se mi líbila. Jsem zvědavý, jak se ti bude dařit v budoucnu. Nicméně, pokud se jedná o tvoji upoutávku na další povídky, vzpomněl jsem si na staré dobré pořekadlo, že "někdy méně znamená více". Nezkusíš trochu poopravit ten počet zemřelých v průběhu 2.SV?
» 18.10.2013 - 08:40
Zkusím ještě pohledat a porovnat různé prameny (ne z Wikipedie to číslo nemám). Hledal jsem na různých válečných stránkách, které se zabývají přímo 2. světovou a tohle číslo sem tam našel, nevycucal sem si ho z prstu jen proto, aby to působilo tím megalomanským dojmem. Ale jak říkám zkusím znovu porovnat a popřípadě to upravit. Nechcu z toho dělat nějaké haló (vím, jak jste to myslel). Každopádně to pořekadlo znám a snažím se jím řídit :) .
» 18.10.2013 - 16:25
Jsem rád, žes k mému komentu přistoupil takto. Já bych svoji drobnou námitku ještě podpořil údaji o přibývání populace. V kterém roce nás byly dvě miliardy, v kterém tři... Z toho se dá taky leccos odvodit. A klidně mi tykej. Já tady nejsem žádná autorita.
» 22.10.2013 - 13:27
Vzal jsi si velké a těžké sousto a moc ti přeji, aby se ti podařilo oživit to na co lidé mají tendenci zapomínat. A zapomínat by se nemělo. Jen to číslo obětí je opravdu nadsazené velmi.
» 24.11.2013 - 17:31
Rozhodl sem se, že to tu budu dávat po částech. Bude to obsáhlejší, než předešlá povídka a navíc vám chci trochu zkrátit čekání.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Ve jménu víry | Následující: Stesk

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.