BÁSNĚ JSOU KAPKY

Anotace - žádná ! Za básní je opět limerick, tentokráte autobiografický.
» autor: Jan Maren
Básně jsou čiré kapky
z Božího tajného vodopádu,
neslyšné jak kočičí tlapky.
Vím, že z té křišťálové
tříště,

ty kapky do básní kladu,
a nestarám se, jaká bude
příště.
Básník je jen nechává psát,
o další se vskutku nemusí bát.

Ví, že v nitru jich má množství
nepřeberné,.
Stačí mu jenom jeho pero věrné,
co rozjede se samo po papíře,
a on je píše všechny v jeho divné víře.



File : Básně z roku 2013


MARŤAN MAREN

Marťan Maren,
marní noc a den,
zbytečným psaním.
Já se mu vša k klaním,
neb je šťastný v čmárání,
mrtvice ho neraní,
ani jiná nemoc zrádná,
neboť píše slova skladná,
napůl iluze a napůl pravda,
do mdlob padne žena každá.
Samozřejmě při čtení !
Co mysleli jste, vážení ?
Je tak domýšlivý trochu.
Copak dělat, milá dívko, hochu
s tou nemístnou skromností ?
Bolí někdy až do kostí !
Lépe je, být si vědomý,
že má člověk sebevědomí.


File : limericks
Tipů: 15
» 16.04.13
» komentářů: 8
» čteno: 685(17)
» posláno: 0


» 16.04.2013 - 10:48
Básníku,kapky jsou někdy zrádné
když nevíš kam která padne,
některá kapka i poupě rozvine
a co ty další? Víme? Nevíme?
ST a pěkný den.:-).
» 16.04.2013 - 12:32
:) ST Marťane :)
» 16.04.2013 - 13:46
ST
» 16.04.2013 - 19:24
krizekkk
ST :-)
» 16.04.2013 - 19:27
..kapka ke kapce...tlapka ke tlapce:-)
» 16.04.2013 - 19:58
jen St Ti dám, neb slova jsou zbytečná :-)
» 16.04.2013 - 20:09
Sebevědomí je třeba, to rozhodně.-)
» 17.04.2013 - 19:34
Sebevědomí je první krok úspěchu :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: VĚRNOST | Následující: LEDOVÁ KRÁLOVNA

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.