Kde se stala chyba?

co přinelo jedno rozespalé ráno ...
» autor: kasparoza
Nedělní ráno jako každé jiné, budík si vzal volno, Patty se olizoval v pelechu a ptáci i přes chlad, plížící se od rybníka, se snažili svým zpěvem vylákat jaro ze zaječích nor. Ani mě se moc nechtělo z peřin, takže jsem se jaru vůbec nedivil, ale hlasy, jež jsem slyšel z venku, mě přinutily vylézt a jít se podívat, co se tam děje. Zvedl jsem žaluzie, otevřel ventilačku a - co mé bystré oko, ještě plné ospalků, nevidí? Dvě socky stojí u kontejneru s odpadky, systematicky přehrabují ty poklady a vykládají si nerušeně své životní příběhy.

Jeden zrovna vyprávěl, jak ho táta posílal o prázdninách na brigádu, ale on nechtěl. Přel se s ním, co měl síly, aby nemusel. Přece žádné peníze nepotřeboval a dělat se mu nechtělo, vždyť byly prázdniny. S podivem. Jen jsem si pomyslel, že ani Jules Verne, autor knihy "Dva roky prázdnin", netušil, jak mít prázdniny celý život.

Druhý zase vykládal, jak chtěl pod stromeček cosi, ani jsem vlastně nerozuměl co, a jeho sestra chtěla mrkací panu. A místo toho dostal knížky, které sice měl rád, ale nebylo to to jeho vysněné přání. Ovšem sestra dostala tu svou kýženou mrkací panu. Tak jí panu sebral, vypíchal oči a oholil hlavu. No přece, když nedostal on co chtěl, tak proč ona ano. Ach, jak titěrné maličkosti utvářejí naše osobnosti.

Nechápu to, takoví šikovní, hodní a přejíci kluci a mají takový osud. Kde se stala chyba? Kde asi udělali jejich rodiče chybu?

Ale to už měli kontejnery přebrané, poklady naložili do nákupního košíku a rozjeli se o dům dál. Asi jsou spokojeni. Co jim vlastně chybí? Z popelnic dostanou to, po čem touží, jsou na čerstvém vzduchu, nemusejí chodit do práce, ani podlézat šéfům.... A stačí na to se jen trošku povznést nad tu špínu a odpadky a žijete si vlastně ideální život. Jako bohové! Jíte ambrosii a pijete nektar, usínáte s nebem nad hlavou, země vám ustele... No uznejte, znáte lepší způsob života?
Tipů: 10
» 07.04.13
» komentářů: 9
» čteno: 1005(17)
» posláno: 0


» 07.04.2013 - 22:26
Znám. Ale někdy je to vážně "na morálku".
» 08.04.2013 - 07:17
Jo ta výchova...ST
» 08.04.2013 - 09:22
Asi jsm blbej. Makám pětačtyřicet let a nikdy se mi nechtělo. Asi jsem... ST
» 08.04.2013 - 12:34
Každej to máme jinak nastavený. Můžeš mít super fáro+super barák mimo Prahu a každý den jsi 2hodiny na dálnici na cestě za prací...a odpo zas 2h zpět. Myslím,že tihle dva by to brali jako útrapu ne výhodu. Mohou o min.4hodiny za den víc pozorovat slunce nebo spát.... třeba :)
» 08.04.2013 - 20:48
nejdůležitější je vnitřní svoboda... ať jsme kdo jsme ..někdy jsou to okolnosti,jindy naše volba,že jsme slepí,hluší...k životu
» 25.07.2013 - 12:28
básněnka: ano, už u té zničené panenky je znát ta touha: Nechci mít lepší kozu, ale sousedovi ať ta jeho chcípne.
» 25.07.2013 - 13:08
Konstancie: :-D jsi pěkná mrcha je jeden vtip o zlatý rybce znáš ho?
» 03.08.2013 - 18:57
kasparoza: Myslím, že všechno začíná v rodině. Asi tak byli vychováni, asi tak žili i rodiče. Asi...
» 14.08.2013 - 06:43
Erma: Možná a nebo jsme udělali chYbu někde my ostatní...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Víra | Následující: ZTRACENÁ RÁNA

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.