Zámecký sonet

Pozdní renesance
» autor: jc senior
Jen vejdi, vejdi bez klepání
kord zabodni v ten modrý dým
zde, pod všestrannosti bání
půvab tvůj snad ocením

Jen vstup na plátno dosud čisté
svou tvář tam zanech i svůj hřích
a bez studu, jsme ateisté
mé Cinquecento v papučích

Jen projdi mezi sloupy arkád
v změť skryj se erbů, sgrafitů
Že komtesy se vrací plakat

pro hlas, jímž oslňuje kastrát
pro šifru lásky v sonetu,
v bludišti se ukryj zahrad
Tipů: 30
» 11.01.13
» komentářů: 15
» čteno: 743(24)
» posláno: 0


» 11.01.2013 - 10:51
Krásný sonet modrem zní
jen znalec ho ocení....

Nic takového neumím,jen ST!
» 11.01.2013 - 11:12
krizekkk
ST**
» 11.01.2013 - 12:51
Panečku... klaním se!
» 11.01.2013 - 14:43
K tomu dodat .. ST,St,st...
» 11.01.2013 - 16:10
musím přemýšlet, zatím jen ST!, že na první přečtení se mi to moc líbí!
» 11.01.2013 - 16:35
trochu mi přijde ta změna - čtyřverší ABAB v závěru na dvě trojverší, která jsou vlastně šestiverším - abych tak řekl ... hůře čitelná
» 11.01.2013 - 18:23
je mi jedno... jaké záSTupy se tu "verší" jestli ABAB :-)...četla se mi skvěle, co jinak dodat , než že otiskla bych svoji tvář na plátno směle:-)
» 11.01.2013 - 19:03
jsem milovnice renesance:-) Jiří
» 11.01.2013 - 19:55
EEvellina
moc skvělá- souzním Že komtesy se vrací plakat - nádhera ST
» 11.01.2013 - 21:14
René Vulkán:
René, forma je klasický sonet, užívaný nejen v renesanci. Má svojenpravidla, která se postupem času u některých autorů zjednodušovala.
» 11.01.2013 - 22:29
líbí
» 12.01.2013 - 09:22
ST
» 13.01.2013 - 11:23
Taky se klaním ... a hluboko...
» 16.01.2013 - 20:00
Ty tvé sonety-klasické-
jsou k zbožňování.
Ty upravované
se mi zdají odflinknuté, ale nezavrhuji je-každý dle své chuti a nálady.
» 20.01.2013 - 12:01
Pěkně vyobrazené období pozdní renesance.-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Povánoční | Následující: Z plakátu

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.