POVÁNOČNÍ SONET

"Pravá láska je okouzlení duše něčím nehmotným" Giordano Bruno, upálen církví r. 1500 pro své tvrzení, že je vesmír nekonečný.
» autor: Jan Maren
Zažhnul jsem si o Vánocích voskovici,
tu modrou, co přivezlas mi darem,
a tys náhle vyšla mi v duchu vstříc,
ač vzdálená, skrytá jak za obrazem,

a v dálce, která dnes kupodivu netíží.
Jakoby všechna její tíha ze mne spadla,
a vzdálila se od stesku, co duši jinak klíží
jak obraz neskutečný, vržený do zrcadla,

a do dálky odešla i veškerá touha,
jen láska, ta stále v srdci zůstává,
a ze všech žádostí je kapka z louže pouhá.

Tak měkce a po špičkách přichází vzdání
v lásce, té skutečné a pravé
a duše plna míru je, zbavena všeho přání.
Tipů: 8
» 28.12.12
» komentářů: 7
» čteno: 675(11)
» posláno: 0


» 28.12.2012 - 03:28
ttragelaf
pak, že nevznikl svět
S Tak hezkou
krajinou stavěnou
ze slov a vět
» 28.12.2012 - 07:49
...láska v srdcích zůSTává...moc pěkné!
» 28.12.2012 - 10:09
krizekkk
ST*
» 28.12.2012 - 10:48
Moc hezká báseň,
jako ta modrá voskovice...ST):-)
» 28.12.2012 - 14:31
tak za tu lásku v hrudi... ST
» 28.12.2012 - 19:36
pěkná, st
» 29.12.2012 - 19:18
Pan
dej mi sílu
abych dokázal změnit, co změnit lze
dej mi pokoru
abych přijal to,co změnit nejde
a dej mi moudrost
abych to od sebe dokázal rozeznat.

Zdá se, že moudrost a pokora ti nechybí. Tak smíření přináší klid, aniž by vzalo lásku.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: VZNIK NESVĚTA | Následující: CO TÍM CHTĚL BÁSNÍK ŘÍCI

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.