Před a Po

Změna je život :-)
» autorka: Cratcha
Jednou mi jeden známý řekl, že nejvtipnější pohled na sebe samého je ve tři hodiny ráno, v zrcadle, když člověk sedí na záchodě a kalhoty od pyžama má stažený pod kolena. Já to zažila na vlastní kůži. A nebylo to nikde jinde, než u něj doma.

Nevěřila jsem, že to zrcadlo na záchodě skutečně doma má. No jen si to představte. Probudíte se rozespalí uprostřed noci a máte neodkladnou potřebu dojít si... no prostě na potřebu. Stáhnete si kalhoty, pohodlně se usadíte a – automaticky se podíváte před sebe. A tam nevidíte nic jiného, než svůj obraz. Rozespalí, oči slepený, rozcuch jako nikdy, zívání, za který by se nemusel stydět leckterý profesionální hroch. Díváte se vteřinu, dvě tři, deset a málem už roztahujete pusu od ucha k uchu a chcete se začít tomu stvoření smát. Co smát, chechtat se, hýkat, za břicho se popadat. Jenže v tu chvíli vám ten úsměv zamrzne (myslím, že ani Rus by s takovou námrazou nepočítal). Ten opičák v zrcadle, ta příšera, ta obluda, není nikdo jiný, než vy. Vy samotní. V žádný jiný situaci k sobě není člověk tak upřímnej.

Můžete být spolu s partnerem o samotě, užívat si romantickou chvilku. Můžete stát nad hrobem někoho blízkého. Můžete být v kostele na mši. Nahoře na skále. To je úplně jedno. Nikdy nezažijete intimnější chvíli, než o samotě, v té oné většinou nejmenší (a zároveň nejpotřebnější) místnůstce v bytě. Tady už před sebou skutečně nemáte co skrývat.

A to byste se divili, co se v takovou chvíli na sebe člověk nedozví. Tu si vzpomene na tohle, tu na tamto, a nakonec na ono. I když budete mít sebechmurnější vzpomínky, tady je budete brát s úsměvem. (Co si budeme nalhávat, občas přijdou ony záchodové zvuky, které na veřejnosti působí trapné chvilky, tady jsou ale zcela přirozené, naprosto nevhod).

A jak si tam tak člověk přemýšlí sám o sobě, v týhle komický situaci, a soudcem není nikdo jiný, než on sám, skutečně si na sebe leccos práskne.

Tenhle zážitek stačí jeden, a člověk se na sebe hned jináč dívá. Bere se tak jakože víc s humorem. A tak je i ostatním sympatičtější. Všichni – ostatní i vy začnete život dělit na dvě poloviny. Před a Po. Před záchodem a po záchodě. Před sra... Ale co, to už si domyslete.

Nevím, jak by se ostatní tvářili, kdyby přesně věděli, co je za tou změnou. No jo, nemusí vědět všecko, že jo.
Tipů: 2
» 27.12.12
» komentářů: 0
» čteno: 730(13)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Podzimní Bechyně | Následující: Znamení
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
nováčci
intuista
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.