Proč já tak

Na zahradě má být strom i tráva, židle i stůl a to on dává - říká se
» autor: umělec2
Bio


Prof. JUDr. Vladimír Franz

Občanský kandidát

Vladimír Franz se narodil 25. května 1959 v Praze v rodině elektroinženýra a zdravotní sestry. Jeho vztah k umění možná předurčil zajímavý rodokmen. Dědeček Vladimírovy maminky byl strýcem světově uznávaného výtvarníka Jiřího Trnky.

Po absolvování gymnázia studoval v letech 1978 až 1982 Právnickou fakultu UK Praha. Současně přitom soukromě studoval malbu u Karla Součka a Andreje Bělocvětova, skladbu u Miroslava Raichla a Vladimíra Sommera, dějiny umění u Jaromíra Homolky a dějiny hudby u Jaromíra Kincla. Na počátku 80. let byl spoluzakladatelem, scénografem, výtvarníkem a skladatelem autorského divadla Kytka.

Vysokou školu sice absolvoval s titulem doktor práv, ale dobrovolně se rozhodl této profesi nevěnovat. Praxe totalitního práva ho nikterak neoslovovala. Přitahovalo jej umění a vůle prosadit se v této oblasti, ve které spatřoval ostrůvky nezávislosti. Bez – v té době – vyžadovaného formálního vzdělání v oboru a zejména bez členství v patřičných organizacích, to ale bylo velmi složité. Proto se po vysoké škole neváhal živit raději v nejrůznějších dělnických profesích. V polovině 80. let našel uplatnění v učňovském školství, kde se mj. snažil pozitivně působit na tzv. problémovou a sociálně neukotvenou mládež.

Profesionalizaci v oboru mu přineslo angažmá v tehdejším Divadle pracujících v Mostě, kam nastoupil jako korepetitor a autor hudby spolu se skupinou absolventů DAMU v čele s režisérem Zbyňkem Srbou.

V současné době působí jako pedagog Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze, kde již mnoho let vede Kabinet scénické hudby. Přednáší také na Filmové fakultě AMU. V letech 1996 až 2000 stál v čele Akademického senátu AMU. Jako pedagog působil i na brněnské FAVU. Profesorem na AMU pro obor dramatická umění – dramaturgie činoherního divadla byl jmenován dne 5. října 2004 ve Velké aule Karolina, a to ke dni 15. října 2004.

Je šestinásobným držitelem ceny Alfreda Radoka (1998, 2000, 2002, 2005, 2006 a 2007) a Ceny Divadelních novin (2001) a ceny OSA (2011).

Vladimír Franz je rozvedený, je otcem dcery. Jeho současnou partnerkou je fotografka Ida Saudková.

Jeho majetek tvoří třípokojový byt na pražském Smíchově a stavení v jihozápadních Čechách, které je v rekonstrukci a slouží i jako ateliér.

Vztah k tetování vyjádřil v jednom z rozhovorů:


Umění tetování provází lidstvo od pradávna. Kromě původní magické a rituální funkce plní i funkci estetickou. Jistě – estetický názor je věcí každého svobodného jednotlivce. Tetování je projevem svobodné vůle, nikomu druhému nezasahující do jeho svobod. Jde o výraz trvalého a neměnného rozhodnutí stát si za svým, a to v dobrém i zlém. Vím, že otázek na toto téma je mnoho a jistě jich bude mnoho i nadále. Chci však dodat, že moje tetování je výsledkem dlouhodobě promýšlené koncepce, nikoli náhlého hnutí mysli.

10 důvodů, proč podporovat prof. JUDr. Vladimíra Franze:
1.Je kandidátem, kterého navrhli sami občané. Myšlenka zúčastnit se prezidentských voleb se nezrodila v jeho hlavě, ale po zralé úvaze vyslyšel nečekaně vysokou poptávku lidí nespokojených se stavem současné politiky i s nabídkou deklarovaných kandidátů.
2.Nikdy nebyl členem komunistické ani jiné strany, do žádné strany nehodlá vstoupit a necítí se vázán nikým z politického spektra.
3.Nemá žádné kompromitující vazby na politickou scénu ani na ekonomické struktury.
4.Není spojen s žádnou korupční aférou.
5.Je vzdělanou a tolerantní osobností bez předsudků.
6.Je schopen naslouchat a vést dialog, jeho názory jsou dlouhodobě konzistentní.
7.K jeho prioritám patří růst vzdělanosti a kulturnosti společnosti.
8.Svou kampaň chce stavět na tématech souvisejících s obecnou morálkou, vztahy mezi lidmi, důstojném a sebevědomém postavení České republiky ve světě.
9.Záleží mu na osudu země, v níž se narodil, vyrůstal a vystudoval, země, v níž žije a pracuje. Cítí se být jejím občanem a jako takový odmítá zůstat pasivní.
10.V případě zvolení nehodlá vytvářet nezávislé mocenské centrum, bude garantem férovosti a dodržování principů parlamentní demokracie i prosté lidské slušnosti.

Kým Vladimír Franz je:
•Občanem České republiky
•Absolventem Právnické fakulty UK Praha
•Řádným profesorem Akademie múzických umění
•Českým výtvarníkem a hudebním skladatelem
•Člověkem citlivým vůči nespravedlnosti
•Člověkem se smyslem pro humor
•Člověkem s niterným vztahem k přírodě
•Člověkem, který se nikdy nepřestal vzdělávat, rozšiřovat své vědomosti a schopnosti
•Člověkem schopným naslouchat druhým
•Člověkem, jemuž nebyl a není lhostejný osud země, v níž se narodil, vyrůstal a vystudoval, země, v níž žije a pracuje

Kým Vladimír Franz není:
•Nebyl a není členem žádné politické strany
•Nebyl a není součástí zájmových skupin, které kdy usilovaly o zákulisní ovládnutí moci
•Nestál nikdy u předražených státních zakázek
•Nebyl a není extremistou

A co já na to:
K lidem v politice nemám téměř žádnou úctu a chtěl bych si jich přitom vážit, říkám.
Že hezká tvář Topolánka, Langra, Drábka, Ratha, Bárty, Vondry, Lenina, Stalina, Hitlera něčemu pomohly?

Podepsal jsem mu kandidaturu protože nechci Fischera co nic nedělal a byl v KSČ, Zemana co pracoval s Grossem, Schwarzenberga co pořád spí a špatně mluví. Stejně tak bych ji podepsal i jinému slušnému člověku. Jenže nikdo se nehlásí než ten póvl co tam už byl. A tam se taky řádně vybarvil.

Tak to mám já
Tipů: 5
» 24.10.12
» komentářů: 6
» čteno: 863(22)
» posláno: 0


» 24.10.2012 - 18:46
Bio je staženo z internetu
» 24.10.2012 - 19:25
Já to v Praze před VŠUP podepsala též.
» 25.10.2012 - 08:45
Já ti nějak nevím..., prof. JUDr. Vladimír Franz na Hrad? Když proti někomu nemám zásadní námitky, ale zároveň s ním nejsem ani moc nadšený, tak používám slovní obrat "něco mně na něm nesedí". A tohle je právě ten případ. Pokusím se objasnit svůj postoj tak, abych zároveň tohoto prezidentského kandidáta níjak neurazil.
Desítky let jsem se musel vyrovnávat se zdravotním handicapem. Tím jsem si jednak mohl pěstovat jeden velký sen, abych na tom byl někdy v budoucnu zdravotně lépe a jednak jsem měl dost času si vyzkoušet, jak se žije člověku s nějakým trvalým zdravotním problémem. Sen se mi víceméně splnil, vzpomínky zůstávají.
Na JUDr. Franzovi se mi nelíbí, že se dle mého názoru zachoval neuctivě ke svému vlastnímu tělu. On tvrdí, že o svobodné vůli (to je pravda), že tím nikomu neuškodil (to je také pravda) a že je to jakási součást jeho životního postoje (nic proti tomu). Mám ale pocit, že ne zcela domyslel, že svým vybočením z jistého standartu, jak by měl člověk z vnějšku vypadat, se zachoval poněkud necitlivě k těm mnoha lidem, kteří by se naopak rádi dostali do onoho standartu, ale z nejrůznějších zdravotních důvodů nemohou. Tito lidé, ale nejen oni, si pak mohou klást otázku, kterou si kladu i já, jestli člověk, který takto rozhoduje sám o sobě, může zodpovědně rozhodovat ve všech oblastech, které souvisejí s vykonáváním prezidentské funkce. Odpověď neznám. Je mi známo, že JUDr. Franz je velmi vzdělaný člověk a může být i velmi charakterním člověkem. Celkově se zdá, že má hodně kladů.
Ale na názoru na jeho zevnějšek a na tom, že ve své představě o vlastní vizáži poněkud přestřelil, nemám co měnit. Můžu odpřisáhnout, že jsem v životě nepotkal a neslyšel nikoho, kdo by chtěl jeho tetování napodobit v takovém rozsahu. A i kdyby, byl by to názor velmi menšinový.

To jsem se zas jednou pěkně rozepsal. Závěrem už jen zbývá položit si jednu takovou nevinnou předvolební otázku: Jenže, když tedy ne JUDr. Franze, tak proboha koho vlastně?
» 25.10.2012 - 10:13
bameka: Mám lupénku a nevím co je vlastně lepší. U mne za mne rozhodla ta nemoc u něj on. Máš pravdu i chápu Tvůj postoj. Já to nikomu nevnucuji. Jen se stavím za to, že spusty lidí s krásnou tváří a řečma přivedli republiku před krach a totální morální devastaci. Takže na toho pána s onou vizáží by bala upřena pozornost daleko více než na ty rádoby líbivé. A hůř to vlastně snad ani vést nelze. Nemyslíš?!
» 25.10.2012 - 10:19
Judita: bameka: A tak dále volte šíbry typů zlodějů Čunka, Langra, Kalouska, Topolánka, Ratha, Kota, Bárty, Řebíčka, Johna, Kočí, Bendy, Ransdorfa, Jančíka, Dvořáka atd. Vždyť jsou tak jasně vybarveni. Od nich přeci víte co můžete čekat. Svoji jasnou stopu tu už zanechali v podobě rozprodané republiky a skoro dvobilionového dluhu. Jenže oni říkaly, že reformy jsou nutné - na můj vkus toho už moc jenom říkaly. Hajzlové. Zločinci a zlodějové. Jak rád bych se mýlil.
» 25.10.2012 - 11:00
umělec2: Ten druhý koment se mi zdá trošku zbytečně útočný, zvláště k Juditě, která přece vyjádřila Vladimíru Franzovi podporu. No a já jsem mu podporu sice nevyjádřil, ale také jsem ho totálně neshodil. Že by se stal prezidentem by mně nevadilo, ale v tom očekávání velkých změn bych byl hodně opatrný. Každý člověk by se měl umět rozšoupnout do výše svého příjmu a o politice platí něco podobného. Jen ty peníze doplňuje podpora okolí, zázemí v jednotlivých ministerstev a spousta dalších věcí. To všechno by měl Vladimír Franz ztížené, tím však jednoznačně neříkám, že by to nezvládl. Nabídl jsem jeden úhel pohledu na něj, který by mohl jistému procentu voličů vadit. Škoda, že se z té diskuze vyvodil závěr, abych tedy raději sympatizoval se jmény, ze kterých se mi nedělá moc dobře. Raději jdu od toho.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Kdo jsi | Následující: Předpřáníčko

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.