Kocouří politická kariéra

...
» autorka: Markéta Hl.
Na internetu se objevila zpráva, že v jednom aljašském městečku se voličům nelíbil žádný kandidát, a tak zvolili za starostu místního kocoura. Údajně je oblíbený, denně přijme 30-40 návštěvníků a když mu nejsou vhod dotazy novinářů, urazí se a opouští jednací sál.

Domníváme se tedy, že v našem Kocourkově by se náš kocour v politice mohl dobře uplatnit. Posuďte sami: je mediálně známý (po dva roky jste ho mohli sledovat na google street view), komunikuje s kolemjdoucími potenciálními voliči, někdy se nechá podrbat. Má knírek a při delších zasedáních rodinné rady pospává a hlavička mu padá (podobnost čistě náhodná). Jistě by nepožadoval zvýšení platu a z poslaneckých náhrad by dokázal ledacos ušetřit. A kocouří nenažranost (týká se hlavně kuřecích jater) vyjde podstatně levněji ve srovnání s některými představiteli.

Úplatky občas bere, ale hlavně v naturáliích. Sám o sobě tvrdí, že je nepodplatitelný. Ještě je to třeba uvážit, ale proč by u nás kocour nemohl kandidovat?
*
Kocourova politická kariéra v ohrožení

Ačkoli se našemu kocourkovi příjemným a vstřícným chováním ke kolemjdoucím potenciálním voličům podařilo získat větší množství hlasů, v sobotu ráno došlo k politováníhodnému incidentu, který ohrozil jeho politickou kariéru. Vždycky se snažil, aby jeho píle v chytání myší došla zasloužené odměny, ale tentokrát došlo k neblahému omylu.

V sobotu ráno jsme snídali, když tu Jeho Velkokočičinstvo vstoupilo svou obvyklou cestou (po stromě do 1. patra a do kuchyně). V tlamičce nesl myš (to jsem si myslela já). Začala jsem pištět, kocour pustil myš a manžel kocourka pochválil a odměnil kouskem jater. Ale ta hrůza, když jsem prohlédla úlovek – napůl sežrané mládě straky. Pochválený kocour se naparoval a my jsme bolestně pociťovali výchovné selhání (i když straky jsou mimořádně protivné, uječené zlodějky, které terorizují celé okolí, přesto mají svá práva). Stračí mrtvolku jsme urychleně odklidili, ale událost se v sousedství bohužel nepodařilo zcela ututlat.

Snažili jsme se kocourkovi vysvětlit, že má doma jídla dost a nemá těchto krvelačných loveckých zálib zapotřebí, že to poškozuje jeho image před volbami. Ale on trval na tom, že je šelma, a tudíž nemůže s šelmováním přestat. A jak by prý mohl v dnešní politické džungli obstát, kdyby nebyl dostatečně dravý a měl přehnané ohledy. Na to jsme opravdu nedokázali uspokojivě odpovědět, nechali jsme to tedy na jeho kocouřím svědomí. Dnes říkal, že nic neulovil. Ale co když se už poučil a své úlovky odklání jinam?
Tipů: 9
» 22.08.12
» komentářů: 3
» čteno: 862(16)
» posláno: 0


» 23.08.2012 - 13:01
krizekkk
Jasně. :-)
» 23.08.2012 - 13:08
souhlas
» 23.08.2012 - 21:42
:-))

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Následující: L´Hospital a myši

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.