Světoběžník

Nedokončené, avšak již brzy bude
» autor: Rusell McDonald
Bylo den jako každý jiný akorát já jsem ten den kdy jsem si toto myslel měl ještě k tomu špatnou náladu poněvadž mě naštval Lord Kenswick. Jinak se slušné se představit. Jmenuji se John Clue a narodil jsem se roku 1799 a je mi rovných 20 let a jsem plný života , kterého si prozatím užívám protože nevím co mne čeká zítra. Lord Kenswick je snažen nejhorší a snad … No nebudu to tu rozvádět prostě ho nemám rád a on nemá rád mě. Oba to víme. A proto jeden den se rozhodl mě chytit a uvrhnout do vězení načež já jsem včas odjel z města a jel směrem na sever tj. do Skotska. Jinak nechci to tu nějak specifikovat ale když jsem se o Lordu Kenswickovi zmínil tak ho představím z toho co jsem slyšel od obyčejných lidí jako jsem já. Lord Kenswick se narodil roku 1795 a bylo mu zhruba tak 55 let , vyrůstal ve velmi bohaté rodině a měl dokonce střední vzdělání což na tu dobu bylo úctihodné. A ještě uměl osm jazyků: hindsky, hebrejsky , francouzsky, německy , latinsky, řecky, rusky a portugalsky.
Ale toto se můžeme jen dohadovat poněvadž jak jsem se již zmínil toto jsem jen slyšel takže toto vůbec nemusí být pravda načež mě chtěl znovu uvrhnout do vězení a já nevěděl proč. A pak jsem se od jakéhosi prostého občana dozvěděl následující: ‚‚ Že jeho veličenstvo Lord Kenswick uvrhuje do vězení a následně popravuje každého kdo je proti jeho politice a kdo je proti tomuto státu.‘‘ To je vše řekl prostý občan , já jsem mu slušně poděkoval a říkal jsem si že to není možné proč bych zrazoval svou vlastní zemi?
Samozřejmě , že to nebyla pravda a pokoušel jsem se na to logicky zapomenout , ale nešlo to. A to bylo to nejhorší ale když následoval pátek tak najednou jsem na to úplně zapomněl a ani si již nevzpomínám co to bylo za příčinu že jsem na tu věc zapomněl.
A zase mě chtěli chytnout . A tato situace nebo spíše hra na kočku a na myš se opakovala celý jeden dlouhý rok což jsem si někdy říkal jestli jsme vůbec v normální zemi aby takto zavírali a uvrhovali nevinné lidi do vězení jenže to mi nikdo nepověděl poněvadž každý se bál mluvit. Ale já jediný jsem řekl : ,, Vážení občané a spoluobčané jestliže chceme něco změnit musíme za to bojovat a to tak , že budeme muset obětovat možná i své vlastní životy “.Když jsem dopověděl tak se dav lidí rozjásal a roku 1801 byla obrovská Anglická revoluce ale odpovědí na tuto revoluci bylo to , že Lord Kenswick , Lord Glary a Lord Glucer nechali popravit na 20 tisíc demonstrantů. Abych to řekl přesně tak Lord Kenswick chtěl z Anglie udělat jako si svou zemi kde by vládl on sám a proto hrál jak se říká na obě strany.
Nejdříve pomáhal Lordu Glarymu , který bydlel kousek dál od obrovského sídla Lorda Kenswicka. Bohužel Lord Glary dopadl velmi špatně byl udušen , jeho tělo spáleno na uhel a poté vhozeno do Temže. Lidé se čím dál tím více bouřili poněvadž neměli co jíst a hlavně neměli ani kde pracovat takže neměli peníze na uživení rodiny. A proto o v březnu roku 1802 přišla další revoluce , kterou vedl jsem vedl já – John Clue nás celkem prostých občanů kteří nesouhlasili s Lordem Kenswickem bylo na 100 tisíc ale bylo nás stále málo poněvadž Lord Kenswick byl nejspíš připraven na vše a proto svolal Národní gardu a Královskou gardu a teď proti nám stálo zhruba 200 tisíc ozbrojených vojáků.
Ale my jsme na svou vlast byli hrdí a chtěli jsme ji zpět. A já se vlastně spletl , jednou si Lord Kenswick poznamenal do svého deníku: ,, Velká Británie je sice rozdělený stát , ale občané ještě neví co se s nimi následující dva roky bude dít. Já nechci být politicky silný , ale chci zpátky získat Wales , který mi John Clue ,,sebral,, .
A já jsem to pochopil až po dvou dnech , takže já jsem vlastně taky panovník. Šel jsem rychlým krokem se podívat do předsíně , kde byl namalován rodokmen rodiny Clue a opravdu já byl panovník Walesu. Úplně jsem zůstal stát jak přibitý a jen jsem se divil. Protože jsem si pořád dokola říkal jak je to jen možné , že mi toto všichni tajili a jak je možné že jsem tak významná osobnost.
No nevím jestli jsem byl významná osobnost ale jedno jsem věděl jistě co chci . Dobít zpět Velkou Británii , aby lidé měli to co jim patřilo. Ale Lord Kenswick chtěl přesně pravý opak chtěl aby ve Velké Británii byl zaveden otrokářský systém a toho se všichni báli. Načež já jsem jim slíbil , že když půjdou k vojsku mohou tomu zabránit a nemusí vůbec k tomuto dojít. Roku 1804 jsem měl jako John Clue – panovník Walesu zhruba 150 tisíc vojáků kterým jsem platil žold.
A dalších 200 tisíc svobodných občanů chtělo jít bojovat dobrovolně za Wales , každý říkal : ,,Za svobodu Walesu a smrt Lordu Kenswickovi.‘‘ Ale nakonec se vojáci Lorda Kenswicka dali raději na útěk poněvadž když viděli ty zástupy lidí proti sobě v duchu si říkali , že takové krve prolití nechtějí a mezitím Lord Kenswick nechal popravit Lord Glucera byl popraven a jeho hlava ukazována , později se zjistilo že to byl synovec Johna Clueho . John Clue byl oddaný své zemi – Wales i přesto , že byl nejvyšší hlavou tohoto státu.
Byl tak oddaný , že by klidně za svou vlast položil i svůj holý život a to by Lord Kenswick byl velice rád jenže to se naštěstí nestalo což bylo dobře pro oba tábory. Tábor Lorda Kenswicka byl připraven na útok ale mezitím si vojáci Johna Clueho připravovali katapulty a lučištníky se zápalnými luky a se zápalnými stohy slámy.
John Clue jen vykřikl: ,,Pal!‘‘ A to bylo slyšet až to druhého tábora jenže bylo pozdě , poněvadž Lord Kenswick ztratil více než polovinu svých dobře vycvičených vojáků a nejen to ztratil též polovinu svého území o které bojoval více než 5 let a teď během dvou hodin ho ztratil?Ani náhodou řekl a zbytek vojáků co mu zbyl přesněji zhruba 40 tisíc poslal na úplně jistou smrt. Prohrál sice bitvu u Impenetrable Island (tj. Nedobytný ostrov) , ale v březnu o rok později v roce 1806 byla bitva o Nedobytný Ostrov , kterou opět vyhrál John Clue ale pak ještě následovala bitva o hlavní město ostrova – Harest. Toto město bohužel Lord Kenswick dobil a John Clue byl nucen se stáhnout.
A tak aby završil John Clue , tuto sérii bitev o tento velmi důležitý ostrov mezi Velkou Británií a Francií tak zaútočil posledním útokem a to bylo v noci. Vždy se řídil pravidlem : Moment překvapení! A tady na bojišti to platilo dvojnásob protože když jste uspěli nepřítel se vám vzdal bez odporu a když jste shořeli tak se situace obrátili a byli jste na holičkách.
Ten den se sice Lord Kenswick nevzdal ale byl to velmi krvavý den. Psalo se 5.května 1807 a armáda Johna Cluea šla potichu a zhruba za hodinu už byli v táboře Lorda Kenswicka a každého vojáka který spal a nebo byl již probuzen k útoku zabili. Na obou stranách teklo tolik krve že místní potůček který tudy tekl změnil náhle barvu z modré na červenou , přijeli jste do vesnice a všude byli mrtvá těla vojáků , těch ,,špatných,, vojáků od Lorda Kenswicka , který hrdě posledním dnem 7.5.1807 vyjel proti Johnu Cluemu nakonec ho John Clue těžce ranil a Lord Kenswick než zemřel tak poštval lid proti Johnu Cluemu.
Bohužel bez úspěchu. John Clue byl též raněn ale jen lehce … Ale neměl takové štěstí poněvadž když se vracel tak ho přepadli francouzští partyzáni a jeden z nich mu bajonetem propíchl žebro , ale nakonec lékař ke kterému zašel poněvadž nechtěl se vytahovat nad městskou chudinou že má lékaře , tak mu lékař řekl následující : Vážený pane , to jste vy veličenstvo?To je … Máte poškozenou levou plíci a levou ledvinu a zlomeno pět žeber. A nejspíš co jsem vám odebral krev máte v sobě nějaký jed.
Načež než jsem umřel stalo se následující : Velká Británie už nebyla pod nadvládou Lorda Kenswicka ale lidé se zvolili svého a velmi dobrého , chytrého nástupce. Za další jelikož jsem měl bohatství které jsem nikdy snad nevyužil tak jsem ho dal městské chudině , prosté obyvatelstvo když zjistilo , že umírám nosili mi květiny.
Bylo již pozdě a dne 5.května roku 1825 jsem zemřel ve věku 40 let. Než jsem ještě umřel stačil jsem si poznamenat od deníku : ,, I když teď Lord Kenswick je mrtev stále musíme být ve střehu protože nepřítel vždy najde cestu jak zaútočit na tuto krásnou zemi , kterou je Velká Británie. Mého života nelituji , protože jsem zemřel hrdě a za vlast. A hlavně byla to moje povinnost bojovat za vlast , takže kdo truchlí já mu vzkazuji ať netruchlí protože následný panovník bude ještě lepší než já. Váš John Clue. ‘‘
Na pohřeb Johna Cluea se přišlo podívat více než sto tisíc lidí. A na jeho poctu mu byl postaven pomník a pod ním stálo napsáno: ,,Zde zemřel John Clue. Zemřel pro vlast , která byla pro něj život a život pro něj znamenal jen boj.
Tipů: 1
» 30.04.12
» komentářů: 1
» čteno: 1142(9)
» posláno: 0


» 28.12.2012 - 14:11
Fantazii máš bohatou... jen si opět dávej pozor na jisté (do očí bijící) nesrovnalosti...
Pokud ses narodil roku 1799 a je Ti dvacet let, píše se tedy "nyní" rok 1819. A pokud jsi tedy umřel roku 1825 - tedy o šest let později - umřel jsi v letech šestadvaceti, nikoliv čtyřiceti...
Stejně tak Lordu Kenswickovi nemohlo být 55 let, když se narodil jen o čtyři roky dříve než John Clue (tedy postava, kterou jsi zde stvárnil)...
A nakonec... kdyby došlo k první velké revoluci (která se odehrála i díky Tvé postavě) roku 1801, bylo by v té době Tobě dva roky a Lordovi let šest...

Dávej si na toto pozor, protože čtenář si toho většinou všimne, a místo toho, aby si užíval čtení, začíná přemýšlet právě nad těmito věcmi... psaní zdar!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Kousek do Irkutsku | Následující: Vlast

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.