I když je jaro...

...
» autorka: j@newe
Ať se namáhám jak chci, žádná, ani pomocná múza poezie se ke mně vrátit nechce.

Možná se snažím málo, ale vynucovat si cokoli násilím jsem neuměla nikdy. Cílevědomě někoho přesvědčovat rovněž ne.

I když - mezi námi - někdy to je dokonce úspěšnější než opak a mě to pak nesmírně těší, když se někdo zeptá na moji radu nebo názor, aniž bych se vnucovala.
To ale od múz čekat nelze.

Ale ve mně je bez toho blbnutí s písmenky tak trochu prázdno, a navíc mám pocit, jako by se ta nenaplněnost pomalu, ale nezadržitelně stupňovala.

Ono je to docela utrpení, když člověk touží být kreativní a nemá ani špetku talentu.

Já mám v sobě ve všech uměleckých oborech ostře hlídané hranice, za které se při sebevětší námaze nemohu dostat. Jakési síly mě na nich drží a nepustí nikam dál. Ty hranice jsou bohužel strašně blízko, vlastně jen na krok.

Například nyní: poezie nic, co tedy zkusit prózu? Poezie je místem pro pocity a próza pro myšlenky. Tedy - v mém případě.

Zase průšvih. Myšlenky, které se točí kolem toho, jak vyzrát na pylovou alergii, motivovat syna ke studiu či přijít na to, jak se s tím novým programem vlastně vytvoří skleněný přístřešek nad vchodem, mi k psaní ani rádoby-literárního textu nechtějí pomoci.

Že bych byla vzorový pragmatik? Nebo věkem blbnu? No, to je samozřejmě obecný problém, se kterým se každý potýká svým způsobem.

Moje drahá polovička míní, že člověk se nesmí nechat jen tak unášet životem, že se musí stále snažit. Chceš-li mít pružné tělo, cvič a necpi se cukrovím, chceš-li mít pružné mozkové závity, uč se.

Nejraději bych mu - už z trucu - dokázala, že to jde i bez toho.
Což je samozřejmě nesmysl.

Nedá se nic dělat, půjdu si zase něco přečíst. Od vás, milí nepostižení.
Tipů: 14
» 14.04.12
» komentářů: 8
» čteno: 799(13)
» posláno: 0


» 15.04.2012 - 09:10
Múzy si dělají, co chtějí. Čím víc se po nich sháníme, tím víc se schovávají. A pak nás přepadnou, když to vůbec nečekáme. :)
» 15.04.2012 - 10:32
souhlasím s Dota Slunská..tak to prostě je...SDT!
» 15.04.2012 - 14:28
Paulmatthiole
Prosímtě, co bych měl říkat já... kreslím děsně, zpívám ještě hůř, než vypadám a to psaní? Jsou tu naštěstí tolerantní... ale ty hranice mi také lezou na nervy :-) ST
» 15.04.2012 - 20:21
Múza, ta děvka prodejná..!
**
» 16.04.2012 - 07:09
ani nevíš, jak moc dobře ti rozumím, při polibku múzy jde člověku to básnění tak nějak samo, lehce, jakože nic... ale když mlčí múzy, je ticho a to nejde násilím rozptýlit, bohužel... tak ti posílám ST a tvé múze napomenutí, aby na tebe nezapomínala, páč tě ráda čtu
» 02.05.2012 - 09:37
V rušném shonu můza mizí
samota jí není cizí
smutku ovoce též sklízí
nemusí být v pohodě
všechno nechá náhodě

Ať je jaro nebo zima
i bez můzy být je prima...
» 05.10.2012 - 14:02
i když je podzim...
» 12.04.2013 - 18:32
Jsou dny, kdy i já, pokud něco nestvořím, třeba jen pár žertovných veršíku v komentáři, kdy si připadám jako vyhořelá svíce, vypitý piva soudek, roklinka bez ozvěny,
muž prostý lásky ženy...Prostě do mne nic není! Někdy se někdo aspoň ozve a rozvíjí se dialogy na různá, často bláznivá témata a člověk zase tak nějak ožije. Jenže když ne a i múzy mlčí, tak prázdný zdá se svět, dokonce i ten můj vnitřní...;o(

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: VLOČKA | Následující: (VZ)DUCHEM

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.