O Lidech

měla to být esej , doufám že tato kategorie tu taky někdy časem bude
» autor: Rusell McDonald
Dříve lidé, tak nespěchali a také nebyla tak vysoká kriminalita, ale zase naopak byla velmi vysoká úroveň kultury. Lidé dříve chodili do divadla, na taneční bály či do opery nebo na sportovní klání.

Dnes je situace taková, že lidé chodí více do kina než do divadla a to má obrovský dopad na českou kulturu, která pomalu upadá. Myslím teď její úroveň.

Je obrovská škoda, že chodí tak málo lidí do divadla, muzeií či galerií a proto bychom se měl snažit tuto situaci zlepšit k lepšímu, poku to ještě lze a pokud je ještě čas.

Jestliže se opět nezačneme kulturně vzdělávat, myslím to tak, že například: více chodit do divadel či na kulturní akce, číst všechny žánry knih - číst jak Harryho Pottera, tak se snažit číst i Čechova, Nabokova či Puškina a další.

Taky se o kulturu více zajímat a to třeba tím, že budete psát například: povídky, básně, fejetony a jiné další texty jen tak pro radost anebo zkusit hrát na nejáký hudební nástroj - saxofon, piano či klarinet nebo velice dobrým hudebním nástrojem jsou housle, ve kterých se ,,sami poznáte,, .

A touto větou bych tuto úvahu velice rád ukončil:

KULTUŘE ZDAR. Kultura bude přežívat a bude mít vysokou úroveň pouze tehdy, když se jí budeme více zabývat a věnovat.
Tipů: 6
» 28.03.12
» komentářů: 3
» čteno: 892(14)
» posláno: 0


» 29.03.2012 - 16:38
myslím, že vše je pouze a pouze o penězích:(Dříve nebyl problém koupit dva lupeny do divadla a cestou domů se ještě zastaviti na dvojčičku bílého:))Bohužel ty doby jsou pryč..jediné co roste jsou ceny za kulturu:(
» 30.03.2012 - 19:13
Podívej, kolik je zde umělců :-) Nemyslím, že bychom na tom byli ještě tak špatně... když už zmiňuješ zrovna divadla či kina - i zhlédnout jednou za čas v kině dobrý film je fajn znamení. Lepší, než sedět na FB nebo se chodívat opíjet na disko, kde pochytíš jen samá negativa...
» 31.03.2012 - 15:23
Mít víc peněz a dobré divadlo ve městě,tak tam jsem často. Takhle bohužel zůstávám jen u té literatury a hudby. :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Musím zemřít | Následující: Bůh, který pláče

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.