Sonet

...pokus o sonet...
» autorka: zaba.zuzla
Když večer uléhám do svého lože, ztěžka do něj klesnu,
ztýraně vzdychám doprostřed pusté noci
a přes oči otevřené přecházím v bdění do zlého snu
a údy mé již těžknou, již jsou nemohoucí.
V tom snu jsem vyvrhel, poustevník a trosečník,
jež ocitá se v myšlenkách na pokraji tísně,
jež bezvýznamně vysílá z duše své jen němý křik
a seškrabuje ze srdce už jen zbytky plísně.
Pak myšlenky se vydají na sladkou pouť, to za Tebou
a víčka náhle jsou už spánkem značně těžká,
když octneme se na místě kam cesty žádné nevedou,
pak vím, žes´ můj sen, který vždy chvíli mešká.

Já vábím sen, ať v mých očích mocně zhasne
a Ty v něm jsi plamen, co nikdy více nevyhasne.
Tipů: 18
» 18.03.12
» komentářů: 9
» čteno: 715(21)
» posláno: 0


» 18.03.2012 - 09:08
Láska je plamenem, co by nikdy neměl uhasnout a pokud by zeslábl, je třebas jej vždy posílit, je-li to však nadějné.
» 18.03.2012 - 09:30
Ach ty sny, umí ruzrušit, pozlobit i potěšit
» 18.03.2012 - 10:27
zasněná...
» 18.03.2012 - 11:18
dobréééj pokus:))ST ode mne letí....
» 18.03.2012 - 12:12
...snad je pro mne... O:-)
» 18.03.2012 - 14:31
dobrý
» 18.03.2012 - 16:30
Hmm!*
» 19.03.2012 - 19:50
dobrý
» 26.03.2012 - 15:57
plamenná...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Nakloň se ke mně | Následující: Zítra

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.