Akreditační komise udělila akreditaci Univerzitě Václava Kluse –UVAK.

Ze života
» autor: Tarzan
Jak oznámila předsedkyně komise profesorka Miroslava Duřáková, univerzita splnila přísná kriteria, jak co se týče personálního obsazení, tak studijních plánů a dalších náležitostí. Nezávislé posudky odborníků z UJAK udělení akreditace jednoznačně podpořily. Prvním rektorem se stane profesor Václav Klus, který zatím nastoupí na 0,05 pracovního úvazku a bude řídit katedry ekologie, ekonomie a europologie. O studium na nové škole je podle rektora enormní zájem, a to jak z řad studentů tak studentek.
Pokud jde o personální obsazení, filolofil MUDr. Miroslav Macík, který UVAK úplatně věnoval svoji sbírku několika desítek tisíc svazků knih, povede katedru filologie.
Katedru práva zaštítí prezidentem nově jmenovaný profesor Milan Kundl, specialista v oboru mezinárodních arbitráží a chovu medvědů.
Na UVAK bude rovněž vyučovat Mgr. Stanislav Veliký, odborník na dopravní problematiku, státní správu a obchodování s cennými papíry.
Externě se na výuce bude podílet řada specialistů, kteří dočasně opustili území České republiky, ale cítí, že by jí měli něco vrátit. Vzhledem k problémům s případným pobytem, bude výuka v těchto případech probíhat pomocí moderních technologií prostřednictvím videokonferencí.
O mimoškolní aktivity se postará mimo jiné profesor Václav Klus mladší, který povede šachový a turistický kroužek.
Na spekulace bulvárních plátků o příbuzenské souvislosti se zpěvákem Tomášem Klusem, se rektor odmítl vyjádřit. Dvorní šašek Klausomír Hájek nicméně na přímý dotaz vysvětlil, že podle vědeckého výzkumu je téměř nemožné aby pár lžinenávistníků zplodil jakéhokoliv pravdoláskaře. Vědecká studie vyčíslila takovou pravděpodobnost na 1:1000 000 000, což znamená, že k tomuto případu může dojít přibližně jednou za dva tisíce let. Tým odborníků, který výzkum provedl, byl nadací Václava a Livie Klusových navržen na Nobelovu cenu za biologii. V návrhu se uvádí, že výsledky studie povedou k vývoji nového člověka, nezatíženého jakýmikoliv ismy, ku prospěchu celého lidstva na této planetě i mimo ni.
Ministr zdravotnictví Leo Höger již připravil novelu zákona nařizující povinné testování žen v těhotenství, které by mělo tyto mimořádně nebezpečné případy včas odhalit. Výjimečně bude také možné požádat o potrat až do 50 týdne těhotenství. Návrh má podporu napříč celým politickým spektrem. Ministerstvo zdravotnictví zároveň zadalo výzkumný úkol na vývoj příslušné vakcíny, která by měla být celoplošně nasazena. Potřebných 40 miliard korun již ministr Kulousek ze státního rozpočtu odklonil, s tím že výpadek příjmů bude společensky solidárně nahrazen dočasným celoplošným zvýšením DPH o 2 procentní body.
Tipů: 10
» 01.03.12
» komentářů: 7
» čteno: 939(26)
» posláno: 0


» 01.03.2012 - 12:06
1
Vítej, synu divočiny
co dal jsi to ty klusoviny... :-)
Doufám, že se nám tu
autoři nerozdělí
na Kluse a Antikluse
a nebudou se o tom
dohadovat v jednom kuse.
» 01.03.2012 - 12:13
Anti-euro-pavědy
pro vědy i nevědy
v krvi Vašek asi má
od genera Lissima.
» 01.03.2012 - 12:30
...
je ironií života, že vlastně musím dát takovým článkům ST
:´( ... :-)))
» 01.03.2012 - 18:35
v těch problémech se těžko muže ale kdo za to může?
st ale chce to napsat do jiných mediii ale kdo to pochopí.
» 01.03.2012 - 20:52
Paulmatthiole
Absurdistán, ST :-))
» 18.03.2012 - 09:13
Lota: souhlas
» 01.03.2015 - 00:55
výborný!!!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.