Modlitba kamene 1 (Absolutní báseň a její přebásnění)

Absolutní báseň=báseň, jejíž řeč je nezávislá na pojmové a významové hodnotě slova, pomíjí jakýkoliv daný jazyk a vytváří si jazyk zcela nový.
» autorka: Marta Valenová
Paleostom bezjazy
madžun at kraun at tathau at saun
luharam amu- amu dahr!
Ma yana zinsizi?
Gamchabatmy!Darsk adon darsk bameu
Voskresajet at maimo šargiz- duz
chisoh ver gend ver sabur- sabur.
Theglathfalasar
bezjazy munay! Dana!Gamchabatmy!

Němý jsem
byl jsem vložen na tuto zem.
Drtí mě čas
slábne můj hlas.

Němý jsem bez jazyka
však mé šrámy mluví za mne.
Neříkej, že se tě to netýká člověče.


Voda odteče, ale já zůstávám.
Já kámen na kámeni, sám a sám.

MODLITBA KAMENE 2
Němý jsem, Bože
nedal jsi mi jazyk.
Slzy mi tečou
pláču, Bože.

Když rozebírají mne po kouscích
v kamenolomu, rozdrtí mne v prach.
Nechci být rozdrcený
chci zůstat tak, jak jsem, silným kámenem.

Však cítím, jen střelný prach, Bože...
Tipů: 13
» 26.02.12
» komentářů: 9
» čteno: 1219(16)
» posláno: 0


» 26.02.2012 - 18:35
Mě se to hodně líbí.


Němý jsem bez jazyka
však mé šrámy mluví za mne.
Neříkej, že se tě to netýká člověče
» 26.02.2012 - 18:41
carodejka: děkuji moc, to byl úkol ve škole od češtinářky, ona ví, že píši básně:-)
» 26.02.2012 - 19:11
Hmm!*
» 26.02.2012 - 19:13
Bíša: líbí se? To je jeden z úkolů z češtiny:-)
» 29.02.2012 - 12:56
Kameny miluju, tak boduju .-)
» 01.03.2012 - 00:20
Kars: to je moc dobře:-)
» 02.03.2012 - 11:13
raději mlčím ST!!!!
» 03.03.2012 - 00:20
Liška76: proč pak raději mlčíš?
» 21.03.2012 - 03:38
Bendarevan
Nejspíše jsem ještě nevyzrál natolik, abych v tomto díle viděl umění. Mé vnitřní oko je ještě pořád zavřené :o(

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Život je realita 3 | Následující: Tajemství

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.