Pivo, rum a tma

podle skutečné události
» autor: Fanosh
Marie.

Marie Ředkvičková je zaměstnankyně továrny na automobilové chladiče. Zrovna dnes má mít ranní směnu. Včera se pohádala s manželem, který je už třetím rokem na pracovním úřadě a poslední dobou strašně chlastá. Mají jedno dítě. Devatenáctiletého syna Radovana.

V pět ráno zazvoní budík. Ji probudí. Na mol ožralého Pavla, to je manžel, ne. Včera po hádce odešel pryč a vrátil se až nad ránem. Slyšela ho, jak se snaží v naprosto nepoužitelném stavu projít v tichosti chodbou a pak do ložnice. A teď smrdí. Tak strašně smrdí po cigaretách a po chlastu. Určitě zase nasával rum. Pomyslí si vztekle Marie při chůzi do koupelny. A za moje těžce vydělané peníze!
Vyčistí si zuby a opláchne aby ji studená voda probudila. Oblékne se a vykoná další povinnosti jako každý máme své rutiny a rituály při vstávání.
Jak je připravená, jde do garáže. Ale něco je špatně. Auto jejího syna Radovana má otevřený kufr. A z něho krvavá čára až ke dveřím na dvůr! Musí jít zjistit, co se stalo. A sleduje krvavou stopu.
Ovšem pohled, co se jí naskytne není pěkný. Na věšáku na prádlo visí nějaké tělo stáhnuté z kůže a pod ním Jarda, Radovanův dobrý kamarád. Celý od krve!
Vrzne dveřní síťka proti hmyzu. Marie se celá zděšená otočí. Její syn Radovan drží v ruce velký zakrvácený kuchyňský nůž a jde potácivou chůzí k ní. Svět se zatočí a Marie ten nápor reality nevydrží a omdlí.

Radovan.

Radovan Ředkvička má už po střední škole. Ale momentálně je mu to jedno. Je v hospodě s kamarády. Asi něco kolem čtvrté hodiny ráno je čas vyrazit domů. Ovšem do rodné vísky daleko a pěšky se jít nechce. No a co. Přece tu má auto!
Nabídne odvoz i svému kamarádovi Jardovi. Při jízdě se nehody občas stávají. Zvlášť při té opilecké. A srazit srnku v ranních hodinách není vůbec těžké.
Jenže co s ní. Lámají si hlavu Radovan s Jardou. Tak ji hodí do kufru a Jarda jako vyučená řezník se nabídne, že ji naporcuje.
Zanedlouho jsou u Radovana v garáži a vyhodí sraženou srnu s kufru, táhnouc ji na dvůr. Jenže kam s ní? No jo. Za kotky na věšák na prádlo. Jarda si sundá tričko aby se nezamrskal od krve a z nožem, který mu kamarád přinesl s kuchyně se dá do díla. Až je kůže pryč. Ale Jardovi se zdá nůž tupý, tak Radovana ať ho naostří. Ten aby svého kamaráda uspokojil odpotácí se zpátky do kuchyně a hledá brousek. Jarda znaven svým už vykonaným dílem a notnou dávkou alkoholu, usíná pod srnkou. Po nějaké době nám na scénu vchází i Marie a posléze i Radovan s už nabroušeným nožem. „Dobře si ho nabrousil.“ To by mu asi řekl Jarda.
Neuvědomělý syn chce matce vše vysvětlit ale svým nejistým krokem vše jen zhorší. A matka omdlévá.

Pavel.

Dnes sem zas nemohl najít prácu. A k tomu prudí Marie. Už ani šukání není, co bývalo. Po tom, co sem sa s ní pohádal ohledně nějaké další nepodstatné kraviny, du radši chlastat. Kdo to má furt počůvat. Pivo.
Rum
pivo,
rum,
pivo,
rum,
rum,
rum,
rum,

TMA.
Tipů: 13
» 19.01.12
» komentářů: 9
» čteno: 1061(23)
» posláno: 0


» 19.01.2012 - 17:31
Znám :) Ale pořád mě to baví! A bavit nepřeSTane! :P
» 19.01.2012 - 17:44
Je mi to povědomě:-) Líbilo se tehdy, líbí se neméně i teď - ST jak vyšitý... vypitý?... vyblitý?
» 19.01.2012 - 19:18
...Fanoshi Fanoshi, Ty mi ale dáváš...no a já Ti dám taky...:)
» 19.01.2012 - 21:07
Sem tam je potřeba dát si bacha na létající čárky a písmena, která tam nepatří. Ale příběh je tak dobrý, že to od četby ani příliš nevyrušuje. Pěkné :)
» 19.01.2012 - 23:54
i tma omdlela...
» 20.01.2012 - 08:19
Good!
» 31.01.2012 - 04:31
raděj si ho dej...já dám s tebou
» 16.03.2012 - 07:29
Je to jak z mého života. Srazil jsem srnku tuto u kamaráda stáhnul pověsil na žebřík a u něj se opil. Ráno mi někdo ukradl srnu i z žebříkem auto bylo neznámo kde. Na to ještě přijely policisté a po nalezení vozidla jenž bylo řádně zdemolován io se tázaly kde skončila ona zvěř. Tvrdil jsem, že utekla jen se jim nepozdával zakrvácený kufr. Tato oprava mne stála 85.000,-Kč ale zůstala mi hlava srny jenž vypreparovaly mravenci a slunce vybělilo. To je kurva památka co?! Rum, pivo, zelená....ST
» 18.03.2012 - 13:38
umělec2: že je s tou zvěří, ale zábavy :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Divadlo | Následující: U prdele

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.