Mám kamaráda

je to reakce na jednu krásnou úvahu – povídku tady...
» autor: G.P.
» archiv Básně / Ostatní
Mám kamaráda (nazývám ho tak s hrdostí a pevně doufám, že i on to cítí stejně), který tak jako my ostatní sedává před svítící obrazovkou, čte myšlenky i nemyšlenky a sám občas přidá svou hřivnu na modré stránky.

Někdy jsou jeho dílka vážná k zamyšlení, někdy trochu nevážná, někdy se prohýbám smíchy. I v časech, kdy my ostatní píšeme nostalgické, smutné „dojáky“ on dokáže vyloudit úsměv svými „neliterárními“ poklesky (tak nějak to ostatně hodnotí on sám).

I v dobách vánočních,silvestrovských a jinak svátečních se nenechá dohnat splínem a když se podívá kolem sebe, vidí svět barevnými brýlemi.

Když prší a my „básníci“ lkáme nad olovem na obloze a slzami nebe, on vidí kapky života a úsměv v kalužích, když napadne sníh a já hartusím na náledí, on s úsměvem vítá zrcadla země a pozoruje srandovní babičky na sáňkách…

Závidím mu jeho věčný optimismus a zároveň jsem šťastný, že mi dopřává trochu jej ochutnat, popít, přivlastnit si …

Mám kamaráda a vážím si ho díky jeho nezdolné dobré náladě a schopnosti pomáhat křehkým dušičkám okolo sebe, díky jeho upřímnosti a charakteru. A tímhle malým povídáním bych mu chtěl poděkovat za sebe, za Levanduli, za Lucku, za Bíšu … za nás všechny.

Díky Gabkine!
» 02.01.2011
» komentářů: 6

» 03.01.2011 - 22:32
gabkin:
mám kamaráda, někdy bych ho praštil...... ale je silnější a vyšší!
» 04.01.2011 - 05:43
Štěpina G:
Ani nechtěj slyšet jakými slovy přivítal včerejší novou nadílku sněhu ... a tu předvčerejší .... a tu před týdnem .... a tu před měsícem .... a tu před rokem .... )). To by nám možná i liter zčervenal . A výraz „hartusit“ by byl pro něj hodně slabý.
» 04.01.2011 - 10:33
Levandule:
Milane a Zuzko, nepřehánějte! My známe jen vaše úsměvy, plné talíře ryb navařených v 25ti úpravách, a velkou toleranci, kterou rozdáváte nejen sobě navzájem, ale i nám ostatním ))
» 17.01.2011 - 09:40
Iv:
Jo,Gabkina můžu
» 20.01.2011 - 16:42
Zasr. romantik:
K tomu je zbytečné cokoli dodávat. Závidím vám. )) Jste chlapi!
» 02.06.2011 - 15:20
gabkin:
čoveče, čtu to po půl roce, ale dá se číst..... umíš psát chlape.
Předchozí: Na zdraví...! | Následující: PF2011

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.