Počernice

někdy pomahá se vypsat
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
Asi ano. Asi ve mně dříme rasista. A není to poprvé, co se budí. My kluci ze vsi, víme, že kecy nemaj cenu.
Kecy ještě samy nic neudělaly.
To až ti študovaní, ti ví, že kecy toho udělají moc. Že nic nedělání je taky vlastně práce. Jen záleží pro koho je odvedena.
V poslední době jsem tak nějak více citlivý na slova v TV a na netu. Oni novináři jsou taky kousci, ale zas málokterý napíše něco, co není řečeno. NO! že si hrajou se slovy ?! to my tady děláme taky.
A možná, že tím teplem, možná situací v zemi, prostě tak nějak více honím myšlenky.
Jaké je to být starostou, za stranu, která se s ničím nepáře, (jen má starosti, aby se jí socani nespojili s rudochy) a najednou necítit oporu za zády.... protože je to citlivé téma. Dokonce i expert na menšiny si povšimne zlatých prstenů na ruce. A doporučí řešení...
I v tisku jsem si přečetl, že již byl monitorovám pohyb holých lebek. A povzdech, že extremismus narůstá.

To si my na vsi ale umíme vysvětlit... na to stačí základka. To je zákon o zachování energie. Pokud někdo nedělá nic, tak druhý musí přidat. To je na i na poli znát. Když se jeden traktor rozbije, druhý orá dál. My tady na vsi..tak nějak víme, že věci se musí dělat v termínech..... pak už je to jaksi kontraproduktivní.
(sice to slovo neznáme ...ale je hezký.. to určitě přinesl nějakej chytrej – do hospody). O Mašínech se taky ještě pořád hádáme, co vlastně jsou, jestli vrazi, nebo hrdinové. Ty cucáci u stolu dokonce hovoří o občanské statečnosti ...... . A učitelskej je přemoudřelej, říká... podívej se na Francii, taky na to srali a pak hasili i auta. Jo my Češi, hubu plnou keců, ale skutek utekl. My jsme jen kluci ze vsi, co si svý uděláme, večer dáme do volátka a ráno zas jak poslušní voli táhneme do práce. A bejt za kopcem Počernice, tak každýmu vyholenýmu zaplatíme panáka. I to je občanský postoj, kde nefunguje stát.... se o demokracii nedá hovořit. A následky zas poneseme všichni. Dokonce i ti študovaní, co tomu rozumí.
My tady na vsi tomu nerozumíme, my říkáme bordelu bordel, hovnu hovno a vše, co je tmavší než naše hospodská, co ji slunko díky nám nepolíbí celý rok nazýváme tmavočechem.
A nemáme na blbosti čas, teď právě řešíme, kde je to Olašsko. Franta tvrdí, že za Lichnštejnskem, že tam budou taky pěkní vykukové a musí to být někde dole, už podle barva dvora, co teď sídlí někde u Prahy.
Pepík zase agituje, že je třeba zvolit nový pány. Těmhle přijede státní návštěva a oni nepučí jim Lány.

Jen já mlčím a rovnám si myšlenky... jsme rasisti!
Co pamatuju, už nám u tohodle stolu vadili... rudí, zelení, modří, černí, růžový .... a minulý týden poslali před hospodu i toho s neprokázanou žloutenkou.
» 30.07.2009
» komentářů: 9

» 30.07.2009 - 12:31
Zasr. romantik:
Jako bys mi mluvil z duše. Když jeden netahá, druhý musí za dva. To ale platilo dřív. Dnes je to tak, že pět netáhne a jeden blbec se dře.
» 30.07.2009 - 16:43
Churry:
Ty seš teda dokonalý číslo...ehm,totiž:Seš dobrej! „o)
» 31.07.2009 - 18:17
Chancer:
Já už k tomuhle tématu ani nemám co říct..být prezidentem, asi bych dlouho nepřežil, protože s mojí výbušností by při prvním bordelu přijely tanky nebo vodní děla..ale to mluvím o všech rasách!
» 02.08.2009 - 14:50
Bíša:
Nejlepší je rozum prostých lidí...
» 02.08.2009 - 19:54
Kapka:
Jé, snad jsem to v tom mém nynějším fofru dobře pochopila... ST tobě a všem barvám co jich na ČLOVĚKÁCH je.
» 03.08.2009 - 20:58
Siorak:
Přestat si lhát do kapsy. To je to první, co musíme udělat. Pokrytectvím se ještě nikdy nic nevyřešilo. Tak tohle máš od přemoudřelého Sioraka.
» 05.08.2009 - 13:46
nejsembásník:
já nevím čím to je, ale pořád si myslím že na vsi jsou lidi nějak chytřejší /ten selský rozum?/...asi tím, že vyjdou na kopec a vidí hodně daleko, ve městě takový rozhled nemají
» 06.08.2009 - 22:13
Mbonita:
přirovnám to k písni...Hlava v krupobití
sdělené pravdy..co někteří nechtějí znát...
» 15.08.2009 - 21:23
hašlerka:
četla jsem
Předchozí: Profese | Následující: Povzdech do vlasů

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.