Silničářská vesta

už jen ta barva
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
proreformní síly vlasti
národ náhle trestá
senát už má nový dres
silničářská vesta
známe dobře ze života
jak se vpředu mihne
že naše plány cestovní
blbý osud stihne
jaký signál tisk si vyčte
z barev v horní komoře
senát hot – parlament čehý
zvládnou to ti nahoře?
to jsem zvědav – volič jeden
kdy tam budou lidi
který dál než na své konto
v této zemi vidí
každej chytrej vše hned mění
teď správně a nanovo
kdo měl cosi rozděláno
poodstupte od toho
na modro jste chtěli natřít
budoucnost a celou zem
teď tam budou oranžový šmouhy
jak vás kluci litujem
a to ještě není horor
i když mrzí všecky
že budou se plést pod nohama
ze dvou třešní pecky
.............
» 23.10.2010
» komentářů: 21

» 23.10.2010 - 19:22
gabkin:
a zjišťuji jeden nedostatek .... básně nemají sekci politické ...... tak se omlouvám, kdyby jste si naletěli
a četli to.
Přece jenom v úvahách si můžete vybrat a ignorovat téma.
Mohl jsem to sice dát do sexu, ale zas taková levárna je mi cizí!
» 23.10.2010 - 20:42
Aťan:
Už je dávno vyzkoušené, že čím je silnější opozice, tím je silnější demokracie. A naopak – čím je silnější jen jedna strana a žádná opozice, tím je větší totalita. A do třetice – čím víc obyvatel na politiku kašle, tím víc je ti nahoře vodrbou.
» 23.10.2010 - 21:49
Levandule:
Geniální
» 23.10.2010 - 23:02
Romana Šamanka:
nacvic si takove neco na cca 3 minuty pred davem a muzes na Slam poetry
» 24.10.2010 - 17:33
Aťan:
Bezva, ale my u nás na vesnici víme, že hot je vpravo a čehý vlevo. Buďto u vás blbě jezdíš s koňma, anebo si pleteš parlament a senát.
» 24.10.2010 - 19:37
gabkin:
Ale Vlasto, vždyť ty to takhle nemyslíš, jak to vypadá. Ty jsi mě na to upozorňoval ihned po zveřejnění, to až po našich diskuzích v úvahách sis potřeboval trochu udělat dobře.
Já jsem ti psal, že je to v podstatě jedno, autor dílka totiž měl na mysli protichůdný tahání. Děkuji ti za poučení ohledně stran v koňském potahu, máš pravdu v tom, že nejsem zběhlý.... já již koně nezažil. Zato v tvém podání...u nás na vsi..... je jízlivina jako svině.
To my u nás na vsi říkáme názory naplno. Ono to šetří čas. I když jsme směšný. Tak nějak dokud tě nekopne kůň, nějak na to nedáváš pozor... na ty povely. Vím, dopouštím se chyb, naposled jsem řekl bejkovi uhni vole a už jsem letěl přes maštal. Od té doby vím, jaký má hovězí šíje sílu ...... jako kráva, co ti budu povídat.
Nic méně i já jsem pochopil, že politika není můj rybníček a máš pravdu.... svůj k svému.... už mlčím!
» 24.10.2010 - 20:11
Špáďa:
I v ročních obdobích barvy se střídají...
...a všem se to nakonec páčí.
Jednou se kůrka jen, druhdá střída jí,...
...jedni se radují, jiní zas pláčí...
» 25.10.2010 - 08:03
Aťan:
Politika není také můj rybníček, jsem grafik. Ale když mi v každém komentáři (hlavně když jde o komunisty) napíšeš: „my si na vesnici myslíme“, tak už to není sranda, ale křeč. Představ si například starého STBáka, nynějšího mafiána, který celý život bydlí na vesnici, v akváriu se mu prohánějí žraloci, svoje velkosídlo má obehnané ostnatým drátem s elektřinou, všude ochranka a služebnictvo. V životě si nenasekal dříví a pak si na Literu u Gabkina přečte: „My si na vesnici myslíme...“. Já myslím, že se může smíchy potrhat!
» 25.10.2010 - 17:34
gabkin:
asi jo, asi to tak bude. pokud to používám stále bude to již zvyk(pro tebe křeč). On to je takový folklor, když chceš již dopředu uvést, že jsi z malých poměrů , nerozumíš všemu a máš jen ten svůj selský rozum, co si s ním musíš vystačit.
JÁ ze vsi prostě jsem zvyklej, že když napadne sníh, musí se uklidit. ponejprv k maštali, protože se ráno chodí krmit a pak i ke dřevníku, protože se musí i zatopit, tedy až po péči o dobytek. kdežto ve městě se pátrá, čí že je ten chodník a kdo ho má uklízet. Tomu se my smějem , je to takové odlehčení rozdílného způsobu života, ten smích nad pro nás nelogickým uvažováním.
Ale opravdu a to se na mne nezlob – nedovedu si představit toho starého mocného STbáka, dnes mafiána se širokým služebnictvem, jak čte Liter, notabene gabkina pro pobavení..... To si zas pleteš ty, to není jeho sídlo, to nejsou služebníci, to je areál v Dobřanech a on hraje nepříčetnost pro posudek k soudu, aby mu prošla jeho minulost. Zas tak moc mi nefandi poslední dobu píšu v křeči.
A ještě ty žraloky za humny, když tam byl problém s protékající hnojnicí do obecní studny..... to už vůbec ne!
» 25.10.2010 - 17:41
Aťan:
My z města, co máme příbuzné na vesnici, chalupy na vesnici... atd., také štípeme dříví, odklízíme sníh, hrabeme listí, natíráme, lítáme kolem zahrádek, hnojíme, vylepšujeme, vychováváme děti, milujeme se... a píšeme do Literu.
Ale proč bych měl tuhle kartu tady stále vytahovat, to opravdu nevím.
» 25.10.2010 - 20:38
Žqáry:
A my, co jsme z Vesmíru a stočili jsme to sem nejspíš blbě, aspoň tak to zase připadá mě, když nerozumím tomu, co tihle čehýhot provádějí s touhle Planeta, tak občas kroutíme krkama a občas nad tím vším jen krkáme, to z podrážděných žaludků, zřejmě nedomyšlená strava, ale taky možná zrovna jen jeden z důsledků nesmyslů žába-myš, střední třída, zničit krtka a nenechat žít a tvořit;-)
» 30.10.2010 - 18:50
G.P.:
Tak si čtu politickou satiru a říkám si – něco Ti, Milane, šoupnu do komentáře, ať se s tím tak nemažeš a ejhle – tady se pomalu schyluje k boji mezi vesnicí a městem Mám bratra na vesnici – má statek a v něm krávu, bejka, koně, slepice...a jeho nejoblíbenější nadávka je „posr... Pražáci“ a zahrnuje do toho všechny městské lidi, včetně mě – a to prosím žiju na stejně malé vesnici. Ovšem nehrabu se ve hnoji, nekrmím bejka a nerajtuju koně (a taky nevím kam je hot a kam čehý). Tak jsem „Pražák“. I tak mi ovšem jde hlava kolem z toho politického guláše, který na nás ti naši „představitelé“ hrnou. Jedno vím ale docela jistě:
Určitě bychom se kvůli tomu neměli hádat my kluci a holky „z vesnice’“ s kluky a holkami „z města“. To se totiž těm „nahoře“ líbí nejvíc, to staré a stále aktuální „Rozděl a panuj“...
» 04.11.2010 - 22:52
Bíša:
Hmm...
» 07.11.2010 - 22:44
carodejka:
Pěkné, měli bychom se těm chudákům ,co mají malé platy a prochrápou v parlamentu celý den složit na dovolenou, teď budou Vánoce, mazlíčci si poletí pro dárky do zahraničí, tak vybírejme už teď na cestu letadlem. Jééé mám z toho vždycky 400 tlaku.))
» 10.11.2010 - 12:02
Siorak:
Brácho, to je pecka! (jen jedna).
Inak my voli u nás na dědině bysme pověděli, že vy dva ste echt byci (po pražacku zabejčení)
» 16.11.2010 - 15:38
stravla:
ST
Nepomlouvej.Pražská koalice se rychle domluvila.
» 19.11.2010 - 23:56
Sladkalu:
Je to super, taky jsem se pokusila o něco podobného, jestli máš chuť, tak se ke mmně jukni...ST
» 25.11.2010 - 18:05
mutil:
Sice se k politice nevyjadřuji ani verši ani v hospodě, protože už kolikatery volby jsem ignoroval (a povolební vývoj mne většinou přesvědčí, že na názoru voličů stejně nesejde), ale tohle se mi STrašně líbilo.
» 29.11.2010 - 19:19
Iv:
:+)
» 06.01.2011 - 23:21
čubík:
.
Máš je jako třešinky
bez pecek
tak tě do úst beru
za cecek. Cekej, rvi mi bubínky
i kůžičku
au
to krásně bolí
mužný
mužíčku.
.
» 06.01.2011 - 23:24
gabkin:
Jo Tome......i tak se dá pojmout a nutno říci, ty tvoje bez pecek jsou pecka!
Předchozí: Nechtěný? | Následující: Pod hladinou

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.