No ještě ty!

a na omluvu za zveřejnění...... jedna z posledních.
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
....co že moc nepíšeš? Bylo v jednom ze vzkazů. Nemám čas, učím se být šťastnej – byla má odpověď.
.... co až dojdou ženy ,víno ,zpěv? Co budeš dělat?
bylo v dalším vzkazu ........ budu hodnej dědeček, byla odpověď.
....Přeju ti ať se ti splní všechny tvoje tajné přání.... bylo v dalším vzkazu...... a má odpověď – proboha to ne! To bych nepřežil!
.
.
.
A tak šly dny volna jeden za druhým, tráveny v poklidu domova a částečně u modrého monitoru. Až do včerejška.
To jsem se vypravil napříč Sušicí na Svatobor. Každoroční mezisvátkový výšlap na kopec s partou kamarádů z práce, konzumace všeho v hojné míře a cesta pro bohy zpět.......Dnes už to není ono, ale když jsme s tím začínali ta cesta zpět...bez baterek podle hmatu lesem, na náledí..... to bylo pro chlapy. To se to slavilo, když se to podařilo bez krve! někdy se ta krev zjistila až druhý den..... no prostě Šumaváci!
Tak včera jsem vyrazil zase. Trochu jinak. Sám! Na sraz ve 13.00 o kapličky jsem vyrazil už pozdě a s vědomím, že s mým dechem to momenálně není slavné a není zcela jisté, jestli to vůbec dám. Tak jsem šel v poklidu, tak jak horal má. Rozvážně. Cestou přes město pár telefonátů(když už jsem ty telefony našel). No a po cestě.... to toho bylo k vidění. Tatínkové nesoucí sáňky a boby do kopce, aby se děti svezly cestou zpět. Pejskaři s čoklíky v oblečkách..... .
Prostě zimní procházka...... a najednou! Ty holky přede mnou nejsou zrovna nejmladší.... hodnotím zezadu věk a nějak mi neštimuje chůze s oblečením. Ta nejmladší vede čoklíka (měla nějakou novou čepici) a ta menší s tím kulichem tahne sáňky. Ta uprostřed se nějak vleče... ježiš ty maj líný dítě.... i když leze do kopce samo..už to je dnes zázrak. No a než jsem měl možnost je dojít, nasedly ty dvě menší na sáňky a rozjely se proti mně. ... Co to je za matku, pomyslel jsem si, nechat ty děcka po cestě samotné z kopce.
Ale holčiny prokazovaly naprosté mistrovství v rejdování sáněk. Tuhej jsem byl já! Doslova kamennej!
Když mě míjely ty ......... dvě stařenky s očima plných jisker a života! Zůstal jsem stát hodně dlouho! když mě míjela ta nejmladší....a já holky dobře přes padesát(to znamená šedesátnice) už poznám. Jen dodala...... ona matka se ségrou takhle blbnou každej rok...... nedivte se, vidí se dvakrát do roka! A cupitala s čoklíkem dál.
Hodně těžko se mi rozcházelo, ale můj vnitřní hlas mi říkal – Takhle se žije Vole, tohle je život! I další skupinky lidiček, rodinky, měli nějak jiné oči. Plné štěstí. Všechny holky cestou byly tak krásně namrzlé a červenající se..... nejhezčí na světě, a nebavme se o věku. Ten byl najednou smazán .
Dál už jsem nešel sám. Vnímal jsem vrzající sníh pod nohama, pravidelný rytmus kroku a s očima dokořán jsem pozvolna procházel tím bílým zázrakem. Objevoval věci nikdy neviděné, překvapen, že jsou, v mezerách mezi stromy sledující můj rodný kraj, nejednou ve vzpomínkách promítnuté i hřebeny Jeseníků.... začal jsem vzpomínat a čistit duši. Zaujat až téměř nábožným tichem a kouzlem jisker sněhu, nabírající vodu nad Scheinostovo zátiším, prohlížející si bizardní tvary ledových zkamenělin u pramene.... pomyslel střechýl..... a začal si hrát se slovy v mysli.
NE. Nedokážu napsat něco o kráse kterou jsem šel, mohu jen říci, že hodně lidiček z literu jsem tam měl s sebou.
Cítil jsem chlad vaší dlaně a v mysli si rovnal úvahu, kterou jsem stokrát předělal a po stoprvé změnil zas....
pozdravil se s tátou, (asi tam začal chodit do školy, je tam už sedm let), políbil jemně na tvář všechny holky , co mi kdy prošly srdcem, zhodnotil svoji životní situaci, udělal účetní uzávěrku roku, a nalil si pohár pravdy takřka vrchem. Nepřestávajíc si skenovat do mozku kouzelný můj rodný kraj.
Divné myšlenky člověku víří hlavou, když je sám. Někdy je samota zdánlivá. V životě jsem nepotkal více lidí v tak malém časovém okamžiku, v životě jsem necítil tolik pocitů.
Začala nová tradice. Tuhle cestu srdce budu dávat každý rok. Majíc volné ruce... cestou sem nasbíral vše co mám. A že toho mám! Astma, rodinu, fajn syna, prima dcerky, senzační manželku, matku pro zvýšení tlaku, ségru,aby nahrazovala matku, když je mimořádně hodná, tátu někde v sobě a navždy, nejhezčí úsměvy holek z literu, tisíce tváří, které tě znají jménem, střípky citátů slavných, chlapské podání rukou, G.P, Bíši, Sia,Skulla,Tomandla...... nejde to vypsat vše. Dá se to pouze zabalit do jednoho balíku a nadepsat MOJE ŠTĚSTÍ!
Ono štěstí je velmi specifická věc a jak praví přísloví – každý je svého štěstí strůjcem – .

Jsem bohatej – to vidím v očích svých dětí.
Jsem zdravej – možná s astmatem a nadváhou, ale jdu po svých, a to s třemi rozdrcenými obratli v 17 je kurva štěstí!
Mám štěstí – našel jsem svoje srdce a o tom život je.

Nevím jestli v 80ti vezmu sáňky a pojedu s bráchou z Antonína, ale vím jak vypadá štěstí. A to je hodně dobrý start do nového roku.

Tak vše nejlepší v novém roce a co vám přát? Najděte si svojí stezku srdce. A aby jste ji našli..... k tomu Vám přeju štěstí. A že moc nepíšu....... hodně čtu, ono to obohacuje a pak....... šťastný lidi píšou samé kraviny... vždyť to právě čtete.

PP2011 gabkin ( to není překlep- to je Počátky platí)
» 30.12.2010
» komentářů: 16

» 30.12.2010 - 11:12
Romana Šamanka:
dýchlo na mně štěstí děkuji
» 30.12.2010 - 11:20
Lorraine:
... a o tom to je... najít v sobě to své štěstí... krásně jsi to napsal...tak krásný nový rok )
» 30.12.2010 - 11:42
Levandule:
Milane, mám Tě ráda, chlape,.... mám vás oba ráda..., tož doufám někdy brzy naviděnou (jo, a už jsme koupili zahradní krb, můžete si dát s Pavlem víkendovou brigádu, postavit jej, něco ogrilovat... a vaše princezny se budou věnovat šesti kočkám a psovi... a vůbec, tímto „vyrobíme“ další střípek štěstí na svých stezkách ) Hezky jsi to napsal... tak nějak lidsky, díky :-*
» 30.12.2010 - 12:40
Štěpina G:
Přeju ti, ať ti to dlouho vydrží . Když jsem se včera koukala z okna práce na Svatobor, říkala jsem si, že tam musí být kouzelně. A asi bylo.
» 30.12.2010 - 12:47
Aťan:
ST za to, že jsi to napsal srdíčkem. P.S. z komentu pode mnou cítím jemnou výčitku, že tvoje žena na tu procházku chtěla jít s tebou
» 30.12.2010 - 13:02
Květka Š.:
Krásně napsané...
tak i já Ti přeji šťastný Nový rok
» 30.12.2010 - 18:04
spare:
Tak tomu rozumím.
A myslím, že to chápou všichni, co vidí srdcem. ad koment níže:výčitka ? Možná.
Ale myslím, že ti to Štěpina ze srdce přála. Jedině proto, že člověk jde SÁM, může BÝT s druhými.
Tohle bytí se odehrává uvnitř, a je to dar.
A tak lék na obyčejné dny.
Tak nalít do flaštičky, a užívat po kapkách,
až to bude třeba:-)
» 31.12.2010 - 03:19
Špáďa:
Jsem se vzbudil a nemoha usnout, klik do modré pro něco na uspání. Tohle je ale nádhera, po níž jen tak neusnu.
» 31.12.2010 - 08:19
Štěpina G:
Poznámka pro šťourala Aťana . Já bohužel musela tenhle krásný mrazivý den strávit až do večera v práci a i kdyby ... už mnoho let je tenhle výstup singl akce. Ale kdybych měla volno, mohla bych si vybrat jiný z našich kopců. Třeba jen ten nejbližší a kochat se výhledem do kraje a bloumat v myšlenkách tak jako on. Byla to spíš výčitka zaměstnavateli .
» 31.12.2010 - 10:40
Aťan:
Zaměstnavatele natřít dehtem a posypat peřím!!! )
» 31.12.2010 - 14:25
gabkin:
Špaka dehtem? Aťane! to se nikdy nestane.
Heinz a Hellmann´s milý brachu, asi máte na lince.
Když nevíš jak chutná kečup, díky naší Štěpince.
Jak moc chutná, tak i lepí ...... a to nejen peří.
Normálně s tím zakližuji i odchlíplé rohy dveří.
» 02.01.2011 - 14:20
Aťan:
:-)
» 02.01.2011 - 19:08
G.P.:
Nevím, jak se maluje palec nahoru??? Díky Milane!
» 03.01.2011 - 19:46
PIPSQUEAK:
Srdíčkem psaná úvaha, oslovila mě...*:)
» 04.01.2011 - 10:36
Levandule:
Komentáře jsou taky fajn, jak tak koukám! DD
» 04.01.2011 - 14:25
Siorak:
Jsem myslel, že na „moudrosti“ tady mám licenci já. Ale ty mě k..a trumfuješ brácho. Jsi vskutku šťastný chlap!
Předchozí: Znásilnění | Následující: Snouborďácká

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.