Bin

je drzost pokoušet se o úvahu s neznalostí věci, jenže kde berou ti ostatní IN jistotu, že my neznalí nemáme své úvahy.
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
....takže omluva je již v anotaci. A předem se ještě omlouvám, pokud někdo proamerický bude popuzen. Tohle psaní neńí proti Americe, jen si tak nahlas uvažuji o mocipánech, schovanými za pruhovanou vlajkou s hvězdami.

Tak jsem se dočetl, že Bin Ládin už to má za sebou. článek stíhá článek, relace relaci a již se politologové směle pouští do hypotéz, cože to přinese.
A nyní můj milovaný Aťan zakleje.... to u nás na vsi, ti starší, co pamatovali první světovou... říkávali... nejhorší je mrtvý nepřítel. Myslíce, že toho jste již znali a věděli, co můžete čekat. Od nového zas začínáte odznova. A to je to, co mne napadlo jako první... co to přinese. Bude se chtít někdo z následníků zviditelnit?
kam bude směrován úder věrných..... Pak už jsem se zaposlouchal do zpráv a všímal si věcí pro mne důležitých. Tak Usámu dostali, Muhamara už zkouší taky, kdopak to bude dál..... koho naši bratři v pruhovaném označí jako nepřítele lidstva tentokrát.
To jsem byl zrovna v Jeseníkách, když v noci přelétávaly svazy do zátoky, tehdy jsem byl taky seznámen, že světový mír je v ohrožení, chvilku trvalo, než Sadáma dostali, ale také nám pomohli ke klidnému spánku..... jen nějak dodnes nevím, kde byly ty zbraně hromadného ničení v té Arábii.
Dokonce mne to už i trošku blíže přitahlo k myšlenkám muslimů. Čtouce staré letopisy, jak probíhaly křižácké výpravy...... něco mi to připomíná.... jen zvolání... ve znamení kříže se změnilo ..... na za svobodu a demokracii. V některých názorech jsem idealista jako prase, ale zas nemusím mít těžké svědomí.... Ono je bezpochyby hodně těžké a také časově v nedohlednu, působit na svět bez násilí..... střetávat se kulturami a působit na lidi přes jejich myšlení.... on ten klacek v ruce je holt pořád nejlepší argument.
Není mi líto BinLádina... je mi líto jeho rodiny, že nedostala tělo k pohřbení..... kde si velmoc USA bere to právo (ještě zdůvodněné poutním místem pro bojovníky svaté války) rozhodovat o pohřbení. Je to jen nejvyšší arogance moci. Stejně tak jako vždy.
Nedavno jsem sledoval na internetu besedu Rajko Dolečka o Jugoslavii. A tam v posledním díle zaznělo... seznam prvních států, které uznaly samostatné Srbsko jako první..... zajímavé, ty samé podepsaly mnichovskou dohodu. Možná tendenční reportáž, ale pro obyčejného člověka ... hodně nepopřené pravdy. A to pak formuje smýšlení. Ta historie se opakuje pořád dokola.
Takže se omlouvám, za drzost obyčejného člověka si ulevit, ale ano! je mi zle ze současného světa... a k onomu nezmíněnému..... za světový mír jsme slýchávali jako děti ve škole a vlajky rudé všude vlály. Naivně se
v listopadu prý svobodně smály... tak dnes tu píšu do úvahy, je mi jedno dneska, koho že máme za bratra.... pokaždý je to na hovno, když se politikum tleská.

A přestože jsem byl poučen.... divíte se mi, že tvrdím, že je politika na hovno. (tedy k něčemu přece je.... i já jindy bdělý sklouzávám do sprostých slov... ale ony jsou přesný!)
» 02.05.2011
» komentářů: 31

» 02.05.2011 - 17:56
šuměnka:
nesdílím stejný názor v jedné věci – pohledu na jeho rodinu a pohřeb...
víš, kašli na Ameriku a Usámu – převeď si to na sebe a případně Tvé blízké – kdyby Ti někdo jako on /ale v podstatě kdokoli/ sejmul ženu, dítě apod...taky bys po něm šel a bylo by Ti volný triko, jestli ho někdo pohřbí nebo ne, protože ani tys neměl tu možnost a Tví blízcí v tom kole byli rozhodně nevinně...
Jeho, ani jeho rodinu nezajímají jiní a nezajímají ho ani Ti, kdož v jeho jménu konali a konají, a jejiž těla zůstala pohozena – jeho to byla volba, jejich též, rodina s tím němě souhlasila a každá akce vyvolá reakci... Daleko citelnější je ptát se, co bude dál, kdo přijde další, jak strmá bude pyramida...s tím souhlas...
» 02.05.2011 - 19:35
Siorak:
Teď jde jen o to, zda to byl opravdu Usáma, kdo spískal to 11/9 ... Pomsta se často míjí účinkem, protože udeří mimo. Je mi líto Američanů. Dostávají od své vlády ještě větší kapky, než my ...
» 02.05.2011 - 21:27
šuměnka:
v tom s Tebou zcela bez diskuzí souhlasím – hovoříš mi z duše...
» 03.05.2011 - 19:29
PIPSQUEAK:
Zajímavá úvaha, něco na tom bude...*:)
» 03.05.2011 - 20:02
isisleo:
..říká se, že jedna ovce nakazí celý ovčinec..
..a tenhle svět..je už jeden velkej..špitál..
» 04.05.2011 - 09:52
Aťan:
Začal jsem číst komenty odspodu a hned s prvními naprosto souhlasím – šuměnka, siorak, kasparoza. Ať je to ten nebo ten, musí z kola ven, násilí plodí násilí, co k tomu dodat. Že kolem toho budou protichůdné mediální pohádky a nikdo se nedozví pravdu, ...tak na to bych si klidně v Sazce vsadil.
» 05.05.2011 - 07:25
Daniel S.:
Mno, podívejme se na to ze dvou stran... Jednak Usáma několikrát při těch svých videonahrávkách řekl, že vyhlašuje válku Velkému satanovi USA. No a když válčíš, tak se nesmíš divit, že se střílí.
Na druhou stranu můžeme chápat Usámovy důvody pro odboj a i když mohou být jeho závěry pomýlené, prostě bojoval za to, čemu věřil. Proti tomu se nedá nic namítat. Ale něco se dá namítat proti tomu, aby boj za jeho ideály odnášeli civilisti a především proti nim byl ten celý boj veden. A kdo vede jakkoliv spravedlivý boj ve jakémkoliv jménu pomocí zabíjení nevinných, ten si vítězství nezaslouží.
Ostatně USA se taky žádného vítězství nedočkají i kdyby to mysleli desetkrát dobře... taky střílejí do nevinných.
A na závěr... podívejte, jak moc se Usámy všichni bojí i po smrti. Tělo šup do moře, fotky nezveřejníme, zajmout ho sice mohli, ale mrtvý se jim zdál jistější... A to ještě nevíme všechno.
» 07.05.2011 - 09:23
Aťan:
...jen trochu špitnu k hloubavé: arogance moci je hnusná všude tam, kde se nachází, tedy nejen v Americe. Dokonce se to nemusí týkat celých států, může se nacházet na pracovišti, ve školní třídě... a na pískovišti to asi začíná – když nějakej malej zmetek beztrestně tříská ostatní děťátka lopatičkou do hlaviček. po 21. 12. 2012 už tyhle starosti mít nebudeme, všichni vybírejte vkladní knížky a nasekejte si dluhy...
» 07.05.2011 - 10:16
Vznikající konflikty nejsou důsledkem ničeho jiného, nežli rozdílnosti kultur; posuzování jedné kultury z hlediska kultury jiné není zcela v pořádku (co je legitimním prvkem jedné kultury, může zčásti nebo zcela odmítat kultura jiná). Dostáváme se tak do střetu dvou názorových proudů, kdy proti sobě stojí etnocentrismus, respektive evropocentrismus a kulturní relativismus. Cizí prvky jsou při difúzi v kulturách obvykle přijímány či odmítány na základě potenciální užitečnosti (to jest, existuje-li v dané kultuře potřeba příslušného prvku) a kompatibility (slučitelnosti) přijímaného prvku s přijímající kulturou (je-li v ní pro něj vůbec prostor). Stejně tak můžeme spekulovat o tom, že pokud bychom plně respektovali jinou kulturu bez aplikace měřítek kultury vlastní, dostaneme se (resp. můžeme se dostat) kupříkladu do problému etického (nejrůznější formy porušování lidských práv, fanatismu, stravovací návyky, náboženské rituály,...). Zabránit pronikání a střetávání kultur při úrovni dnešní migrace je téměř nemyslitelné, stejně jako přimět lidi k tomu, aby se oprostili od staletí vlastních tradic, sporů, náboženských zvyklostí a tak dále. Všechny tyto věci mají jednoho jediného společného jmenovatele – člověk je ve své podstatě dobytkem; jde pouze o to, za jakých podmínek se tato jeho podstata projeví. Takže, kterým směrem v naší přetechnizované společnosti vlastně vykročit? Nechci říci, že se „odlidšťujeme“, protože mívám stále častější dojem, že se naopak vracíme ke svému původnímu naturelu.
» 09.05.2011 - 22:18
Siorak:
No, já bych ty konflikty neviděl ani tak moc jako následek rozlišností kultur. Myslím, že v konfliktech šlo vždy o zdroje (a moc, ovšem to není nic jiného, než vláda nad zdroji). Půda, nerosty, nafta, strategické body...
Nacionální a kulturní (také náboženské) odlišnosti byly vždy zneužívány k motivaci mas, vyvolávání šovinistických nálad a bojechtivosti. Jsou tedy spíše průvodním jevem, ne?
» 10.05.2011 - 06:43
Žqáry:
Ahoj, mám v sobě čerstvě Habermannův mlýn, a tak i hořko z vykreslení některých „charakterů“, a tím i cvrčka v hlavě, co může vyvolat tahle „smrt“... politika mě přestala zajímat jako jedno ze svinstvev lidstva, „politika“ cítím na metry a vyhýbám se obloukem, protože u mně vyvolávají nutkání k zvracení a jsem si jistá, že takhle „citlivých“ je nás mnoho:-). Babička říkala míň jídla a víc roboty, děda malý rynek a velký bič, já nějak nesnáším tělesné tresty a vůbec fanatismus v jakékoliv podobě, tak mi zbývá náběh na Bohnice s diagnózou schizofrenika, protože kromě té reality, ve které musím žít jsem si vytvořila paralelní, ve které je harmonie a rovnováha bez amerikánů a politiků a jiných sraček. Pardon. Jinak nevím jak se tady ve zdraví prožít ke zdárné smrti. Děkuji za snídani dear a pa;-)
» 11.05.2011 - 12:57
Aťan:
Názor, že politika je svinstvo, dělá se mně z ní špatně a pomůžu si tím, že se jí vyhnu – to je hojně rozšířená (sprominutím) hloupost. Logicky je přímá úměra – čím víc obyvatel kašle na politiku a politiky, tím víc jsou ve větších sračkách (bez prominutí).
» 11.05.2011 - 22:30
Žqáry:
Nemyslím si, že jsem ve sračkách... naopak, jsem obklopena příjemnými, upřímnými lidmi ryzích srdcí.
» 11.05.2011 - 22:51
blue:
Gabkine, no a teď si vem že jsi pozůstalý z 11. září, žiješ v Americe a celou tvou rodinu zabili atentátníci... a dostane se ti do rukou takto prapodivně zašmodrchané klubko... neplivl by sis pak sám do tváře?
já myslím, že jo.. a že mrtvý nepřítel je horší než živý? ... však ona jich má Amerika dost takže všechno je asi zkresleno pod úhlem pohledu, mne osobně to nesere, že ho zabili, nevím o ničem dobrým co pro koho udělal krom toho že zabil hafo lidí, ale to je asi to lákadlo, jako u všech masových vrahů co nás táhne, možná máš tak trochu Stockholmský syndrom, vyhlásili nám všem válku a vzali si naše vědomí a svědomí jako rukojmí, dál bych ti asi doporučil obrátit se na nějakou zdejší universitu a zapojit se tam do diskuze na aktuální geopolitická témata.. nebo nejbližší hospodu
vyřeší se to tam asi tak stejně ...
» 11.05.2011 - 23:02
blue:
PS:
no kdyby Amerika odpověděla na 11. září kytičkama s velkým dortem, a nahrávkama hipíků.. asi by brzo byla celá rozvalená a místo ní by byla kolonie Číny.. beztak jí už půl vlastní.. jen mě zaráží ta připosranost, všechno co udělá západ je špatný, ale všechno co uděl CCCP za 50let bylo dobrý?
to vás ta normalizace tak zválcovala, vymyla mozek? soudruzi? už jste zapomněli na roky 1948 a 68?
ptal se někdo českých studentů kde budou pohřbení?
ptal se někdo Jana Palacha jestli se má okupovat ČSR..
ptal se někdo politických vězňů..
jo no, demokracie má svý chyby, ale ty chyby se dají změnit, a to tak že volíme... když nadáváte, volte jinak, a když to nestačí tak agitujte, a když ani to, tak podplácejte, vyhrožujte, nahrávejte, tunelujte, jste přeci Češi! aneb kam vítr tam plášť..
» 11.05.2011 - 23:25
blue:
jinak velký souhlas s Aťanem.. sice už i mne zasáhla nechuť z politiky a to ale neznamená že se budu od všeho odvracet a plivat všude kolem sebe a na Ameriku nadávat jako kdysi na Sověty, a před tím na Němce, Rakušany,... a kdo ví koho furt jsme si stěžovali ne že bych tak důvěřoval a věřil ve svatý dolar a měl se dokonalé americe nebo rusku ,číně a KLDR.. to už možná radši Iran... a jak se mají ženy v muslimském světě..? ...paradoxy doby.. však se to všechno pořád dokola opakuje ale to jsme odběhl, mám návrh.. pokud vás je tady tolik Amerofobiků.. můžete si třeba založit stranu rozhněvaných literárních komunistů.. nebo co já vím co jste? sestavte kandidátku a program, s gabkinem v čele myslím máte jistý úspěch zaručen jen už dodám pár posledních slov.. díky všem za jejich příspěvky, a nebuďme ovce, neřiďme se dogmaty ale srdcem a svým rozumem.. a... pro všechny.. http://www.youtube.com/watch?v=sxj1PHakMJQ& děkuji, a za případné urážky a na cti utrhání se omlouvám!
» 11.05.2011 - 23:36
gabkin:
každý má právo vyslovit svůj názor, já děkuji i za ten tvůj. Ani jsem nekoukal na bližší info u tebe, takže nevím s kým mám tu čest.
Já jsem jen svoji úvahou chtěl vyjádřit, jak moc mi vadí arogance moci. Možná nešťastně, na blbém příkladu.
Vždyť podíváme-li se do dějin, dělo se to i jinde a jiným. Nikde jsem neuváděl žádné odvolávky na jiné lidi, jen jsem svobodně vyjádřil názor – kde bere člověk tu jistotu, že jedná správně? A kde se dovolá člověk pravdy?
To není o tom jestli jsi zválcovaný normalizací nebo ne.
Já si 48 nepamatuji, ani nemůžu, 68 si jako dvouletý asi taky politologicky nerozeberu, ale mohu posoudit kvalitu života dříve a nyní.
Je samozřejmě jako první a mnohými ihned vznesena ona lidská svoboda.... jenže jestliže je člověk ekonomicky poroben, tak si o svobodě může nechat jenom zdát. A politika jsou jen samé intriky. jdeš, zvolíš a oni si stejně zkoalizují, co chtějí. A to je to – co jsem uváděl, naprostá arogance moci. Dělají si, co chtějí,
Ve jménu ideálu.
sledoval jsem pořad o nesrovnalostech kolem 11. září a jsou to zajímavé věci. člověka skoro i napadne, jestli někdo jedním podpisem neobětoval svoje lidi.
A to, co mi vadilo u rudých mi vadí u jiných. dvojí metr podle prospěšnosti.
Ne, není to dobrý stav na zemi a lidstvo ztratilo své hodnoty. respektive přejalo materiální místo duchovních,
a nic dobrého to nepřinese. A tom měla být úvaha, o tom, že svět je mimo kontroly. Když to přeženeme ababsurdum – tak dnes se dostat v americe k moci člověk Hitlerových kvalit..... tak je konec světa. Terorismus je odsouzení hodná věc a podle mého by na něj mělo platit stanné právo. Ale stejně odsouzenéhodné je i využívání terorismu pro své zájmy. Každá válka má svá pravidla – politika ne. O to je hroznější, když ovládá svět.
Nemá cenu se tady vykecávat, jen jsem chtěl říci, že uzký pohled na věc je na škodu věci a kdo nedovolí se dívat na svět ze všech stran, kdo nenechá prostor pro cizí myšlenky.... je špatný člověk. Bohužel často u moci.
» 11.05.2011 - 23:50
gabkin:
ještě k příspěvku kde jsem zmiňován. nebojte se, do politiky nepáchnu ani omylem, zakládat stranu taky nemíním a do politických úvah se chodím jen s Atíkem dloubat do žeber, aby jsme měli nějaký kontakt.
to že nepoužíváme nůž již značí, že si nechceme ublížit, jen je to náš jistý druh masochismu. Asi mi není dáno, nějak měnit myšlení lidí. už vůbec nechci někoho přesvědčovat o své pravdě..... jenže taky odmítám přijmout pravdu jiných, pokud pro mne není v souladu s mým cítěním. A lidi posuzuji podle jejich činů a skutků....... a některým se jen schovívavě usmívám se slovy.... to víš, že jo, máš pravdu, ona ti jednou nafackuje..... to pravda někdy dělá. Já už mám hubu otřískanou taky.
» 11.05.2011 - 23:58
blue:
nějak tomu pořád nerozumím, štve tě arogance moci? globalizace? finanční krize? co tě vlastně štve? ztráta morálních hodnot? ... kapitalizmus, demokracie, chceš ráj na zemi? a kdo komu upírá názory? ...no já jen s údivem zjišťuji, že jak se říká že je laciný anti-komunizmus, tak je asi i laciný anti-amerikanizmus, je to jako bomba, stačí říct USA a už vybuchujete, asi si to ani neuvědomujete možná je to nějaká podprahová manipulace ještě za totáče
kežto když se řekne SSSR.. naskočí vám úsměv a líbezné vzpomínky na ráj na zemi, ne nedělám si srandu, chápu to.. prostě jste někde požili kus života.. taky netleskám každé pitomosti, každé válce, a každýmu americkýmu debilovi kterej kde co rozseká, ale nevidím v tom moc rozdíl mezi ním a debilem čechem, rusem, atd... arogantní jsou totiž lidi, ne národy, to už tady taky bylo.. házet jeden na druhýho vinu a pak i tu kolektivní.. to nedopadává dobře.. no každopádně, nás to tady ta hrstka lidí asi nevyřeší a nerozhodně, já myslím že se to stejně dřív a nebo později semele, nějak se to rozvažuje a lidi jsou hamižní a Arabáči si ještě málo zaskotačili, rakety zasviští vzduchem.. čeká nás zářná budoucnost, a kdo ví.. třeba to skončí rokem 2012 a nebo víš co? vyprdni se fakt na to, lidi, já myslím že vás to nějak moc štve, vyserte se na to všechno... nestojí to za to, můžeme a měli bychom pomáhat lidem kolem sebe, koho potkáme na ulici, známým, přátelům, rodině... a ne se stresovat co se děje kdesi co ani neovlivníme, takto jste furt v permanentním stresu a nebo se složte na velkou memga bombu a pošlete ji Obamovi a budete mít klid. zapomenul jsem dodat posledně – FREE TIBET !
» 12.05.2011 - 12:44
Aťan:
blue, tobě je 27 a mně 57. Generace mých rodičů si nechala kálet na hlavu a moje generace taky. Akorát ta paní v komentu níže je spokojená, protože se na to odmítá koukat, je jí fuk rozkradená státní pokladna, ona se má dobře, obklopila se usměvavými lidmi. ) blue, jestli to vaše generace taky pohnojí, tak se běžte bodnout! Krátký úryvek z mého blogu (když jdu na PC „tvořit“, manželce oznamuji, že jdu rozvracet republiku): 40 let jsme trpělivě snášeli komunisty, teď budeme 40 let trpělivě snášet mafiány? A co bude potom? Vrátíme se k totalitě? Lhostejnost se nám nevyplatila a nevyplácí. Měli bychom klást správné otázky „odpovědným“ a trvat na jejich zodpovědnosti. Nebuďme lhostejní, neděláme to jen pro sebe, ale hlavně pro své děti. Možná nám budou také jednou klást „správné“ otázky a my se jim budeme stydět podívat do očí. http://atanova-zasuvka.blog.cz/1011/byl-jsem-svedkem-kradeze-sto
leti-1-dil
» 12.05.2011 - 13:23
Žqáry:
;-)
» 13.05.2011 - 12:36
blue:
tak mým cílem nebylo démonizovat Aťana, Gabkina ani nikoho jinýho, nějak nechápu tu větu -* že když to nedokážeme tak se máme jít bodnout *... kolik generací před námi už co dokázalo a kolik nedokázalo...? ... zameťme si každý před svým prahem myslím, já aspoň chodím volit, i když teda někdy nevím kterým šaškům dát ten hlas..
» 13.05.2011 - 13:20
Aťan:
...sme si blue nerozuměli, za „bodnout“ je usměvák. Z textu je snad jasné, že vaší generaci držím palce, protože my jsme vám to pěkně pohnojili. Mým dcerám jsem se už omluvil, že se nenarodili ve Švýcarsku. Rozhodně mezi námi dvěma nevidím třecí plochu, naopak v komentech vidím, že jsi na stejné vlně jako já.
» 13.05.2011 - 13:32
Daniel S.:
A já se přidávám k Aťanovi... rozvracíme republiku. Kdo by to byl kdy řekl...
» 13.05.2011 - 13:36
blue:
Ok... tak to jo
» 13.05.2011 - 14:55
Aťan:
...tak jsme tři... to je tak na lízanýho mariáše
» 18.05.2011 - 01:41
blue:
ale aby gabkin nebrečel že se mu poezie nedostává darem.. prohrabal jsem svůj poetický harém... Byl pozdní večer – jedenadvacátý srpen
večerní srpen – byl okupace čas
Dubčekův zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj. O válce šeptal tichý mech,
píšící Bilak lhal lásky žel,
svou lásku Brežněv hvězdě pěl,
Praze jevil kulometný vzdech. Soudružstvo vratké v křovích stinných
zvučelo temně tajný bol,
Husák je objímal kol a kol
a hranice jasná světů jiných
překračována blankytnými pásky
planoucí tam co slzy lásky. ...
» 18.05.2011 - 05:39
gabkin:
blue : pokud je to myšleno s trochou snahy podloubat na žebrech, míjí se to účinkem, nějak mě to neranilo.
Jinak pro zasmání to ujde....
vždy když se parodují klasici, už to má poloviční náboj.
Pro liter je však škoda, že to je v komentech, takže to dílko zůstane minuto většinou autorů a nedostane se mu samostatných komentů. Jinak Aťík je jistě potěšen.
A o pár let dříve by jsi byl legendou.... tohle napsat.
» 18.05.2011 - 09:47
Aťan:
Atík neatík, Západ versus Východ, Sever proti Jihu, komunista proti antikomunistovi, fašista proti antifašistovi, muslim proti křesťanovi, apod... vždyť tu Milane vůbec nejde o názory nás dvou, no né? Nemáme žádnou moc, ...jenom žízeň
» 18.05.2011 - 12:33
blue:
nene Milane, nebylo mou snahou tě vdloubnout v žebra, možná trochu jen poškádlit, a to dílko už bylo publikováno, před lety, a myslím se mi dostal tehdy jen jeden komentář.. zvážím další publikování, a díky za koment
já se hlásím ke všemu a k ničemu, ideologie přicházely a odcházely a člověk žil, i když tekly potoky krve, lidi nejsou jednobarevní..
žízeň je dobrá víra jen pokud už není přežízněno, což se u nás stává...
Ono to s tím Usámou má ještě různé zajímavé dohry..
» 20.07.2011 - 21:43
zvířenka:
Tak...zřejmě si vytvořím zájemce pro přidání polínka pod připravenou hranici,ale co...to už jsem přežila mockrát!:-))
Tedy...Nejen Američané(i jiní manipulativní pohádkáři) obecně jsou tvůrci mýtů..ne,..Mýtů,..jako jsou nebezpeční terorističtí vůdci,ptačí a prasečí chřipky,šílené krávy,nakažené okurky,(možná mi něco uniklo,perdon, nemám televizi:-))..hodí se návnada- nějaký virus,útok,epidemie...do médiíí a čeká se..Zabere to okamžitě, přirozená reakce: strach a dojem zkaženého světa...záměr: udělat z nás ovce, masu vystrašenejch závislejch měkotin,aby se zvýšila produkce umělejch potravin, odběr farmaceutik, prodej zbraní...zkrátka potlačit panikou jakýkoli náznak soběstačnosti...Chápete,jo? zahubit instinkty a pudy v zárodku...Svět není zkaženej,Gabkine, zkažený jsou mravy světa, málo pokory, herdek, chceme ovládat i počasí..no na palici...Já se teda modlím za to,aby se tyhle Hlavy pomazaný,tvůrci Mýtů,zahubili svou vlastní neužitečností a donebevolající nabubřelostí...anebó..ještě jsou tady proto,abysme si začli víc všímat blikajících kontrolek v nás..a něco s tím už himbajš-šůvix udělali...
Předchozí: Dík | Následující: Pozdní koment

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.